rafaZST Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 jakie te solano na pstrąga masz? ja potrzebuje raczej typowo wedkarskie. poki co to chcem własnie cos co nada sie na wyprawe troc pstrąg czy klen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 kupilem dzisiaj Solana brązowe i chyba bede zadowolony, dopiero w weekend test nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Odkopałem troszkę temat... mam do kolegów pytanie o poradę w sprawie okularków polaryzacyjnych, chce wybrać coś między 2 markami a mianowicie --> Arctica (model S111, 89zł) a Solsken ( model BLACK SHADOW S22, 100zł ). Nie wiem , które są lepsze, może ktoś z Was używa, bądź używał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Czym różnią się okulary polaryzacyjne na pstrąga od okularów na inne ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Czym różnią się okulary polaryzacyjne na pstrąga od okularów na inne ryby? Chyba niczym się nie różnią poza kolorem szkieł ( np. na kropki - rozjaśniające- żółte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 A czy idą za tym jakieś praktyczne atrybuty? (w sensie stosowania takich a nie innych okularów do połowu pstrągów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Hej Żadne tam rozjaśniające itp To wg mnie zwykłe pierdoły żeby ludzie zmaiast kupowac jednej pary na kilka lat kupowali 3 pary (ściemniające, rozjaśniające, brązowe). Brązowe szkła są wg mnie najlepsze nad wodę i uniwersalne na każde warunki. Kupiłem niedawno właśnie SOLANO - za te pieniądze jakościowo to rewelacja, jeśłi bedziesz o nie dbał posłużą wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byq44 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Hej. Ja teraz posiadam okulry Solano FL-1003 Cat.3(cokolwiek to znaczy :/) i są świetne. Dzisiaj łowiłem, słońce świeciło mi prosto w facjate i mogłem łowić bez najmniejszego mrużenia oczu. Polecam. Ja ma kolor szary ale jestem ciekaw też jak działa brązowy. Wcześniej miałem przez 2 lata zwykłe polaroidy z lidla i też bez problemów działały jak należy. Róznica jest niewielka ale teraz wiem że solano to dla mnie świetne okulary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Cat.3(cokolwiek to znaczy :/) to znaczy że są to okulary na " ostre" słońce Kategoria 0 – przepuszcza od 80 do 100% światła Kategoria 1 – przepuszcza od 43 do 80% światła Kategoria 2 – przepuszcza od 18 do 43 % światła Kategoria 3 – przepuszcza od 8 do 18% światła Kategoria 4 – przepuszcza od 3 do 8% światła Znalezione na http://www.onezero.pl/szkla-w-okularach-slonecznych---one.zero-gtn_81.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Hej Żadne tam rozjaśniające itp To wg mnie zwykłe pierdoły żeby ludzie zmaiast kupowac jednej pary na kilka lat kupowali 3 pary (ściemniające, rozjaśniające, brązowe). Brązowe szkła są wg mnie najlepsze nad wodę i uniwersalne na każde warunki. Kupiłem niedawno właśnie SOLANO - za te pieniądze jakościowo to rewelacja, jeśłi bedziesz o nie dbał posłużą wiele lat. To nie są pierdoły. Brązowe, owszem są najbardziej uniwersalne, ale na kropka mogą być zbyt ciemne. Z prostego powodu, jeśli łowisz nad niedużymi, ocienionymi drzewami rzeczkami to przy zachmurzonym niebie przepuszczą za mało światła zmniejszając komfort łowienia. Podobnie łowiąc wcześnie rano czy późnym popołudniem, a to przecież na pstrąga najlepsza pora. I odwrotnie, kilkugodzinne łowienie pod słońce może spowodować niezły ból głowy przy (w takich warunkach zbyt jasnych) brązowych szkłach. Uniwersalność ma swoje ograniczenia. Najlepiej jako pierwsze kupić właśnie brązowe, a potem wedle potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boopme Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 A ja szukam uniwersalnych okularów do spinningu oraz do siedzenia i wpatrywania się w spławik Mogę przeznaczyć około 50-60 zł. Macie coś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 1 godzinę temu, Kazik1980 napisał: Z doświadczenia wiem, że na okulary warto wydać więcej niż kilkadziesiąt złotych.. Osobiście zaufałem marce VER SPORT i już drugi sezon sprawują się znakomicie. Kupowałem w Internecie w sklepie "Optishop" - realizacja zamówienia na najwyższym poziomie. Odpowiadanie na post z 2013 r i to w taki sposób. Marketing - robisz to źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 9 minut temu, Gu_miś napisał: Odpowiadanie na post z 2013 r i to w taki sposób. Marketing - robisz to źle. Hehehe. You made my day Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi