MATCH 2000 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Mam duże trudności żeby odnależć temat "jak było dziś na rybach".Żeby wstawić fotkę też musiałem próbować kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 No i w końcu u mnie coś się ruszyło 1 płoteczka na pickera i 2 na spławik - przynęta robak . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 4 godziny temu, buszmen napisał: No i w końcu u mnie coś się ruszyło 1 płoteczka na pickera i 2 na spławik - przynęta robak . U was to faktycznie biegun zimna U mnie płotki wariują i biorą na wszystko przed tarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Ja natomiast ostatnie trzy wypady na zero, w ubiegły poniedziałek oraz wczoraj po kilka godzin na ulubionej komercji i tylko dwa brania obie rybki spięte. Dziś trzy godzinki nad wisłą i również na zero, widać już jakieś pojedyncze klenie i ataki bolków, maj zapowiada się ciekawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 25 minut temu, tomek1 napisał: U was to faktycznie biegun zimna U mnie płotki wariują i biorą na wszystko przed tarłem. Poniedziałek +20 potem co dzień deszcz i najwyżej +8 , raz z rana przymrozek , jutro też ma być, a dziś pada prawie cały dzień u mnie ryba zawsze dopiero w połowie kwietnia , a jak dawniej były normalne zimy ,to i łowiłem dopiero w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 przy takiej pogodzie jaka zapowiada się po Świetach to chyba trzeba bedzie poczekac do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 7 godzin temu, dfq napisał: przy takiej pogodzie jaka zapowiada się po Świetach to chyba trzeba bedzie poczekac do maja +5*C i pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Dziś u mnie zagościła zima chociaż bez temperatur minusowych , ale +3 to też nie za ciekawie gdy dmucha z północy - nie przeszkodziło mi to jednak , aby się chociaż z 3 h przewietrzyć nad rzeką szkoda tylko że nic się nie skusiło na robaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Witam ja wybrałem się na rybki w lany poniedziałek pogoda nie rozpieszczała, ale jak już wstałem to postanowione jadę. Nad wodą jestem około 6.00 ludzi brak ale co się dziwić jak na polu 3 stopnie. Ale rozwinąłem sprzęt taktyka jak na wiosnę przystało u mnie czyli metoda i próbujemy przechytrzyć karaski i leszcze. Od 6 do 9 jedynie delikatne puknięcia, nawet zaczynałem się już pakować do domu, gdy w końcu jest pierwsze branie i pierwsza ryba był to leszcz w ciągu następnej godziny łowię jeszcze 7 ładnych karasi i tyle potem jak ręką odjął wyprawa zaliczona na wielki plus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 9 godzin temu, cinek146 napisał: Witam ja wybrałem się na rybki w lany poniedziałek pogoda nie rozpieszczała, ale jak już wstałem to postanowione jadę. Nad wodą jestem około 6.00 ludzi brak ale co się dziwić jak na polu 3 stopnie. Ale rozwinąłem sprzęt taktyka jak na wiosnę przystało u mnie czyli metoda i próbujemy przechytrzyć karaski i leszcze. Od 6 do 9 jedynie delikatne puknięcia, nawet zaczynałem się już pakować do domu, gdy w końcu jest pierwsze branie i pierwsza ryba był to leszcz w ciągu następnej godziny łowię jeszcze 7 ładnych karasi i tyle potem jak ręką odjął wyprawa zaliczona na wielki plus Gratulacje cinek 146, dopisz jeszcze gdzie , Frelichów czy Zarzecze , tak mi teren wygląda ale może się mylę , miła wiadomość że coś zaczyna się dziać, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 W styczniu i lutym byłem więcej razy na rybach niż w marcu i kwietniu. Na razie to biegun zimna i wiatru u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astrolot Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 zimno zimno wietrznie, deszczowo zlota rybka na pocieszenie z odry 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Chyba ostatni wypad przed szwedzkimi szkierami. Pstragi brały bardzo dobrze. Preferowały jednak tylko duże gumy przez co nie wszystkie hole kończyły się powodzeniem. Ryby grubiutkie w wyśmienitej kondycji 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Na południu zimne poranki ale też coś tam się dzieje...... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Ja w ostatnią niedzielę złowiłem taką sztukę Niecałe 6kg. z wiadrem dało 1 miejsce :) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Dzisiaj pierwszy raz w tym sezonie wybrałem się na jedną z ulubionych Krakowskich żwirowni. Wędkowałem od 10:45 do 16:00. Udało mi się złapać pstrąga tęczowego na spławiczek oraz pierwszą w życiu certę a w dodatku na method feedera Poniżej kilka fotek : Ps. Ktoś wie jak to jest z okresem ochronnym certy jeśli została złowiona na wodzie stojącej ? Bo w regulaminie jest mowa tylko na o rzekach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Godzinę temu, Elast93 napisał: Dzisiaj pierwszy raz w tym sezonie wybrałem się na jedną z ulubionych Krakowskich żwirowni. Wędkowałem od 10:45 do 16:00. Udało mi się złapać pstrąga tęczowego na spławiczek oraz pierwszą w życiu certę a w dodatku na method feedera Poniżej kilka fotek : Ps. Ktoś wie jak to jest z okresem ochronnym certy jeśli została złowiona na wodzie stojącej ? Bo w regulaminie jest mowa tylko na o rzekach Edit. To jest podobno SIEJA, ale moja wina bo pierwszy raz widziałem taką rybę na oczy ( niech ktoś poprawi poprzedni post jeśli można ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
escape Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Życiówka , z dzis 95cm/5.20kg 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Dzisiejszy wypad na jezioro uważam za udany pięć sumików karłowatych i na koniec dnia bonus linek 32 centymetry może nie okaz ale cieszy podwójnie bo to pierwszy w tym sezonie oczywiście odzyskał wolność 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Dziś dla odmiany pojechałem nad zalew w centrum krakowa. Wędkowałem od ok 10:15 do 16:45. Godzinke z rana porzucałem spinem ale bez rezultatu. Potem łowiłem na spławiczek i metodę. Udało się wyjąć karpia na metodę i pierwszego w sezonie lina na spławik. Poniżej kilka fotek : 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 O 29.04.2017 o 19:03, Elast93 napisał: Edit. To jest podobno SIEJA, ale moja wina bo pierwszy raz widziałem taką rybę na oczy ( niech ktoś poprawi poprzedni post jeśli można ) Nie podobno tylko na pewno Certa nie ma płetwy tłuszczowej za grzbietową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaku Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Byłem w Piorunowie wpadły 2 ładne karasie, 3 leszczyki i Amurek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi