Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy ktoś z was używał /używa poniższych żyłek do DS i jeśli tak to jakie są wasze odczucia ?

chodzi mi głównie o żyłki:

1/ ROBINSONA Titanum Feeder

2/ DRAGONA Maxima Carp & Feeder

w zasadzie pytanie tyczy tej pierwszej bo druga to nowość na 2007r. więc nie sądze że ktoś jej używał - ale może ?

lub ewentualnie - jakich sami używacie i dlaczego ? (oczywiście chodzi mi tylko o DS)

P.S. Nie interesuja mnie plecionki :lol:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 213
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Ja w poprzednim sezonie używałem ROBINSONA Titanum Feeder (Odra) bardzo dobra żyłka i w tym sezonie na drugiego federa założę taką samą.

Napisano

U mnie wygląda to tak że używam do feedera: Siglon Strong i Silver Fish(nie wiem czy dobrze pamiętam, chyba robi ją Balsax). Z siglonki jestem bardzo zadowolony, mocna na węzłach, dobrze sie układa no i nie ma tendencji do robienia spirali, w sumie z Silver Fishem też nie miałem problemow, jest to dobra żyłka. Nie są to może typowe feederowe żyły ale mi przypasowały.

Pozdrawiam

Napisano

Mi ostatnio mily pan z wedkarskiego polecil sufixa co do zylek to sie nie znam polegalem na nim zrobil mi podklad i nawinal rozmiar 0.23 i reczyl ze zylka 1 klasa :wink:

Napisano

Po namysle i małych poszukiwaniach chyba mój wybór w tym sezonie padnie na żyłkę:

Trabucco T-Force Special Feeder w rozmiarze 0,18 i deklarowanej przez producenta wytrzymałości 4,6 kg :lol:

Napisano
w rozmiarze 0,18
No to się tylko upewnij że hamulec OK ustawiony. Ja pewnie mam mniejsze niż Ty doświadczenie ale jak dla mnie to 0.18 to potwornie cienko jak na feeder. Przeca nastawiamy się na okazy - no nie :cool::mrgreen:
Napisano

Witam

Trabucco T-Force Special Feeder w rozmiarze 0,18

Kisux , poprzedni sezon używałem właśnie tej , wszystko wskazuje , że i ten

również. W mojej ocenie jedna z najlepszych żyłek . Mam 0,18 i 0,20. Dokupie

jeszcze 0,18 bo spokojnie wystarczy. Sprawdziłem ją ja i dwóch kolegów , wszyscy

potwierdzają tą opinię. Zdarzyło się , że się skręca ale tylko na jednym z sześciu

kijów . Wniosek , że to wina kołowrotka. Polecam.

Napisano
jak dla mnie to 0.18 to potwornie cienko jak na feeder. Przeca nastawiamy się na okazy - no nie

Tomaszek jak dla mnie to 0,18 to jak na dziś górna granica - w tym sezonie na jednym feederku miałem 0,16 na drugim 0,18 - sprawdzały się szczególnie ta 0,18 całkiem nieźle (0,16 - choć była całkiem droga i ponoć "Super, Hiper-Federowa" :wink: (no i zapewniono że "świerza") - od marca do września sprawiała się ok' ale w październiku zrobiła się z niej przysłowiowa "szmata" - straciłem przez nią kilka sporych ryb :evil:

ta druga żyłeczka 0,18 to JAXON BRT - i choć jaxona się nie chwali :mrgreen: to muszę przyznać że ta żyłeczka była ok (a pracowała już 2-gi sezon) i jest godna polecenia - ale cóż czas na zmiany - zobaczymy jak sie sprawi ten TRABUCO :wink:

• 2 months later...
Napisano

z żyłką przyponową to jest różnie. ja na kołowrotku mam 0,22-0,24 a na przypon stosuje od 0,12 do 0,18. zależy na jaką rybę. :wink:

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
Napisano

przeczytalem te wszystkie opińje i ciężko sie zdecydować! Ostatni sezon łapałem na Robinsona Pro Match 0,20 teraz chce założyć 0,18 ale tym razem postawie chyba na Trabucco T-Force Special Feeder chociaż ten Robinson też nie jest zły. Myślałem też o Robinson Pro Feeder ewentualnie Tanaka, jeśli je testowaliście to napiszcie coś na ich temat!

Napisano

Od 4 sezonów używam żyłek Sufix ,na feeder żyłkę "feeder mono"a na inne metdy "Xelon".

Na ich wyrobach się jeszcze nie naciąłem czego nie mogę powiedzieć o innych producentach.

• 1 month later...
Napisano

Może ktoś polecić jakąś przyzwoitą żyłkę do feedera może to byc jakaś nowość. Zamierzam wymienić sobie na 2 kołowrotkach i nie mogę sie zdecydować. Zastanawiam sie czy używanie żyłek 0,18 i mniejsze są nie za cienkie na feedera?? Zazwyczaj używałem w granicach 0,20-0,25 chociaż korci mnie założyć poniżej 0,20 ale nie jestem przekonany czy wytrzyma.