pablotor Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 Sam niedawno na forum pytałem o kijek Dragona Milenium Pike. Wczoraj stałem się jego szczęśliwym posiadaczem. Co prawda nie byłem z nim jeszcze nad wodą ale na "sucho" jest po prostu rewelacja. Kijek szybki i jak dla mnie idealnie leży w ręce. Również mam zamiar wędkować nim na Wiśle a słyszałem opinie że właśnie tam sprawuje on się genialnie. Tą Daiwę trzymałem w ręce i nie powiem jest super, ale do takiego łowienia miałem wrażenie że będzie za delikatna. Na forum jest wątek dotyczący tego Dragona i tam również go sobie wszyscy chwalą.
elpojo Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 a ja uważam wręcz odwrotnie, dobrze wyważony to wtedy, jak leci do tyłu, bo do zestawu dochodzi jeszcze przynęta która stawia jakiś tam opór w wodzie i wtedy wędka kompletnie leci do przodu i trzeba używać większej siły żeby była stabilna przy czym męczy rękę ...dobrze gada, polać mu
Gość greg37 Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 Sam niedawno na forum pytałem o kijek Dragona Milenium Pike. Wczoraj stałem się jego szczęśliwym posiadaczem. Co prawda nie byłem z nim jeszcze nad wodą ale na "sucho" jest po prostu rewelacja. Kijek szybki i jak dla mnie idealnie leży w ręce. CBDO
Gość greg37 Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 "Co było do omówienia" jak mawiała moja matematyczka po zakończeniu omawiania rozwiązania jakiegoś zadania . Inaczej: "amen".
arch_ Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Pochodziłem po sklepach, pomacałem... I wędka wybrana. Daiwa PM Jig. Mam tylko wątpliwości co do długości. Jestem raczej mały <170cm i nie wiem, czy 2,7 nie będzie za długie. Plany mam na kilka dni w roku na jezioro, poza tym niewielka rzeka i bardzo od czasu do czasu - Bug.
artech Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Jestem raczej mały <170cm raczej średni Myślę, że wzrost nie ma tu znaczenia.
arch_ Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 OK. niech będzie... średni Oba, 2.4 i 2.7 leżą mi dobrze. Pytanie, czy nie zabiję siebie (albo współłódkowicza), z drugiej strony, czy wystarczy mi na małą rzekę. Jednym słowem - z Waszych doświadczeń - która jest bardziej uniwersalna? PS>> wiem, że nie ma wędek uniwersalnych...
arch_ Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 keri, Dzięki, wędka zamówiona. Jak dojdzie, pochwalę się w odpowiednim miejscu.
kyrtap Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam. Dziś odebrałem wcześniej zamówioną Daiwe Powermesh 2,7 10-35g. Mam w związku z nią pytanie. Czy część szczytowa jest idealnie prosta bo w moim modelu jest delikatnie zakrzywiona?
elpojo Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Zakrzywiona??!! REKLAMUJ ! ! ! Wędzisko na całej długości powinno być proste jak struna, chyba że ugina się pod własnym ciężarem...
Supersobi Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Dziś odebrałem wcześniej zamówioną Daiwe Powermesh 2,7 10-35g. Mam to same wędzisko. Nie powinno być żadnych zakrzywień. Zareklamuj.
kyrtap Napisano 11 Kwietnia 2008 Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam. Spinning odesłany. Czekam na wynik reklamacji.Pozdrawiam
kyrtap Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam. Reklamacja uwzględniona ale niestety oczekuje tylko na zwrot gotówki. Podobno wszystkie wędki Daiwy Powermesh mają krzywe blanki. Ogólnie nie jestem zadowolony z zakupów w tym sklepie internetowym . Moje zakupy nie ograniczały sie tylko to spinningu a zlecenie zostało zrealizowane tylko w części. Jeżeli ktoś chce to chętnie podam nazwę sklepu ponieważ uważam że postępuje nieuczciwie. Pozdrawiam
keri Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 wszystkie wędki Daiwy Powermesh mają krzywe blanki. to lipa. Trzeba przekazać tą informację dla producenta bo ten nic nie wiedząc ciągle wypuszcza na rynek te "krzywe" wędziska A nazwę nieuczciwego sklepu zawsze trzeba podawać do wiadomości publicznej, pod warunkiem że sklep zawinił a nie ktoś inny.
kyrtap Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 A nazwę nieuczciwego sklepu zawsze trzeba podawać do wiadomości publicznej, pod warunkiem że sklep zawinił a nie ktoś inny. Wiem że nazwę sklepu należałoby podać ale wyczytałem na forum że nie robimy reklamy ani antyreklamy. Jeżeli jest to zgodne z regulaminem to mogę sie podzielić swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam
Homegeon Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 ja również jestem ciekaw, gdyż często robie zakupy w necie
wojciech_z Napisano 25 Kwietnia 2008 Napisano 25 Kwietnia 2008 Podobno wszystkie wędki Daiwy Powermesh mają krzywe blanki. Podobno? Może się wypowiedzieć jakiś użytkownik? Bo praktycznie już byłem zdecydowany na kija z Powermeshów a ta wiadomość mnie zaniepokoiła. Bo w przedziale do 300 zł ten kij wydawał się najlepszy (biorąc pod uwagę negatywne opinie o Dragonach Millenium i Shimano Beast Masterach)
keri Napisano 25 Kwietnia 2008 Napisano 25 Kwietnia 2008 wojciech_z, mam ten kij 2,70 5-25g oceniam go bardzo dobrze i na pewno krzywy nie jest
wojciech_z Napisano 25 Kwietnia 2008 Napisano 25 Kwietnia 2008 Dzięki Keri Jutro jadę do Kalisza szukać Powermeshow bo niestety w Ostrowie nie ma. Wiadomość o krzywych blankach trochę mnie przeraziła ale mimo wszystko wydawała się trochę nie nierealna.
kyrtap Napisano 26 Kwietnia 2008 Napisano 26 Kwietnia 2008 Spokojnie. Kije Daiwy są bardzo dobrymi wędziskami i na pewno są proste. Dowodem na to że nie są krzywe jest kolejny Pomermesh który posiadam kupiony w Poznaniu ale niestety za większą kwotę. Napisze po kolei jak było. Zamówiłem w Fishing-Marcie miedzy innymi wyżej wspomniany spinning. Kiedy paczka z zamówionym towarem dotarła okazało się że wędzisko jest wyraźnie zakrzywione w części szczytowej. W odpowiedzi otrzymałem informacje że "jeżeli wszystkie wędki Pomermesha bedą krzywe zostanie zwrócona mi gotówka". Pieniądze za towary zostały mi zwrócone. Nadmieniam że wędka ta była w promocji i można sie domyślać jakie praktyki stosuje ten sklep. Na koniec dodam że to nie jedyny problem jaki wystąpił przy mojej transakcji. Pozdrawiam
keri Napisano 26 Kwietnia 2008 Napisano 26 Kwietnia 2008 Jutro jadę do Kalisza szukać Powermeshow powodzenia w szukaniu i w zakupie bo w użytkowaniu będziesz zadowolony.
voivod Napisano 26 Kwietnia 2008 Napisano 26 Kwietnia 2008 Witam. W ramach urozmaicenia sezonu wędkarskiego mam zamiar rozpocząć przygodę ze spinningiem. Ryba która mnie interesuje (zaraz po karpiu) to sandacz i tu rodzą się pytania. Która Daiwa z serii Powermesh to wędzisko typowo sandaczowe ? Jaki młynek Daiwy doczepić do wędziska ? Mam zamiar łowić na zaporówce z brzegu, przynęty to tylko i wyłącznie gumy. Zestaw wędka plus kołowrotek powinien zmieścić się w kwocie 600 pln.
kyrtap Napisano 26 Kwietnia 2008 Napisano 26 Kwietnia 2008 Jeżeli chodzi o kijek to wydaje mi sie że typowym wędziskiem sandaczowym będzie Powermesh 10-35g. Ponieważ bedziesz łowić z brzegu to długość 2,7m bedzie odpowiednia. Ja zdecydowałem się na Okume Epix Pro rozmiar 30 i w tym sezonie dowiem sie czy to dobry wybór. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.