cysiu Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Dzięki tomek1 właśnie o to mi chodziło zasłużyłeś na punkcik Mam jeszcze na celowniku kołowrotek do niej, ale nie wiem czy tutaj o nim pisać czy może nowy temat założyć w innym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Dzięki tomek1 właśnie o to mi chodziło Nie ma sprawy ale nie wiem czy tutaj o nim pisać czy może nowy temat założyć w innym dziale Poprzeglądaj stare tematy na temat kołowrotków i poprostu zadaj pytanie w jednym z nich najbardziej odpowiadającym twojemu problemowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 3 Stycznia 2007 Share Napisano 3 Stycznia 2007 Ok, zadam pytanie w dziale kołowrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 witam prosze o porade ktore z wedek na zywca lub martwa rybke sa lepsze jaxon lub konger podajcie jakies stronki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Co do kongera sam się przymierzam do sprzętu z tej firmy Tu masz najpełniejszy katalog http://www.konger.pl/index.php?page=101&szuk=Wędziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Proponuję poczytać dział "wędki" a sam dojdziesz do właściwych wniosków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Jaxon - uuuuuuuuu Konger - jjeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 ok czyli jaxon odpada,ale ktorego kongera wybrac potrzebuje teleskop na szczupaka ,czasem na grunt na 3.6 40-80 doradzcie ktory bylby dobry bo w sklepie wcisna mi jaki beda mniec aktualnie na sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 To za lezy za ile !! a po przegladnieciu dzialu napewno bedziesz wiedzial jakiej wedki szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Saper a co to za reklama? osobiście też bardziej polecam kongera - jeśli ma być na temat Dudi zajrzyj do wątku spotkaniowego i napisz coś od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 chodzi mi o wedke na zywca lub martwa rybke i czasem na biala rybe z gruntu wybralem kongera bo mowia ze to dobry sprzet ,chcialbym jakis teleskop 3.6-.3.9 ciezar 40-80 do okolo 150zl dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Zależy kto co ma sprawdzone, ja osobiście mam dwa teleskopy jaxon orion tele carp 20-80 g 3,60 i jestem z nich bardzo zadowolony, rzucałem na żywca jak i na koszyk i to przy koszyku niejednokrotnie ciężar jaki wyrzucałem przekraczał 100-120 gram a kij sprawował się świetnie. Mój brat znów łowi Kongerem i również jest zadowolony, kwestia też na jaki sprzęt trafisz zależy od produkcji mam jak pisałem dwa takie same teleskopy ale z różnych produkcji a widać to po gęstości oplotu jaki jest na kiju nie mniej jednak pracują tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 a ja się zdecydowałem na daiwe apollo 3.3m do 90g http://www.allegro.pl/item601356587_wedka_dawia_apollo_tele_90_3_3m_40_90g_11393_331.html no i ta cena.. już wszystkie poszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro86 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Planuje zakup również wedki żywcowej; ale mam dylemat. Cyz wybrać wędke gruntowo-żywcową - dragon mystery live bait lub federa dł. 420cm lub 450cm o cw do 180gr. Do tej metody poszukuje długiej wędki o dużym cieżarze wyrzutowym. Co proadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 chodzi mi o wedke na zywca lub martwa rybke i czasem na biala rybe z gruntu wybralem kongera bo mowia ze to dobry sprzet ,chcialbym jakis teleskop 3.6-.3.9 ciezar 40-80 do okolo 150zl Jak będziesz miał okazje to pooglądaj sobie Konger Dynamix cena w tym akurat sklepie jest trochę słona bo już widziałem te kije za około 30 zł mniej. W sprzedaży są już raczej ostatnie egzemplarze tego kija.Aro86 jeśli chcesz coś na żywca możesz śmiało brać teleskop gruntowy taki jak wyżej lub coś podobnego , ja używam Mikado TeleCarp z serii Kind of Magic 2,75lb 3,6m potrafię wejść z tym patykiem w prawie w każde chaszcze i jest on na tyle twardy (w porównaniu do DS) że pozwala na szybkie i pewne zacięcie. Ps. według mnie dobry kij na żywca nie powinien być za twardy by nie zrywać rybek podczas wyrzutu na dalszą odległość , lecz z drugiej strony nie może być za miękki, by można było w miarę skutecznie zacinać drapieżnika o twardym "podniebieniu" np. sandacza. Lecz myślę też ,że każdy indywidualnie powinien sobie dobrać to co mu najlepiej w ręce leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro86 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Potrzebuje bardzo mocnej i długiej żywcówki. Posiadam karpiówke 2lb 3,6m ale jest za delikatna oraz za krótka. Potrzebuje wedki o dł. 4,2 - 4,5m oraz o cw. do 150-180g. W internecie znalazłem tylko Drogon Mystery Live Bait oraz federy np. http://www.intersa-fishing.abc24.pl/default.asp?kat=57149&pro=412214 .Właśnie mam pytanie co będzie lepsze czy Dragon czy feder? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Witam!!! Chcialbym kupic wedke zywcowa , ktorej moglbym tez uzywac od czasu do czasu jako gruntowej. Jakie "gabaryty" powinna ona miec , z tego co czytalem to taka standardowa to 3,6m cw 40-80 prawda to? Bylbym wdzieczny jakbyscie mogli polecic jakies konkretne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 W jakiej cenie? Jak w okolicy 80-100 Zł to jest seria Konger CarboMaxx Team i zwykła. Ja mam zwykłą, by poćwiczyć karpiowanie, akcja fast szczytowa, podczas wyrzutu 100G ciężarkiem i kulką (CW 100) czuć, że nic się z nią nie dzieje. Co prawda była nie więcej niż 10razy nad wodą przez rok ale jest to popularne i polecane wędzisko. Ale jakbym miał brać coś w tej cenie 2raz to wziął bym Team 3,6 M/ 3 Lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Interesuje mnie wedka powiedzmy do 150 zl. Moglbys zarzucic jakis link do tych wedek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Konger CarboMaxx Carp - wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 A może coś takiego jak Daiwa Apollo 3,6m cw 40-90g http://allegro.pl/item869122885_daiwa_apollo_tele_90_3_60m_40_90g_warszawa.html Ja osobiście preferuje dłuższe wędki ale będzie już niestety droższa http://allegro.pl/item855772186_daiwa_apollo_tele_90_4_20m_40_90g_11393_421.html Od razu zaznaczam że nie miałem kija w ręku, ale w tym przedziale cenowym wydaje mi się być to bardzo dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 No wacham sie miedzy tymi wedziskami jeszcze zastanawiam sie nad wedka z serii dragona tele carp. Ktos mial juz do czynienia z ta daiwa albo kongerem? Kongera bym wzial bez wachania gdyby nie fakt, ze ma c.w. 100-100 , nie wyobrazam sobie jak bedzie wygladalo rzucanie zywcem z niego - 12 gram splawik , 8 gram ciezarek , ok 20 gram rybka to mamy 40gr - jak myslicie nie bedzie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macin21 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 o myślicie o tej wędce, będzie dobra do łapania na żywca z brzegu : Shimano Hyperloop AX TE 6000 3,60m http://allegro.pl/item933707728_shimano_hy...e_6000_360.html czy może ta będzie lepsza: Cormoran Topfish tele Pilke 3,60m 40-80gr http://allegro.pl/item965060853_cormoran_t...r_26_83361.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 macin21, napisz najpierw w jakim terenie łowisz (jezioro, staw, rzeka, ilość zaczepów, długość rzutów itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macin21 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 będę łowił na zbiorniku zaporowym, no i kawałek trzeba będzie rzucić, a zaczepów to tak średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi