Skocz do zawartości
Dragon

DAIWA POWERMESH

Wędrowniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sam niedawno na forum pytałem o kijek Dragona Milenium Pike. Wczoraj stałem się jego szczęśliwym posiadaczem. Co prawda nie byłem z nim jeszcze nad wodą ale na "sucho" jest po prostu rewelacja. Kijek szybki i jak dla mnie idealnie leży w ręce.

Również mam zamiar wędkować nim na Wiśle a słyszałem opinie że właśnie tam sprawuje on się genialnie.

Tą Daiwę trzymałem w ręce i nie powiem jest super, ale do takiego łowienia miałem wrażenie że będzie za delikatna.

Na forum jest wątek dotyczący tego Dragona i tam również go sobie wszyscy chwalą.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 245
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a ja uważam wręcz odwrotnie, dobrze wyważony to wtedy, jak leci do tyłu, bo do zestawu dochodzi jeszcze przynęta która stawia jakiś tam opór w wodzie i wtedy wędka kompletnie leci do przodu i trzeba używać większej siły żeby była stabilna przy czym męczy rękę

...dobrze gada, polać mu :twisted:

Gość greg37
Napisano
Sam niedawno na forum pytałem o kijek Dragona Milenium Pike. Wczoraj stałem się jego szczęśliwym posiadaczem. Co prawda nie byłem z nim jeszcze nad wodą ale na "sucho" jest po prostu rewelacja. Kijek szybki i jak dla mnie idealnie leży w ręce.

CBDO :smile:

Gość greg37
Napisano

"Co było do omówienia" jak mawiała moja matematyczka po zakończeniu omawiania rozwiązania jakiegoś zadania :grin: .

Inaczej: "amen".

• 2 weeks later...
Napisano

Pochodziłem po sklepach, pomacałem... I wędka wybrana. Daiwa PM Jig. Mam tylko wątpliwości co do długości. Jestem raczej mały <170cm i nie wiem, czy 2,7 nie będzie za długie.

Plany mam na kilka dni w roku na jezioro, poza tym niewielka rzeka i bardzo od czasu do czasu - Bug.

Napisano

OK. niech będzie... średni :)

Oba, 2.4 i 2.7 leżą mi dobrze. Pytanie, czy nie zabiję siebie (albo współłódkowicza), z drugiej strony, czy wystarczy mi na małą rzekę.

Jednym słowem - z Waszych doświadczeń - która jest bardziej uniwersalna?

PS>> wiem, że nie ma wędek uniwersalnych...

• 1 month later...
Napisano

Witam. Dziś odebrałem wcześniej zamówioną Daiwe Powermesh 2,7 10-35g. Mam w związku z nią pytanie. Czy część szczytowa jest idealnie prosta bo w moim modelu jest delikatnie zakrzywiona?

Napisano

Zakrzywiona??!! :shock: REKLAMUJ ! ! ! Wędzisko na całej długości powinno być proste jak struna, chyba że ugina się pod własnym ciężarem... :lol:

Napisano
Dziś odebrałem wcześniej zamówioną Daiwe Powermesh 2,7 10-35g.

Mam to same wędzisko. Nie powinno być żadnych zakrzywień. Zareklamuj.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam. Reklamacja uwzględniona ale niestety oczekuje tylko na zwrot gotówki. Podobno wszystkie wędki Daiwy Powermesh mają krzywe blanki. Ogólnie nie jestem zadowolony z zakupów w tym sklepie internetowym . Moje zakupy nie ograniczały sie tylko to spinningu a zlecenie zostało zrealizowane tylko w części. Jeżeli ktoś chce to chętnie podam nazwę sklepu ponieważ uważam że postępuje nieuczciwie. Pozdrawiam

Napisano
wszystkie wędki Daiwy Powermesh mają krzywe blanki.
:shock:

to lipa. Trzeba przekazać tą informację dla producenta bo ten nic nie wiedząc ciągle wypuszcza na rynek te "krzywe" wędziska :cool::lol::lol:

A nazwę nieuczciwego sklepu zawsze trzeba podawać do wiadomości publicznej, pod warunkiem że sklep zawinił a nie ktoś inny.

Napisano

A nazwę nieuczciwego sklepu zawsze trzeba podawać do wiadomości publicznej, pod warunkiem że sklep zawinił a nie ktoś inny.

Wiem że nazwę sklepu należałoby podać ale wyczytałem na forum że nie robimy reklamy ani antyreklamy. Jeżeli jest to zgodne z regulaminem to mogę sie podzielić swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam

Napisano
Podobno wszystkie wędki Daiwy Powermesh mają krzywe blanki.

Podobno?

Może się wypowiedzieć jakiś użytkownik? Bo praktycznie już byłem zdecydowany na kija z Powermeshów a ta wiadomość mnie zaniepokoiła. Bo w przedziale do 300 zł ten kij wydawał się najlepszy (biorąc pod uwagę negatywne opinie o Dragonach Millenium i Shimano Beast Masterach)

Napisano

Dzięki Keri :wink:

Jutro jadę do Kalisza szukać Powermeshow bo niestety w Ostrowie nie ma. Wiadomość o krzywych blankach trochę mnie przeraziła ale mimo wszystko wydawała się trochę nie nierealna.

Napisano

Spokojnie. Kije Daiwy są bardzo dobrymi wędziskami i na pewno są proste. Dowodem na to że

nie są krzywe jest kolejny Pomermesh który posiadam kupiony w Poznaniu ale niestety za większą kwotę. Napisze po kolei jak było. Zamówiłem w Fishing-Marcie miedzy innymi wyżej wspomniany spinning. Kiedy paczka z zamówionym towarem dotarła okazało się że wędzisko jest wyraźnie zakrzywione w części szczytowej. W odpowiedzi otrzymałem informacje że "jeżeli wszystkie wędki Pomermesha bedą krzywe zostanie zwrócona mi gotówka". Pieniądze za towary zostały mi zwrócone. Nadmieniam że wędka ta była w promocji i można sie domyślać jakie praktyki stosuje ten sklep. Na koniec dodam że to nie jedyny problem jaki wystąpił przy mojej transakcji. Pozdrawiam

Napisano
Jutro jadę do Kalisza szukać Powermeshow
powodzenia w szukaniu i w zakupie bo w użytkowaniu będziesz zadowolony.
Napisano

Witam.

W ramach urozmaicenia sezonu wędkarskiego mam zamiar rozpocząć przygodę ze spinningiem.

Ryba która mnie interesuje (zaraz po karpiu) to sandacz i tu rodzą się pytania.

Która Daiwa z serii Powermesh to wędzisko typowo sandaczowe ?

Jaki młynek Daiwy doczepić do wędziska ?

Mam zamiar łowić na zaporówce z brzegu, przynęty to tylko i wyłącznie gumy.

Zestaw wędka plus kołowrotek powinien zmieścić się w kwocie 600 pln.

Napisano

Jeżeli chodzi o kijek to wydaje mi sie że typowym wędziskiem sandaczowym będzie Powermesh 10-35g. Ponieważ bedziesz łowić z brzegu to długość 2,7m bedzie odpowiednia. Ja zdecydowałem się na Okume Epix Pro rozmiar 30 i w tym sezonie dowiem sie czy to dobry wybór. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.