Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zdalem na karte - jakie koszty na 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

No coż moge sie chyba pochwalic ze zdalem egzamin na karte :D

Juz sie nie moge doczekac az wpadne nad wode :)

Z tego wszystkiego zapomnialem zapytac jakie sa koszty n a rok 2017

pomoze ktos ?

Pozdrawiam

• Super 1
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Poszczególne koła trochę się od siebie różnią ale u mnie w Żorach łącznie ok 200 zł - nie wiem jak zniżki dla młodzieży (czy się łapiesz) wygląda to mniej więcej

Wpisowe 25 zł

Członkowska 86 zł

Na zagospodarowanie wód - 110 zł (Katowice)

+ u nas w kole jest ekwiwalent za prace na rzecz związku - nawet nie pytali czy płace czy pracuje - jak się nie mylę to 30 zł.

Na stronie znajdziesz ile kosztuje

Napisano

Cześć i gratulacje dołączyłeś do elity wariatów. A co do opłat to we  Wrocławiu płacimy coś koło 230pln plus jakieś porozumienia. 

Napisano

Dzieki :)

Ja slyszalem ze kosztuje 270 zl ale czytajac post mikwed1 i patrzac na ostatnie oplaty to raczej wyglada na koszt okolo 200 zl tymbardziej ze ten sam okreg katowice.

Pozdrawiam

• Super 1
Napisano

W Rzeszowie płaciłem 275 + 10 na koło. Opłaty mamy jedne z większych w Polsce a wędkarsko to prawie pustynia :angry:

• 3 months later...
Napisano

Kolego BartoszF w sumie to graty :) 

ale...

Opłaty, opłaty, opłaty i jeszcze raz opłaty a ryb ni ma.... z roku na rok co raz drożej.

Powiedziałem sobie że jak kwota przekroczy 200zł to oleje PZW i tak zrobiłem, płacę tylko "człąkowską" która i tak nie ma znaczenia by tylko nie płacić 25zł za rok dodatkowo. Niby idzie to na zarybianie i utrzymanie wód, a nigdzie tego nie widać. Syf z roku na rok, i brak ryb, brak stanowisk, i samowolka z którą nie potrafią sobie poradzić. A dodatkowo dziadostwo zabiera każdą drobnicę i ryb ubywa, to już nie jest sport to sposób na życie dla  tych co źrą każdą ukleję i jazgę a nawet mrożą...

Wole zapłacić dodatkowo kilka razy w roku  za dzień wędkowania 15-30zł i mieć satysfakcję z połowu, a nie nabijać kabzy darmozjadom.

• Super 1