spiningista Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Witam!!!! Założyłem ten temat bo jestem ciekaw jaka jest według was najłowniejsza przynęta na szczupłego. Ja zaczne: dla mnie najłowniejszy jest perłowy twister z brokatem. Teraz wasza kolej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 U mnie bardzo dobrze sprawdza sie twister 5cm połową pomalowany na biało a drugą połową na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 No właśnie istnieje taka opinia że "polskie" przynęty są baaaaradzo łowne (biało-czerwone). Co o tym myślicie?? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 guma: Manns`a Predator3 - perłowy z czerwonym grzbietem obrotówka: Jaxon HoloSelect Fenix nr.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 No właśnie istnieje taka opinia że "polskie" przynęty są baaaaradzo łowne (biało-czerwone). tak takie narodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harrold Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Moim zdaniem nie ma okreslonych najlowniejszych przynet na szczubła;) to zalezy przede wszystkim od łowiska bylem swiadkiem co na jedym zbiorniku wodnym nie chciały stuknac w zadna przynete oprocz paprocha perlowego a na innym zbiorniku wogole nikt nie snil lowic na cos innego jak na kopyto predator3 perła z niebieskim grzbietem. Co rzut bylo branie ale na nic innego jak tylko na przynete wymieniona powyzej i osobiscie uwazam ze kazdy powinien sam tak dlugo lowic az sie znajdzie tą "jedyna" przynete:D pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 No właśnie istnieje taka opinia że "polskie" Na woblery o takich kolorach mówi się flagowce a jak jest z twisterami... nie wiem ale też można je tak nazwać U mnie sprawdziły się rippery srebrne/ białę z czarnym grzbietem - imitujące narybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 harrold, ja nigdy nie trafiłem na takie łowisko żeby szczupce brały tylko na daną przynęte. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harrold Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Ja tez nigdy sie nie spotaklem ale ja stwierdzam fakty!!! Probowalem na wszystko az trafilem na ta jedyna i branie za braniem!! Natury nigdy nie da sie do konca rozszyfrowac i nigdy nie wiadomo co ryby widza w przynetach. Czasami jest tak ze wogole nie zeruja a mozna je sklonic do brania zakladajac na hak przynete w kolorze ktory je drazni i wtedy szupaki probuja je przegonic co w efekcie daje lekkie pstrykniecia zamiast pozadnego brania ale sa one wtedy do wycieciea:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 Dokładnie, zabawa zaczyna się wtedy, jak ryby są wybredne, a nie zuczają się na wszystko!! Wtedy każdego trzeba dłubać i to jest piękne!! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 u mnie też potwierdzam , sprawdza się najlepiej predator perłowo-niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 u mnie sie sprawdzaja proste srebrne, 4cm obrotowki lub biale kopyta z czerwona glowka lub grzebietem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harrold Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 Mimo mojego wieku wedkuje juz od 8 roku zycia poniewaz moj tata jest wedkarzem i od niego to wszystko sie zaczelo. Przez pierwsze 3 lata nigdy nic nie zlowilem na gumy. Umialem lowic tylko na obrotowki, lecz teraz jest na odwrot... Nic juz od ponad 2 lat nie zlowilem na obrotowke tylko wszystko na gumy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Ja najlepsze efekty mam na gumy białe z niebieskim lub czerwonym grzbietem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Moim zdaniem Guma Storm 8 cm Okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajethano Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 witam. Jeśli chodzi o mnie to najlepszą i jak na razie bezkonkurencyjną przynętą jest żółty Mors nr 3 ( 25g) - jako, że są różne wersje Morsów polecam ten produkcji Polsping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghor Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 jak dla mnie - seledynowy MEPPS aglia nr.3 z czerwoną gumką na kotwiczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 kopyta tylko że relaxa wymiatają.... moim zdaniem kolor i wielkość zależy od łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 u mnie jak narazie hand mad wyrabiany prz znajomego z lipy okolo 7cm przypominajacy zdeka okonka plytko schodzacy a akcja jego rozni sie od tych kupnych jest bardziej agresywny i mocno wibruje w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zero Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Najwięcej szczupaków miałem na twistery: duży biały lub biały z czerwonym ogonkiem (9cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 U mnie na szczupaka najlepiej sprawdza sie 8 centymetrowy seledynowy ripper firmy Relax. Również dobre są białe, perłowe z brokatem, i ostatnio dobrze spisują sie ciemne czerwone z brokatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 siema ja mam problem poluje na wisle na szczupaka wczoraj siedzialem z 5 godzin lapalem na blystke imitujaca rybke srebrną z czerwonym zakonczeniem takim ogonkiem fachowo nazywala sie alma 2 czy alegra 2 cos takiego no i zadnego brania a widzielem ze cos zerowalo w poblizu i to nie byl okon prosze o jakies rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Lubię gumy - kopyta Relaksa i Mannsa 7-12cm. Ale obciążone lekkimi główkami tak by ładnie pracowały w opadzie. To mi się sprawdziło i to na różnych wodach. Zarówno rzekach jak i jeziorkach. W nie uderza najwięcej wymiarowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 Dawid za mało napisałeś nie wiadomo jak prowadzisz tą jak nazwałeś alegra- to jest chyba alga2 jeśli nie łowiłeś nigdy na wachadła to trzeba wpierw trochę popytać jak takimi blachami popracować aby mieć efekty, jeśli ją tylko ściągałeś i to podejrzewam w niezłym tępie to na efekty nie licz taką blaszką trzeba trochę powywijać zmieniać tempo prowadzenia od poszarpywań do bardzo wolnego opadu na napiętej żyłce. Myślę że powinieneś zmieniać przynęty od wachadełek, przez obrotówki 2-3 do gumek typu kopytka na średnim ciężarze 8-12g popróbuj i daj znać jak z wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mark28 Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 moją najłowniejszą przynętą jest obrotówka DAM Efzet'a 3, mam nią na rozkładzie sporo ładnych okoni i dość sporo szczupaków, wparawdzie szczupaki żadna rewelacja, ale jak już nić się dzieje na inne porzynęty to effzeta jest niezawodna, jeszcze nie wróciłem z nią o kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi