Skocz do zawartości
tokarex pontony

Poszukuję kogoś z PZW Tarnobrzeg(najlepiej ze Stalowej Woli)

BobekSTW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję kogoś z PZW Tarnobrzeg, a najlepiej z miasta Stalowa Wola. Jeśli oczywiście nie ma nikogo z Stalowej Woli, to niech piszę każdy kto jest z PZW Tarnobrzeg. Mam kilka pytań. Czy dodatkowa opłata na zbiorniki PZW Rzeszów jest na każdy zbiornik osobna, czy na wszystkie wody stojące jest jedna opłata ? (chodzi mi o zbiorniki Ożanna, Niedźwiadek). Czy jest też jakaś dodatkowa opłata na Wisłę w Sandomierzu? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Rzeszów ma porozumienie na zasadach wzajemności z Okręgami PZW "Ściana Wschodnia" tj. Tarnobrzeg , Radom , Zamość, Lublin , Chełm , Biała Podlaska, Białystok i Siedlce. Do połowu metodą spinningową na terenie w/w Okręgów wędkarze O. Rzeszów są zobowiązani do posiadania znaczka na wody górskie . Wędkarze w/w Okręgów do spiningowania na wodach Okręgu Rzeszów są zobowiązani do posiadania opłaty na wody górskie lub znaczka opłaty spinningowej w zależności od tego jaka opłata funkcjonuje na terenie danego Okręgu.

Skoro piszą o metodzie spinningowej i dopłatach tylko do niej , to pozostałe metody wchodzą w opłatę stałą dla każdego okręgu , na zasadach wzajemności .

Do tego dochodzi wzajemność z O Kielce , oraz część Okręgu Tarnów (chodzi o odcinek Wisły )

W Okręgu Rzeszowskim obowiązuje dodatkowa opłata na zbiorniki 20 zł (stawy , zalewy , glinianki , żwirownie itp.)

Zakaz połowu ryb metodą trolingową w całym O Rzeszów.

Podniesiono wymiar szczupaka do 50 cm , Karpia do 35 i pstrąga potokowego do 30.

Ożanna i Niedźwiadek wchodzą w jedną opłatę (nie są łowiskami specjalnymi )

Niedźwiadek ma kilka zakazów swoich :

- zakaz połowu z łodzi i innych środków pływających

- zakaz wywożenia , wynoszenia zanęty i stawiania bojek

- zakaz brodzenia przy spiningowaniu z brzegu

-zakaz palenia ognisk na linii brzegowej i wycinania drzew i krzewów w obrębie zbiornika i lasku

- zakaz parkowania przy lini brzegowej zbiornika

Trochę się opisałem ale mam nadzieję , że Ci pomogłem i punkcik dostanę :mrgreen:

:mrgreen::mrgreen:

Napisano

Nie chcę opłacać spinningu. Interesuję mnie grunt i spławik. Czyli na żywca mogę łapać. Ok, a opłata na Niedźwiadek i Ożanna to koszt 20zł ? Odpowiedz jeszcze tylko na to, dzięki. Pozdrawiam

Napisano

Jeśli nie chcesz spinningować to wystarczy opłata ta którą wnosisz w swoim kole .

Ożanna i Niedźwiadek są zaliczone do "zbiorników" więc wymagane jest opłacić 20 zł .

Nie mam pojęcia tylko jak w Twoim przypadku to ma wyglądać . Czy wystarczy wpłacić pocztą np. na rachunek Okręgu Rzeszów czy może udać się do najbliższego koła w naszym okręgu ? A może ta opłata obowiązuje tylko wędkarzy z O.Rzeszów ?

Napisano

To już wiem jak się opłaca, bo wpłacałem w tamtym roku. Idzie się do mojego koła (lub innego zależy do którego się należy) i się mówi że chce się opłacić te zbiorniki a oni juz znaczki z PZW Rzeszów mają. Pytałem o cene bo ktoś mi powiedział, że 35 zł za Niedźwiadek, że osobne opłaty dlatego pytam. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano
. Czy jest też jakaś dodatkowa opłata na Wisłę w Sandomierzu?

Chyba nie bo Sandomierz należy do koła łowieckiego w Tarnobrzegu:)

• 3 months later...
Napisano

Mógłby mi ktoś pomóc w znalezieniu okręgów które mają podpisane porozumeinia z okręgiem tarnobrzeskim? (wiem tylko o Zamościu). Aha jeszcze jakby ktoś był taki miły to gdzie mogę znaleźć obszar który obejmuje okręg tarnobrzeski? Czekam na odp

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.