Gofer Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Trzeci dzień na Drwęcy i jak przystało na Januszy Wędkarstwa możemy załączyć tylko zdjęcie krajobrazu:) Dziś będziemy jeszcze twardzi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Z tego co widzę to jesteś od strony Górnego Lubicza , osobiście nie byłem ale wieści z nad Drwęcy dotarły . Kumpel był w grupie czteroosobowej , osobiście na zero ale był świadkiem wyciągnięcia sześciu troci , jego podniecenie osiągnęło zenitu i na sobotę ( niedzielę ) rusza popróbować na nowo , KTO SIĘ NIE PODDAJE TEGO MĘKA ZOSTAJE NAGRODZONA , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 To akurat Nowa Wieś. Ryby w rzece w tym roku zostało znacznie mniej (spłynęła?) co nie oznacza, że jest jej mało. Jednak sukces ostatnich dwóch lat sprowadził nad Drwęca absolutnie rekordowe tłumy, lowie na starcie sezonu od 7 lat i czegoś takiego nie widziałem:) Co do samej ryby i skuteczności polowu to tutaj rolę mają trzy czynniki: 1. Szczęście lub 2. Cierpliwie wychodzone km, czasami cierpliwie obłowione jedno miejsce nawet przez cały dzień lub 3. Ręka do ryb W mojej opinii nie ma żadnych wędkarskich reguł Wczoraj spontanicznie zmieniliśmy północ na południe i dziś będą teczaki spod lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 więc pierwsze ryby sezonu 2017 zaliczone:) Wszystkie jednak w stansardowym 35cio cm wymiarze. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Jaka grubość lodu ??? Ja popróbuje w Niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Grubo, około 12 cm. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 10 godzin temu, Gofer napisał: Jednak sukces ostatnich dwóch lat sprowadził nad Drwęca absolutnie rekordowe tłumy, lowie na starcie sezonu od 7 lat i czegoś takiego nie widziałem:) Zależy gdzie byleś 1 stycznia bylem powyżej Złotorii i tłumów nie było. Łowiłem na brzegu od strony Torunia i nie było problemów ze zmiana miejsca. Jednak przynajmniej w zasięgu wzroku nikt ryby nie złapał - słyszałem jedynie soczyste ku... spadła Ale ja tez jestem Januszem i na dodatek łapałem dość krotko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztrymyny5 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Witam ja dzisiej 5 h z feederem na jeziorze lodu ani sladu zlowilem leszcza okolo 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 7 godzin temu, Gofer napisał: więc pierwsze ryby sezonu 2017 zaliczone:) Wszystkie jednak w stansardowym 35cio cm wymiarze. Ale ręka śmierdzi rybą Mnie już też ciągnie na lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 U mnie za oknem dziś -12* więc może coś w weekend spróbuje się na jakimś małym jeziorku gratki Pany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 I ja wczoraj pochodziłem trochę po lodzie, tradycyjnie blaszka i okoniowe miejscówki. Garby gdzieś wymiotło, ale rozgrzał mnie półmetrowy szczupol, na szczęście zapięty za skórkę, więc odpłynął bez kolczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Dziś z rana -19 po południu -15 ale mimo wiatru w słoneczku dość fajnie , na mojej rzece przyłapało brzegi i zatoczki ,płynie kra . Kumpel zwiadowca dał znać że Śniardwy stoją a na małych jeziorkach już łowią , to w weekend może coś się połowi , na razie przetestowałem świder i jedną blaszkę na metrze wody lód 7cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Ochotkę i żyłki kupiłem wczoraj, miałem jechać w ND ale dzisiaj od 9tej jakoś tuptałem wędki oglądałem, ciuchy... no i w końcu o 11 wsiadłem w auto - temp -10. Na lód prawie wbiegłem, na środku stawu wywierciłem pierwszą dziurę - lód 8 cm - trochę mnie to spowolniło. Posiedziałem godzinę wywierciłem 5 dziur bez brania ale staw ma głębokość do 1,5 m. Zmiana stawu na trochę głębszy - 2 m i po 2 godzinach w końcu pierwsza ryba w roku - okonek. Sezon nalodowy rozpoczęty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Moje koło w styczniu otwarte tylko w piątki, Pierwszy piątek to święto więc dopiero za tydzień kartę opłacę. Ale nakupiłem za to sprzętu do łowienia pod lodem i szykuję się na pierwsze w życiu siedzenie nad dziurą na termometrze minus 14 to lód będzie mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 U mnie obecnie za oknem -24*C dziś wybieram się na jeziorko , może w końcu coś się złowi ? Wrzucam dwie tabelki dla informacji. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) No sezon zimowy otwarty na jeziorze było nas tylko 3 ja i moi bracia lód od 8-10cm i raczej kiepsko brało , byliśmy od 10-15 i brało tylko do południa ja szczupak i 5 ''palczaków'' jeden brat 3 okonki a drugi tylko jednego W czasie powrotu przykra niespodzianka , przyłapał mi filtr paliwa (diesel) którego w tym sezonie nie zmieniłem , a zawsze zmieniałem w listopadzie , tak więc samochód został w mieście na parkingu , na szczęście do miasta jakoś dojechaliśmy bez przeszkód . W żadnym CPN nie mieli filtra , tak więc z jutrzejszej wyprawy nici Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Robal regulamin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Dziś 7 stycznia czyli od tygodnia trwa okres ochronny szczupaka!!!Ile razy można..,zdjęcie i tak zamieszczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 2 dni na lodzie , okonie brały różnie , generalnie brania falami po 3-4 szt i przerwa . Efekty zadowalające okonie w przedziale 22-28cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 10 godzin temu, stocha napisał: Dziś 7 stycznia czyli od tygodnia trwa okres ochronny szczupaka!!!Ile razy można..,zdjęcie i tak zamieszczone... Powiedz to szczupakowi , który zresztą wrócił do wody a wziął na takie maleństwo : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Kolejny udany dzień na lodzie dwa ZACNE okonie 34 i 35 cm wzięły jednocześnie . Reszta to drobnica w rozmiarze do 20cm jednak w kosmicznej ilości , palce do teraz mnie bolą od nabijania ochotki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Teraz, piotr chorzów napisał: Kolejny udany dzień na lodzie dwa ZACNE okonie 34 i 35 cm wzięły jednocześnie . Reszta to drobnica w rozmiarze do 20cm jednak w kosmicznej ilości , palce do teraz mnie bolą od nabijania ochotki . Gratulacje! Masz jakieś zdjęcie? Ja też dziś zacząłem sezon. Krótka wyprawa z podlodówką- najpierw okoniowe miejsce- 15 cm lodu i głucho... Nawet na sondzie nie było widać życia. Na innym zbiorniku ok. 12 cm lodu i pierwsze rybki 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Fotke mam , jednak mało apetyczna i ryby jakieś małe wyszły , nie potrafię robić na samowyzwalaczu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Dzisiaj od ok. 12,30 do 15,20 - zbiornik Łąka w Porębie okolice korony - ok 15stu dziur i porażka, tylko w jednej złapałem 2 okonki 15 cm i Leszczyka ze 25 cm, poza tym pustynia... Na zbiorniku poza mną widziałem 1ną osobę z kilometr ode mnie. Lód ok 15 - 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Jak na razie w moim wypadku,tylko nęcenie i to od dwóch dni,chce spróbować połapać leszcza z lodu co z tego będzie zobaczymy,co jak co ale przy ciepłym kaloryferku na YT fajnie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Ja też w weekend lecę na lodowe łopaty, ojciec już nęci miejscówkę Czym sypiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi