sławek Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 dawid czapla, cześć dawid kupiłem ponton jak na razie wszystko ok ,nie mam g.g napisz pytania i wyśli na e-mail postaram się odp: pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieply-kc Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item221077606_bestway_ponton_boat_set_z_wioslami_2007.html co sadzicie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 polecam navigatora 400 mam ten model i jestem zadowolony można założyć silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 sorry miałem na mysli navigator III 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 cieply-kc, Rewelacja............................ dla dzieci do basenu, bo na otwartą wodę bym się bał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Hee o ja ale sie usmialem ja bym bal sie na staw tym wyplynac a co dopiero na rzeke nie mowiac juz o zalewie. Bez jaj ale naprawde spotyka sie tego typu kanikadze ja juz kilka razy widzialem takich samobujcow ale numero uno to jak widzialem na dmuchanym bananie ala kajaczek poprostu poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slider 7 Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Panowie, ja uważam, że od razu trzeba studzić zapały osób, które chcą kupić takie pontony (dobre uwagi artecha i ememiksa). W Starostwie zarejestrują każdy ponton, a potem na wodzie dochodzi do tragedii. Ostatnio pomagałem wędkarzowi, któremu pękł materiał (miał taki wspaniały "ponton"), na łączeniu burty z podłogą. Na szczęście wszystko skończyło się ok. Odnośnie tego co napisał ememiks, to ten gościu na "kajaczku" mógł mieć jeszcze wodery. Po uszkodzeniu "pływadełka" działają lepiej niż dziesięciokilowy kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja zakladam tylko przy wodowaniu lodzi gumowce ale odrazu na lodzi sciagam i ubieram lekkie adidasy albo klapki zalezy od pogody i wrazie wypadku wole nie miec na nogach 2 bloczkow betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slider 7 Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Robię dokładnie tak samo! Jak jest ciepło to wchodzę w sandałach, które ściągam w pontonie. Na marginesie muszę napisać, że nie zawsze byłem taki mądry w tej kwestii. Dopiero pewien wędkarz uświadomił mi, co może wydarzyć się po kąpieli na środku jeziora w woderach . Zresztą o woderach w pontonie już ktoś na forum pisał, ale takich info nigdy za dużo. Może wydawać się to z pozoru śmieszne (ktoś czepia się woderów założonych na pontonie), ale sprawa jest naprawdę poważna (pomijam, że spora grupa wędkarzy nie wozi ze sobą na pontonie kapoku, który jest wymagany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 zgadza sie a co dopiero go na siebie nalozyc Ja osobiscie mam wszystko ale oczywiscie nie na sobie ;( jakos nie wygodnie mi sie lowi ale ... moze mi kiedys zycie uratowac wiec warto go na sobie miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slider 7 Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Uczciwie pisząc, to ja też nie wędkuję w kapoku . Używam go razem z deską jako "poddupnika". Myślę, że ważne jest, aby taki sprzęt był w pontonie. Niekoniecznie musisz go mieć na sobie, bo razie czego i tak spełni swoją funkcję. Mało prawdopodobne, aby naraz walnęły ci wszystkie komory w pontonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Za dobry ponton trzeba zapłacić 1000zl.A za to moim zdaniem lepiej kupić łódkę.Sam osbiscie mam ponton za 250 i po okolo 10 wyprawach nadaje sie na smietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogut8 Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam kolegów wędkarzy.Zamierzam kupić ponton i szukając informacji/porady w internecie trafiłem na Waszą stronę.Czy ktoś mógłby powiedzieć mi coś o tych pontonach? http://www.allegro.pl/item223801642_ponton_sevylor_hf_360.html i http://www.allegro.pl/item227770220_profi_ponton_mariner_4_intex_328cm_wiosla_pompka.html oraz http://www.allegro.pl/item224222140_profesjonalny_ponton_navigator_ii_500_h_i_t.html lub ewentualnie doradzić coś dużego,stabilnego i komfortowego(chodzi o bezpieczeństwo) do 1000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merchel Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Miałem kiedyś ponton Sevlora,nie polecam,rozchodził się na zgrzewach,też myślę nad kupnem Marinera4,bo ma sztywną podłogę i można zamocować silnik elektryczny w Navigatorze2 nie zamocujesz silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Potrzebuje informacji na temat takich pontonów . (dokładnie Ruskich) Interesuje mnie kupno takiego pontonu. Chodzi mi o pontony z komorami, mniej więcej takie tylko ze ten to jest Polski ponton http://www.trolling.pl/ponton.htm Jeżeli ktoś ma ponton wojskowy w b.dobrym stanie i chce sie go pozbyć to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 niestety nie dysponuję takim pontonem, ale swego czasu trochę takim pływałem, kolega-syn wojskowego takim dysponował, i na wspólne ogniska itp. załatwiał. co na jego temat mogę powiedzieć, jest naprawdę fajny. 7 osób na pokładzie a wiosłowało się lżej niż łódką w 2 osoby. w związku z płaskim dnem i małym zanurzeniem nie przeszkadza ani płytka woda, ani zielsko. co do stabilności to naprawdę ciężko go wywrócić. a jak go zdobyć.... popytaj (jeżeli masz) wśród wojskowych, może coś mogą załatwić... czy gdzie indziej nie wiem czy coś się uda załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 Ja pływałem już na takim także on jest miodzio( na Zalewie Szczecińskim 1,5 m fala a ponton nawet nie bujał sie:)Mam wojskowego w rodzinie ale ta jednostka nie ma udziału wodnego nowy kosztuje (replika) 7500 zł a z a takie pieniądze to można kupić ponton z twardym dnem albo mała żaglówkę kabinowa i ja przerobić ...Gdyby ktoś miał jakiegoś znajomego z wojska to proszę o popytanie sie o takie pontony Połamania kija Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StockholmRafal Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Ja pływałem już na takim także on jest miodzio( na Zalewie Szczecińskim 1,5 m fala a ponton nawet nie bujał sie:)Mam wojskowego w rodzinie ale ta jednostka nie ma udziału wodnego nowy kosztuje (replika) 7500 zł a z a takie pieniądze to można kupić ponton z twardym dnem albo mała żaglówkę kabinowa i ja przerobić ...Gdyby ktoś miał jakiegoś znajomego z wojska to proszę o popytanie sie o takie pontonyPołamania kija Arek Gdzie mozna takie cos kupic? nie moge znalesc nigdzie tej repliki za 7500. ile takie cos moze kosztowac uzywane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 24 Stycznia 2008 Share Napisano 24 Stycznia 2008 W Łodzi STOMIL robi repliki a oryginału nie dostanie sie nigdzie chyba ze jednostkę wojskowa likwidują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WUJKO Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Mam zamiar kupić ponton SEAHAWK firmy INTEX,czy ktoś coś wie o tych pontonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Pływałem rekrecyjnie na tym pontonie. Ale na ryby może być ma mocowanie na wędki. Ale wszystko i tak zależy od wersji bo chyba jest kilka. Ponton to ponton. Dobiera się wagowo raczej. Zależy czy dowozisz go samochodem, czy niesiesz. Czy na rzekę, czy duże jezioro. Łapiesz sam czy z kimś. Osobiście polecam firmy SEVYLOR np model HF210 około 400 zł lub hf250 około 500 zet. Poszukaj w necie jest dużo dokładnych opisów tych pontonów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WUJKO Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Dzięki za info.Aktualnie posiadam ponton ''ruski' 2 osobowy wada jest taka ,że ma miękką podłoge może macie jakieś patenty na te ruskie pływadełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 witam mam taki pontonik jest rewelka kupiłem go za przysłowiową flaszkę .jest na prawde stabilny wielki we 3 osoby łowisz bez większego problemu mam tylko problem z silnikiem nie wiem jaki kupic do niego ..ktoś pomorze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 ja mam silnik 4 konny i w zupełności starczy nawet na duże akweny:D a tak swoja droga z kad masz ponton i czy jest możliwość załatwienia drugiego za dwie flaszunie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaso1973 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Witam wszystkich forumowiczów oraz wędkarzy. Mam taki problem chciałbym kupić ponton , wybrałem trzy są to (kolibri KM300, Forsage 300, HSS280M) który z nich waszym zdaniem byłby najlepszy? ceny wszystkich trzech są porównywalne , bardziej chodzi mi o wytrzymałość ,użycie praktyczne zachowanie na wodzie. Podłoga w nich jest półsztywna , czy jest jakaś różnica w tych 3 na której lepiej się stoi? A może dołożyć ok. 1000zł i kupić ponton ze sztywną podłogą np. Bush Kayman K285R. Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Aha co sądzicie o elektrycznych pompkach do pontonów , zdaje to egzamin?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi