zbyszeq Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Witam wszystkich. W tym roku jadę do Dzwirzyna z rodzinką na 2 tygodnie, oczywiście nie obędzie się bez "łowienia" . Chciałbym się Was zapytać - może ktoś wie - jak tam z rybami jest? Gdzie najlepiej chodzić i na co łapać . z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 bylem kilka razy w Dziwizynie na wakacjach zawsze z wedkami. Nie napisałeś jakie metody czy ryby cie interesują. Ja się nastawialem na ryby których u mnie nie ma czyli pstrągi i trocie, czyli Bralem spinningi. lowilem na blotnicy to niewielka rzeczka o szerokości okolo 8m i głębokości jakies 2m. Lowilem za jeziorem resko klenie, jzie i okonie. Ale nie spędziłem tam dużo czasu. w miejscowości sarbia lowilem na debosznicy fajna rzeczka pstragowa. Głównie obrotowki, od mostu w gore rzeczki plytko i kamieniscie obowiązkowo wodery tam trafialem głównie Male sztuki. Poniżej mostu rzeczka glebsza węższa i można trafić większą sztuke. Tam dobrze spisywaly sie woblery. Słyszałem o jakimś odcinku w lesie gdzie są naprawde spore pstrągi, ale nie namierzylem tego miejsca. polecam wyprawę na Parsętę. Na zdjeciu moje trofeum z pierwszej wyprawy na parsete 3,5 kg szczęścia tamtego dnia mialem wyjście jeszcze jednej podobnej. w porcie nie lowilem ale tych co widziałem to tylko moczyli kije. o tym jeziorku za Dziwizynem resko słyszałem ze można polowic cos z gruntu, węgorze, okonie i bialoryb. na Parsęcie na pewno tez warto usiąść z gruntowka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinianin Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy ktoś mógłby coś więcej napisać? Jakie pozwolenie na te rzeki, ktoś wie? Czekam na jakieś informacje, bo za 10dni będę próbował w tym okolicach. Metoda obojętna, żeby coś pomoczyć kija za rybka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi