Camper121 Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam,czy ktoś z forum zna łowisko a dokładnie czy jest a jeśli jest to czym zarybiane.Oczywiście podsyłam lokalizacje.Dodam że są to dwa stawy położone obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zed Zgred Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Że tak napiszę...to jest zbiornik (jeden z wielu tysięcy w PL) retencyjny, utworzony w ramach odwodnienia autostrady/obwodnicy itd... Tak więc ten...co najwyżej kijanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camper121 Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Dziwne to ciekawe bo dzisiaj widziałem tam gościa łowiącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zed Zgred Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Tu możesz poczytać co nieco o tych "łowiskach" https://poradnikprojektanta.pl/zbiorniki-retencyjne-retencyjno-infiltracyjne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, Camper121 napisał: Dziwne to ciekawe bo dzisiaj widziałem tam gościa łowiącego Siedział z wędką czy łowił ? Bo to jest jednak różnica. ..........Do gościa siedzącego z wędka nad przeręblą podchodzi facet i mówi ......Panie idź pan do domu, tu nie ma ryb........a skąd pan to wie ? Bo jestem kierownikiem tego lodowiska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 6 godzin temu, Zed Zgred napisał: Że tak napiszę...to jest zbiornik (jeden z wielu tysięcy w PL) retencyjny, utworzony w ramach odwodnienia autostrady/obwodnicy itd... Tak więc ten...co najwyżej kijanki Moim zdaniem jeżeli woda utrzymuje się tam cały czas, to w ciągu 2-3 lat od powstania będą tam ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camper121 Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 8 godzin temu, ESSOX napisał: Siedział z wędką czy łowił ? Bo to jest jednak różnica. No siedział i co jakiś czas zarzucał a łowił na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Według mnie również jeśli zbiornik ma kilka lat lub więcej są na pewno jakieś rybki typu wzdręga, okoń, płoć. Niedaleko mojego miejsca zamieszkania są leśne bajorka i zbiornik OSP gdzie nigdy nikt nie zarybiał a drobnica jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Zdziwilibyscie sie jakie karasie moga byc w takim "jednym z wielu tysiecy zbiornikow". A najlepiej wziasc kij i to sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camper121 Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 12 godzin temu, ESSOX napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camper121 Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Chyba podjade jutro tam i sprawdze a może i coś tam będzie napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi