sokoll Napisano 13 Czerwca 2018 Share Napisano 13 Czerwca 2018 Witam wszystkich użytkowników! Posiadam wędzisko karpiowe Shimano Alivio 2,75 lbs 3,6m trój składowe i jakiś czas temu połamał mi się środkowy segment. Czy ktoś się orientuje gdzie mógł bym nabyć tę cześć? Dodam, że skończyła mi sie gwarancje pare lat temu. Pisałem już do różnych sklepów jednak bez rezultatów. Z góry dzieki za opowiedz! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 https://sklepshimano.pl/pl/i/Serwis-SHIMANO/17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Jest dawny temat , a ja z nudów przypomniałem sobie że dwa lata temu złamałem karpiówkę , trochę o wędce bo mam do niej sentyment ( zresztą kiedyś udało mi się kupić drugą sztukę ) jest to dwu częściowy Robinson o nazwie Long John , 3,60 dł. 2 1,5 lbs , kije mają dobre 20 lat i dalej spełniają swoje zadanie , ten złamany miał wadę fabryczną ( lekkie zgrubienie na blanki i pewnie to przyczyniło się do złamania ) spróbuję domowym sposobem jakoś to naprawić 🤔 , na razie ze starego bata wstawiłem kawałek blanku i wszystko potraktowałem klejem epoxydowym , jutro omotka i dodatkowo klej szybkoschnący , efekt końcowy pokaże jutro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Szkoda czasu na to tracić, chyba że siedzisz w domu i się mocno nudzisz. O ile jakiś bacik można tak naprawić o tyle karpiówki przenoszą już takie obciążenia że wszelki wstawki z innych blanków nawet jak wizualnie wyglądają OK, to w najmniej odpowiednim momencie o sobie przypomną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 W dniu 13.04.2020 o 14:43, ESSOX napisał: Szkoda czasu na to tracić, chyba że siedzisz w domu i się mocno nudzisz. O ile jakiś bacik można tak naprawić o tyle karpiówki przenoszą już takie obciążenia że wszelki wstawki z innych blanków nawet jak wizualnie wyglądają OK, to w najmniej odpowiednim momencie o sobie przypomną Oczywiście panie kolego masz 100% racji , ale z nudów trzeba coś robić , na karpiach nie byłem już x czasu i póki co się nie wybieram a te wędki okazjonalnie używam jako szczupakówki na żywca ps. Przydało by się trochę lakieru , efekt byłby lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi