erwinnf Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 erwinnf, mówiłem ze parabellum odpada na sandała jak kijek jaki model miałes w rekach ? na sandałka poleciłbym ci Mistrall Shogun ... obejrzyj jak masz gdzie fajny sztywny kijek ! parabellum 279 i 289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 i co parabolik ? nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 i co parabolik ? nie ? parabolik to nie taki medium fast, pracuje na okolo polowie blanku trzysekcyjny jest troche sztywniejszy ale to nie jest typowy fast jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Padło na Speed Powera. Pierwsze wrażenie, akcja podobna do Daiwy Exceler Jigger może trochę szybsza. Wiem, że na sandacza polecacie bardzo szybkie kije x-fast ale mi akcja troszkę bardziej progresywna odpowiada. W brew wielu opinią jest sporo szybszy od Distance Powera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Witam szukam kija na sandacze z serji dragona guide select jakie modele polecicie ? Team Dragon odpada bo te kije juz mam obcykane z gory dziekuje za odp Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Witam szukam kija na sandacze z serji dragona guide select jakie modele polecicie ? Najpierw to powiedz jakich główek i gum zamierzasz użyć. Bo to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Cięzar główek od 7 do max 25g w wyjatkowych okolicznosciach najczesciej bedzie to 7-17g . Mysle nad Busterem albo Banditem co do Bandita to nie jestem pewien czy bedzie on odpowiedni a z koleji buster moze byc troszku przysztywny ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 W takim razie weź sobie coś do 35g. A długość to już zależy od Cb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 GS do 35g to beda juz naprawde kije od szczoty .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 GS do 35g to beda juz naprawde kije od szczoty .. Przecież kij do 25g będzie tak samo sztywny. Tylko ten będzie pracował z lżejszymi główkami. W takim razie weź sobie coś do 28g. Tylko już jak założysz główkę 25g to nie będzie ci się komfortowo łowiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Przecież to jest proste ze wędka do 35g będzie sztywniejsza od tej do 25g . Wędka nie może poddawać się . Na ta do 25g założył bym główke 30g+guma i kij nie pracował by tak jak powinien (szczytówka poddawała by się) co spowodowało by dłuższy start przynęty z dna i nie mógł bym jej odpowiednio poprowadzić . Słyszałem ze gs mają zaniżone cw ale nie miałem nigdy w łapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 GS do 35g to beda juz naprawde kije od szczoty .. Określenie "sztywny" nic nie mówi o wędzisku. Określając wędzisko należy używać dwóch parametrów: akcja i ugięcie. Ten twój "sztywny" kij będzie pięknie pracował i uginał się pod rybą i będziesz bardzo zaskoczony. Nie uginająca się szczytówka jest wskazana jedynie łowiąc na ciężkie gumy lub koguty, z łodzi. A ty nic o łodzi nie piszesz, czyli będziesz łowić z brzegu i wtedy przyda ci się lekko pracująca szczytówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 A czy ja pisalem , ze chcem sztywna szczytowke ? Nie wydaje mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 A czy ja pisalem , ze chcem sztywna szczytowke ? Nie wydaje mi sie A, że takiej nie chcesz też nie napisałeś W każdym razie, mój team dragon do 35g obsługuje bardzo dobrze główki od 15 do 30 gram. I nie jest w cale sztywny. Nawet kolesiowi co lubuje się w parabolikach się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Także posiadam td do 34g i nie jest sztywny pod ryba przechodzi w parabole ale guide selecty maja troszke inna akcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Także posiadam td do 34g i nie jest sztywny pod ryba przechodzi w parabole ale guide selecty maja troszke inna akcje Mają inną akcję bo to są xfast. A ten td jest fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golipe74 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Daiwa Infinity-Q Gummifischrute 2,90m 5-40g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt3 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 ERq, W dziale "sprzedam" mam coś dla Ciebie GS Butcher do 21 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 do 21 gram to nie jest kij na sandacze tylko okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomili30 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 producenci wedek opisuja spiningi prawie zawsze fast xfast dlatego bo sie lepiej sprzedaja prawda wychodzi dopiero pozniej nad woda. I trzeba sie zastanowic jak zamierzasz obserwowac sandaczowe pstrykniecie patrzysz na plecionke szczytowke czy po prostu czujesz w rece wedka musi byc wysokomodulowa najczesciej opisuja ja jako IM8 czysty wegiel bez dodatku szkla masz mozliwosci transportowe kup wedke 1-czesciowa taka wedka nie ma przesztywnien pracuje równo na calej dlugosci. Ja mam dwie wedki jedna to Dragon milenium wobler 10-35 to moj kij ktorym lowie na lekko drugi to kij castingowy 1 sklad opisany do 3/4oz czyli po naszemu 21g o dziwo jest mocniejszy niz dragon lowie nim na koguty. Dlaczego casting bo jest mega lekki nie bola mnie juz plecy po wielogodzinnym maratonie wedka wysokomodulowa czyli IM8 juz nie musze sie gapic w plecionke czy szczytówke. Multiplikator nie ma kablaka plecionke nawijasz bezposrednio na szpule w czasie pstrykniecia czujesz to tak jakbys nawijal plecionke bezposrednio na palec. Sa tez minusy musisz sie nauczyc tak jakby od nowa rzucac przyneta i dosc duza cena calego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Niema wędek węglowych bez dodatku szkła - choćby napisali IM 1000 na blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomili30 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 moze i nie ma wedek bez dodatku szkla ale musi go byc jak najmniej IM8 to najwyzszy modul sprezystosci wiec nie wierze w wedki z napisem fast xfast za 200pln to jest technologicznie nie do zrobienia. Cena samego blanku np.Batson to 300pln w gore a gdzie reszta komponetow. Czasem sie zdarza trafic dobre wedki seryjne naprawde tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Akurat to czy wędka jest x- fastem czy kluską nie jest kwestią ceny.Może być prawdziwy x-fast za 100 zł jak i kluska za 2000 , niema to żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 A co powiecie o Robinson Classic Diaflex , cw 10-35 ? Oczywiście na łódkę i na gumy , do kogutów mam inny kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Staszek, a rozpatrywałeś Diaflexa Zandera 10-45g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi