kisux Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Mam pytanie czy ktoś z was używał /używa poniższych żyłek do DS i jeśli tak to jakie są wasze odczucia ? chodzi mi głównie o żyłki: 1/ ROBINSONA Titanum Feeder 2/ DRAGONA Maxima Carp & Feeder w zasadzie pytanie tyczy tej pierwszej bo druga to nowość na 2007r. więc nie sądze że ktoś jej używał - ale może ? lub ewentualnie - jakich sami używacie i dlaczego ? (oczywiście chodzi mi tylko o DS) P.S. Nie interesuja mnie plecionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Ja uzywalem Robinsona - i dosyc fajna według mnie - mało rozciągliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Ja w poprzednim sezonie używałem ROBINSONA Titanum Feeder (Odra) bardzo dobra żyłka i w tym sezonie na drugiego federa założę taką samą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Rifle Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 A ja zaproponuję Ci Sufixa Feeder Mono...malo rozciągliwa i nie skręca się chorobliwie... Ten Robinson tez jest warty uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 U mnie wygląda to tak że używam do feedera: Siglon Strong i Silver Fish(nie wiem czy dobrze pamiętam, chyba robi ją Balsax). Z siglonki jestem bardzo zadowolony, mocna na węzłach, dobrze sie układa no i nie ma tendencji do robienia spirali, w sumie z Silver Fishem też nie miałem problemow, jest to dobra żyłka. Nie są to może typowe feederowe żyły ale mi przypasowały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Używałem Mikado UV oraz Siglona. Całkiem, całkiem - obie spisywały się OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Mi ostatnio mily pan z wedkarskiego polecil sufixa co do zylek to sie nie znam polegalem na nim zrobil mi podklad i nawinal rozmiar 0.23 i reczyl ze zylka 1 klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 Po namysle i małych poszukiwaniach chyba mój wybór w tym sezonie padnie na żyłkę: Trabucco T-Force Special Feeder w rozmiarze 0,18 i deklarowanej przez producenta wytrzymałości 4,6 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 w rozmiarze 0,18No to się tylko upewnij że hamulec OK ustawiony. Ja pewnie mam mniejsze niż Ty doświadczenie ale jak dla mnie to 0.18 to potwornie cienko jak na feeder. Przeca nastawiamy się na okazy - no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Witam Trabucco T-Force Special Feeder w rozmiarze 0,18 Kisux , poprzedni sezon używałem właśnie tej , wszystko wskazuje , że i ten również. W mojej ocenie jedna z najlepszych żyłek . Mam 0,18 i 0,20. Dokupie jeszcze 0,18 bo spokojnie wystarczy. Sprawdziłem ją ja i dwóch kolegów , wszyscy potwierdzają tą opinię. Zdarzyło się , że się skręca ale tylko na jednym z sześciu kijów . Wniosek , że to wina kołowrotka. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 jak dla mnie to 0.18 to potwornie cienko jak na feeder. Przeca nastawiamy się na okazy - no nie Tomaszek jak dla mnie to 0,18 to jak na dziś górna granica - w tym sezonie na jednym feederku miałem 0,16 na drugim 0,18 - sprawdzały się szczególnie ta 0,18 całkiem nieźle (0,16 - choć była całkiem droga i ponoć "Super, Hiper-Federowa" (no i zapewniono że "świerza") - od marca do września sprawiała się ok' ale w październiku zrobiła się z niej przysłowiowa "szmata" - straciłem przez nią kilka sporych ryb ta druga żyłeczka 0,18 to JAXON BRT - i choć jaxona się nie chwali to muszę przyznać że ta żyłeczka była ok (a pracowała już 2-gi sezon) i jest godna polecenia - ale cóż czas na zmiany - zobaczymy jak sie sprawi ten TRABUCO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Sufix mono feeder to najlepsza żyłka do feedera. Proponuję 0,22-0,24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 Jeszcze jedno pytanie. Jak dla początkującego jaką dorbać grubość żyłek, glownej i przyponowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 0.24 - 0.18 lub 0.22 - 0.15 Wydaje mi się że to taki dobry starter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 28 Kwietnia 2007 Share Napisano 28 Kwietnia 2007 z żyłką przyponową to jest różnie. ja na kołowrotku mam 0,22-0,24 a na przypon stosuje od 0,12 do 0,18. zależy na jaką rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ira_47 Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 co sądzicie o żyłce YORK-GOlDEN.Dziękuyczerpujące odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 która żyłkę wybrać: Trabucco T-Force Feeder, Team Dragon Ultra, Mikado Dino czy Sufix Tritanium XP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Kisux w sobote na Prezycach bede testowal nowo zakupiona zylke Robinsona Pro Feder 0,22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żwirek Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 przeczytalem te wszystkie opińje i ciężko sie zdecydować! Ostatni sezon łapałem na Robinsona Pro Match 0,20 teraz chce założyć 0,18 ale tym razem postawie chyba na Trabucco T-Force Special Feeder chociaż ten Robinson też nie jest zły. Myślałem też o Robinson Pro Feeder ewentualnie Tanaka, jeśli je testowaliście to napiszcie coś na ich temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Ja cały sezon używałem do federa Robinson Pro Feeder 0,245 i jestem z niej bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Od 4 sezonów używam żyłek Sufix ,na feeder żyłkę "feeder mono"a na inne metdy "Xelon". Na ich wyrobach się jeszcze nie naciąłem czego nie mogę powiedzieć o innych producentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żwirek Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 a jakich grubości żyłek używasz ds-fan i gdzie wędkujesz? rzeka czy stojąca woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Używam żyłki od 0,16 do 0,22 wędkuję w zbiornikach zaporowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Może ktoś polecić jakąś przyzwoitą żyłkę do feedera może to byc jakaś nowość. Zamierzam wymienić sobie na 2 kołowrotkach i nie mogę sie zdecydować. Zastanawiam sie czy używanie żyłek 0,18 i mniejsze są nie za cienkie na feedera?? Zazwyczaj używałem w granicach 0,20-0,25 chociaż korci mnie założyć poniżej 0,20 ale nie jestem przekonany czy wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Jak dla mnie nr.1 jest SUFIX MONO FEEDER łowie na nią od dobrych paru lat i nigdy mnie nie zawiodła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi