Skocz do zawartości
Dragon

DAIWA POWERMESH

Wędrowniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No co ty! Lepiej na 8 marca :cool:

kurka no jak się wyrobię z kasą, bo na razie to przeżywam mężowski najazd na niemiecki rynek i tam zostawiamy nadprogramowy cash :P

a wieeeesz, na 1 maja to akurat się sezonik na zębate zacznie :lol:

Teraz tylko musimy powołać Piotra na prezesa klubu Daiwa na haczyku

jestem ZA :D

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 245
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem w/w wędziska :cool::grin:

Tylko kiedy na rybki :?: śnieg wali jak szalony. Zrobiła się mini Syberia :evil:

Napisano

Jedno jest pewne powermesha trzeba miec!!!Jak sie okazuje wielu( i jenda Pani:) go "macało",nasuwa sie jeddna mysl , kijek ten jest naprawde uniwersalny i co najwazniejsze dobrze leży w ręku, nie tylko mi.Śmiało można go polecic, a tym którzy szujką tego sklepu można powiedziec tak...

Jedziesz, jedziesz wybrzezem i jak zobaczysz duuuzoo łodzi łódek na placu to bedzie zaraz obok.

A własnie koleżanka powiedziała, a raczej napisała bardzo ciekawą żecz a mianowicie to że kijek od razu mozna wypróbowac tj panowie sami napewno zaproponuja wycieczke nad wisłe w celu sprawdzenia kijka.Można wziąc dwa czy trzy kijki, jenen kołowrotek i jazda pozucac i zobaczyc co będzie "pasiło"

Z jednej żeczy jestem naprawde zadowolony i dumny gdzie indziej można w takich warunkach wypróbowac sprzęt?? NIGDZIE.Daje to naprawde wiele możliwosci tak wiec zapraszam do sklepu bo naprawde warto duzy wybór miła obsługa czego wiecej chcieć??

Pozdrawiam

Ps

Wychwalam ten sklep jak nie wiem co, ale zapewniam że nie pracuje nim czy cos podobnego hehehehe jestem poprostu bardzo zadowolonym klijentem a o Basie powoli zapominam :)

Napisano
Wychwalam ten sklep jak nie wiem co, ale zapewniam że nie pracuje nim czy cos podobnego hehehehe jestem poprostu bardzo zadowolonym klientem

no tak samo jak ja - raczej nie mam żadnych korzysci majątkowych z reklamy sklepu :lol:

po prostu uważam, że jest warty szczególnej uwagi ze względu właśnie na całość :)

O właśnie, zapomniałam, że łodzie też można tam kupic, a przynajmniej pooglądać :lol:

Keri - gratulacje, teraz tylko czekać na jakieś ocieplenie i hajda! :mrgreen:

• 4 months later...
Napisano

Przymierzam sie do kupna nowego spinningu,jak narazie oprócz shimano katana w oko wpadł mi kij:

DAIWA POWERMESH 3,00m 5-30 g.

Teraz co mi sie podoba w nim:

-CW 5-30g raczej malo spotykany i dosyc uniwersalny

-waga 205 g

-przelotki Fuji

.Jako ze zakupic go u mnie w miescie jest raczej nie możliwe wiec nie będę mail możliwości jez zobaczyć na własne oczy przed kupnem,wiec moze ktos ma i zna ten sprzecik?

Napisano

Kij do dnia dzisiejszego przetestowany w boju bardzo dokładnie.

Tak wiec odczucia takie:

Szybki kij do gum na główkach do max 15g.

Doskonale pracuje z woblerami.

Ogólnie kij typowo szczupakowy, bolkom też da rade. Testowałem go na wodach pstragowych aby zobaczyć jak będzie sie sprawował z pstrągiem na końcu linki ale to chyba nie z niego winy nic nie złowiłem :lol:

Co do okonia to pare szt spadło mi podczas holu, jest troche za sztywny na tą rybe.

Z wad tego kija to wydaje mi sie ze tylko jedna tzn przelotki na szczytówce, dodam ze to wklejanka. Przelotki szczytowe są osadzone pezposrednio na kiju ja wole jak są na stopce. Utrudnia to wedkowanie podczas deszczu.

No i niższym kolegom na 100% będzie za długi dolnik.

Napisano

Ale w tych 3 metrowych Daiwach to naprawdę są przesadzone i trzeba uważać żeby nie wybić oka komuś kto stoi za tobą :wink:

• 3 months later...
Napisano

keri nie napisałeś mi nadal w innym temacie co do tego kijka :) Łowię gumami do 15g. Chodzi o sandacza. Kij ma przenosić każde drganie. Mam na uwadze na razie Daiwę PowerMesh Light Spinn 2,7m 3-18g oraz Daiwę PowerMesh Jig 2,7m 5-25g i szczególnie Dragona Millenium Power Jig 2,55m 5-25g. Dragona miałem w ręku. Nadawał by się do takiego łowienia o jakim planuję. Nie wiem nic o tych Daiwach i pewnie dlatego wybiorę Dragona. Nie mam możliwości go wziąć w rękę :cry:

Napisano

wobler129, przeczytaj post wyżej :wink: tam coś jest o tym kiju. :lol:

Jeśli interesuje Cie coś dokładniej o tym kiju to pytaj o szczegóły. Pisać aby pisać mi się nie chce bo i po co :lol:

Po drugie, jak nie masz możliwości "pomacania" tego kija to zakup w ciemno wydaje się być bez sensu mimo tego że wg mnie kij do jigowania jest doskonały no może prawie doskonały :wink::lol: wyczuwalność przynęty dobra, praca w holu idealna: szczytowa z łagodnym przejściem w parabolę.

Po za tym musisz go wziąć w rękę aby zobaczyć czy z takim dolnikiem będziesz w stanie sprawnie wędkować.

Zaraz pójdę i zmierzę ten dolnik.

Napisano
A jak ugina się przy główkach 15g?
Szczytówką w dół :lol::lol::lol::mrgreen:

Rozwiń pytanie bo jakoś nie wiem o co chodzi.

Mam podać wartość w stopniach to ugięcie czy interesuje Cię coś innego.

Napisano

keri chodzi mi o to jak bardzo się ugina. Podaj w obojętnie czym czy stopniach czy czymś innym ;)

Napisano
jak bardzo się ugina.
:???: ale kiedy wygina?

Czy wtedy jak przynęta 15g tylko wisi :???:

Czy podczas podrywania przynety 15g :???:

Jakie ty masz problemy.

Tak więc ugięcie szczytówki przy obciąrzeniu ok 15g wydaje mi sie ok 83 stopni. :cool:

Napisano

W czasie gdy zawiesimy główkę na agrafkę. :idea:

Napisano
A nie lepiej spytac czy da sie tym kijem podbijac 15 g glowke :?::roll:

To na pewno się da bo Keri pisał o 14g głowkach. Ok nie chce mi się już tak pisać. 99% Dragon :mrgreen:

Napisano
do Daiwy jeszcze dorośniesz :wink:

hehehe :lol: Jak bym miał w ręku to bym coś stwierdził ale tak... :???: Takie pytania nie mają sensu bo nikt nie wie o co chodzi :mrgreen: Ani ja ani Ty :lol:

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.