Alo83 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Dzisiaj króciutki wypad nad Kaczawe Na sam koniec w trafił sie Kropek, chyba ostatni w tym sezonie Maluch wrócił do wody TATT00s, Ostatnio byłem powyżej Pątnowa strasznie zarośnięta rzeczka, dopiero powyżej mostu na Pątnowskiej zaczynają się jako takie miejscówki, kończą się przy moście na szczytnickiej, powyżej tego mostu są znów krzaki aż do złącza Czarnej z Kaczawą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Alo83 sproj lowic kolo huty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Szczerze mówiąc nie byłem, w tamtym roku zwiedziłem jedynie odcinek od jaworzyńskiej do wodospadu kolat66, chodzi ci powyżej wodospadu do autostrady czy powyżej autostrady ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 o jeden i drugi odcinek,czasami trafiaja sie tam czterdziestaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker_k Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Panowie czy temat Kaczawy wymarł byłem na niej w tym tygodniu 2 razy i zabawy co nie miara fakt ze same skruty i to same lipki największy 27 cm ale można poćwiczyć przed styczniowym pstrągiem opiszcie jakie wasze sukcesy z nad tej pięknej rzeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 ja czekam do sezonu pstragowego - tym razem nie odpuszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 byłem z 2 tygodnie temu na części nizinnej niestety zerowe wyniki coś odprowadziło mi jedynie przynętę (jakiś maluch), po około godz niska temp. wygrała uciekłem do domu. Ostatnio znajomy mi mówił, że PZW coś kombinowało z siatkami na wysokości ul.Pątnowskiej joker_k, a zdradzisz gdzie łapiesz jaki odcinek (co do następnego sezonu odpuszczam sobie rzeki górskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Odświeżę troszkę temat Jednak nie wytrzymałem i wykupiłem rzeczki górskie W tygodniu byłem na Kaczawie odcinek tuż przy nizinnym, kontaktu z rybką nie było co do odcinka w Wojcieszowie pięknie się zapowiada, bo co około 2 metry stoją kropeczki malutkie, za pare latek będzie z czym powalczyć (jak coś lub ktoś ich wczesniej nie wybije ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianja Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Czy złapał ktoś coś ostatnio na Kaczawie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Oczywiście że tak Patbaj miał szczęście wychodzić jednego Pozwolę sobie wkleić jego zdjęcie, mam nadzieje, że nie będzie miał mi to za złe pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: sinus: 25-02-09, 19:05 ] usunąłem z postu niedziałający link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TATT00s Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Pilne pytanie! Właśnie dziś podbiłem kartę i mam straszny nakręt na Kaczawkę bo pierwszy raz wykupiłem górskie.Bardzo proszę o podpowiedź czy przy takim wysokim stanie wody warto łowić,jeśli tak to jakim sposobem najlepiej.Nurt strasznie mocny więc pewnie nie wszystkie metody wchodzą w grę.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malumalu Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Witam... Mam pytanko co do rzek górskich i nizinnych a także zbiorników. Nie opłacałem karty od 4 lat bo jak wiadomo nie było czasu na łapanie i takie tam.. Teraz chciałem opłacić i mam dylemat czy opłacać tylko nizinne, czy także górskie,, czytałem wcześniej na forum że Kaczawa do dopływu Czarnej jest rzeką górską , czyli rozumiem że Czarna jest w całości jest górska?? . A co ze zbiornikami ?? Kunice, Słup, i inne, czy one też się kwalifikują jako nizinne i górskie??, i jak jest z rzeką Odrą, gdzie zaczyna się część górska a nizinna ?? Proszę o odpowiedz bo czekam z zapłatą karty czy tylko nizinne czy dopłacić także górskie.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker_k Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 malumalu, Czarna jest wodą nizinną. A co do zbiorników Słup, Kunice to wystarczy opłata wód nizinnych. Zresztą jak będziesz opłacał kartę to napewno odpowiedzą Ci na twoje pytania w kole. Nie wiem z kąd jesteś ale z zadanego pytania wnioskuję ze z okręgu legnickiego a tu obowiazuje jeszcze dodatkowa opłata za wedkowanie z łodzi jeżeli zamierzasz tak wedkować. Jeżeli opłacisz wody gorskie to podaj mi na PW swego emaila to podeśle Ci skan strony z aktualnego wykazu WODY KRAINY PSTRAGA I LIPIENIA w okręgu legnickim na lata 2009-2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Kolego odra czarna kaczawa od złącza rzeki czarnej kunice spalona koskowice słup jaśkowice to wody nizinne wszystkie jeziora zbiorniki żwirownie to wody nizinne i opłata wynosi 161zł a jeśli chcesz opłacic dodatkowo wody górskie to +40zł czyli =200zł kaczawa jest wodą górską od żródła czyli góry kaczawskie do złącza czarnej wody rzeka skora to tez woda górska rzeka bóbr to woda górska rzeka kwisa to woda górska czy sie opłaca opłacać wody górskie powiem że tak bo w takiej śmiesznej kaczawie jest dość sporo pstrąga i lipienia mówie oczywiście o wymiarach bo takich krótkich po 15cm albo 20cm to jest masa ale ja wetkuje tylko muchowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubek Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 witam. mam pytanie czy ktos łowi na kaczawie w okolicach prochowic bo mam chęc sie wybrac i połowic na spławik ale nie wiem czy jest warto ? Jaka występuje tam ryba ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Rybka to przede wszystkim kleń, Jaź, okoń, szczupak, płotka, kiełb, reszta ewentualnie podchodzi z odry (mówimy o okolicach Prochowic) bliżej odry nie da sie podjechać, chyba że z bucika wałem (dodam że jest tam teraz rezerwat "Korea") ewentualny dojazd od strony Kwiatkowic ja sie nie odważyłem tam pojechać (z 10km po polnych - leśnych, drogach) w tym temacie też coś wspominają o złączu Kaczawki z odrą http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=118&postdays=0&postorder=asc&start=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 A łowił ktoś na spokojnej wodzie na kaczawie w legnicy powyzej wodospadu w strone rur jest tam jakas ryba czy tylko okonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Odświeżam temat. Czy ktoś ostatnio był na Kaczawie (chodzi mi w szczególności o odcinek Złotoryja i w górę). Czy wiadomo co się dzieje na tej cudownej i przepięknej rzece? Dwa ostatnie lata były beznadziejne, obwiniano o to kormorany. A jak jest na chwilę obecną? Proszę o wieści jeśli ktoś ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 witam, czy ktoś może otworzył już sezon pstrągowy na kaczawie?? jakie wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Siemka koleżko, co do Kaczawy mój znajomy był z Legnicy złowił osiem kropasów w tym dwa po 35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 cześć, dzięki za info, czyli dobre wieści, pstrągi nadal są. Ostatni raz byłem tam w zeszłym roku wiosną i też nieźle połowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Witam Kolegów, czy obecnie przy tak niskich temperaturach da sie połowic na Kaczawie w okolicach Złotoryji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 witam czy ktoś był już w tym roku na Kaczawie w okolicach Złotoryi? Ewentualnie też na Skorze? Jakie wyniki? Ja byłem ostatnio i masakra, całkowite zero, nie widać w ogóle ryby, i tak się zastanawiam, czy to po prostu dzień gdy nic się nie działo, czy też jakieś kolejne nieszczęście spotkało tą wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 O 14.03.2017 o 12:40, pewniak napisał: witam czy ktoś był już w tym roku na Kaczawie w okolicach Złotoryi? Ewentualnie też na Skorze? Jakie wyniki? Ja byłem ostatnio i masakra, całkowite zero, nie widać w ogóle ryby, i tak się zastanawiam, czy to po prostu dzień gdy nic się nie działo, czy też jakieś kolejne nieszczęście spotkało tą wodę... Czołem, zapewniam Cię, że to nie jest kwestia dnia... byłem na Kaczawie, na Skorze, na Bobrze i... jest niedobrze Generalnie nie widac ryby, na 9 wyjazdów, 4 mikro lipipionki i kilka pstrągowych brań. Jest bardzo słabo i nie wiadomo dlaczego. Kilka wariantów po "mieście" krąży: 1) Kormorany; 2) "kormorany" na rowerach; 3) wysoka woda i ryba jest w Szczecinie; 4) PZW zapomniało do czego zostało powołane. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Hej dzieki za info. Czyli jednak cos zlego znow sie stalo tej wodzie, fatalne wiesci... pytanie gdzie teraz na pstraga? Masz moze wiesci tez z innych rzek tzn glownie strzegomka, kwisa i nysa klodzka??? Trace pomysly na to gdzie jechac za ta piekna ryba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi