Spławiq Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Witam! Wyjechałem kilka dni temu do Tel Avivu trochę pozwiedzać i odpocząć od codziennej monotonii. Kiedy wstałem naszła mnie nieodparta ochota złapania kilku rybek. Postanowiłem udać się nad morze i złowić kilka słonowodnych okazów. Po kilkunastu minutach ryby zaczęły brać, niestety po 3 żabnicach i 1 wargaczu stało się coś czego się nie spodziewałem. Złodzieje z PZW dopadli mnie nawet tutaj. Wysłali do mnie swoich Izraelskich kolegów. Zażądali ode mnie karty wędkarskiej, (której i tak nie opłacam od 3 miesięcy, nie dam im zarobić) której nie miałem ze sobą, ponieważ zostawiłem ją w domu. Nałożyli na mnie karę 300 szekli za nielegalny połów i napaść na wysłannika ZW, ale ja tak tego nie zostawię. Mam zamiar wybrać się na policję i żądać sprawiedliwości i prawa do wypoczynku. Co mam powiedzieć na komisariacie bo nie do końca znam angielski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Używaj na przemian kombinacji: "fuck off", "fuck you", "get the fuck off". I pamiętaj! Dużo ekspresji! Jak będą Cię już szarpać to krzycz, że chcesz do grypsujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Spławiq napisał: Co mam powiedzieć na komisariacie bo nie do końca znam angielski? Angielskim się nie przejmuj, wal po polsku że w czasie wojny babcia ukrywała na strychu rodzinę żydowską przed faszystami. I tak mi się odwdzięczacie teraz ? A na serio to trzeba było sprawdzić jakie są zasady połowu i co jest wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi