adams929 Napisano 12 Marca 2007 Napisano 12 Marca 2007 łowie na spławik.narazie łapie ciągle płotki do 13 cm.jak złowic większą rybę na jeziorze
Lary Napisano 12 Marca 2007 Napisano 12 Marca 2007 Co to za jezioro i czy inni wędkarze łowią coś większego?
adams929 Napisano 12 Marca 2007 Autor Napisano 12 Marca 2007 jezioro świętokrzyskie w gnieźnie,dosyć duze ale nie patrzyłem na innych wędkarzy czy mają coś większego
maniek Napisano 13 Marca 2007 Napisano 13 Marca 2007 ale nie patrzyłem na innych wędkarzy czy mają coś większegoMoze być że już nie ma większych,a może twoje podejście [zanęty ,przynęty] jest takie że nastawiasz się na mniejsze ryby.Narazie opisałeś że łowisz tylko małe płotki ,ale nie opisałeś nic jak łowisz gdzie łowisz płytko ,głęboko .
adams929 Napisano 13 Marca 2007 Autor Napisano 13 Marca 2007 łowie na ciasto na głębokosci około 2 metry
RafałGT Napisano 13 Marca 2007 Napisano 13 Marca 2007 ELO adaś My wsumie łowimy razem... Zanęcamy bułką tartą albo kupujemy zanęte na płocie lub inne małe ryby.... Ja nie widziałem żeby ktoś tam coś większegio łowił.... Ja łowie ok 1 metr głębokości i narazie też płocie do 13 cm
tanto Napisano 13 Marca 2007 Napisano 13 Marca 2007 W sumie niewiem czy jest to jakis zart czy moze prowokacja. Jesli nie to na tej glebokosci na 99,9% niezlowicie nic wiekszego. Oraz waasza zaneta przczynia sie do zwabienia wlasnie malych ryb. Moim zdaniem w kazdej wodzie mozna polowic , przyjamniej jakies karasie, leszcze do 30cm, to lepiej chyba niz plotki 12cm. Propozycja moja znajdzcie glepsze miejsce 3-5m , badz w jakiejs zatoce. Przepisy na zenety, badz jakie kupic sa tu na forum w dziale ''Zanety''.Proponowalbym cos na leszcza, podsypac z 3 dni regularnie i sparwdzic co sie dzieje. Oczywiscie lowic z dna a nie z toni . Przyneta biale,czerwone robaki , pinki .
jaross Napisano 15 Marca 2007 Napisano 15 Marca 2007 " nie nalejesz nie pojedziesz" duza ryba na byle co sie nie skusi musisz necic regularnie i duzo a gleboka woda to podstawa
Lary Napisano 16 Marca 2007 Napisano 16 Marca 2007 Zanęcamy bułką tartą samą a którym wędziskiem łowić 3,6 czy 1,6 zdecydowanie 3,6m łatwiej manewrować
Exorcist Napisano 3 Czerwca 2007 Napisano 3 Czerwca 2007 Proponuję wybadać głebokość na waszym stanowisku. Rzucać najlepiej kilka centymetrów powyżej dna, 10, 15cm. Do kupnej zanęty możecie dorzucić rabactwo np. białe robaki i doprawić aromatem w zależności jakiej ryby sie spodziewacie, proponuję wanilie, jest chyba najbardziej neutralnym zapachem. Do takiej zanęty proponuję na haczyk założyć kuku, albo białe robaki. haczyk nie większy jak 12. Pozdrawiam, połamiania kija
wedkarzyk Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 Propozycja moja znajdzcie glepsze miejsce 3-5m , badz w jakiejs zatoce. Oczywiscie lowic z dna a nie z toni . Przyneta biale,czerwone robaki , pinki .Wydaje mi sie,ze na plytszej wodzie w jeziorze mozna zlapac wieksza rybke.Co do przynety zgodze sie ale dorzycil bym jeszcze jakies pochodzenia roslinnego
lord adam39 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 adam cos ci powiem (i to nie jest wkręt) xD na dużą rybe trzeba sie nasiedzieć. ja łowie 6 lat i na spławik złapałem co najwyżej karpia 2 kg . musisz swoją miejscówkę przystosować do gustu ryb . w czasie łowienia sprawdź na co najlepiej biorą xD do wakacji zanecaj ich ulubioną "potrawą" (tam gdzie zanecasz nie łów). w wakacje weż to co najbardzie lubia i zacznij łowić . musisz mieć duzo zyłki. proponuje delikatny przypon i delikatna żyłke. taki duze ryby to cwaniaki xD łowić najlepiej rano albo wieczorem a jesli masz czas to i cały dzień. pozdro. zycze ci adaś połamania kija !
Gość bogdan39 Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Wybierz sobie jakies miejsce i tam tylko chodz . Zakarmiaj kukurydza gotowana na miekko tak zebuy strzelała. Albo ziemniaki pokrojone w kostke. Badz konsekwentny. Jesli łowisz na dwa kije to jeden zestaw daj na krótkim przyponie drugi na długim. łów na kukurydze na dwa ziarnka. Zastosuj spławiki patyczki 1,5 grama[sa bardzo dobre ] na krótkie łowienie . czyli jakies 10 15 m od brzegu. wysonduj czy nie rzucasz w rosliny.Jesli tak to wyczysc sobie kotwica na snurze albo zmien miejsce poszukaj jakiegos blacika . Staraj sie byc cicho i raczej zamaskowany . Badz konsekwentny a gwarantuje ci ze wkrutce przeskoczysz te magiczne 13 cm . Połamania kija. Haczyki dostosuj do zanety, zyłka bez przyponu 2 ci wystarczy.
_barti_ Napisano 10 Czerwca 2007 Napisano 10 Czerwca 2007 Moja opinia podobna jest jak innych. Wybierz sobie dobrą miejscówke, gdzie woda jest głęboka i musisz nęcić tam jakiś czas (np. tydzień przed wypadem na ryby, codziennie). Większa ryby powinna podejść. Pozdrawiam
Gość bogdan39 Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 Na dwuch metrach głebokosci mozna złowic naprawde duza rybe i to blisko brzegu. Tylko trzeba łowic puznym wieczorem albo przy lekkim deszczyku i chmurach wtedy jest ciemniej i ryba odwazniej żeruje.
Brylu Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 do tego co napisałeś bogdan39 dodałbym maxymalną ccccciiiisze a efekty będą!! wiem z własnego doświadczenia
seba4x4 Napisano 12 Czerwca 2007 Napisano 12 Czerwca 2007 Na dwuch metrach głebokosci mozna złowic naprawde duza rybe i to blisko brzegu. Zgodzę się, w ubiegłym roku największą rybę złowiłem na 1,5 m głębokości. Był to leszcz 2,95 kg. Generalnie mam miejsce na zbiorniku elektrowni i łowię nie dalej niż 10-15 mb od brzegu, głębokość 1,5-2,2 mb. Sposobem jest sukcesywne zanęcanie.
seba4x4 Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 Na potwierdzenie mych słów, dziś rano 1,7 m gruntu, kukurydza + białe i leszcz 2,45 kg.
frimp Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 nie ma czego szukac na ciasto . jak juz to na robaki białe a gdzie łowicie?? ja akurat na rzece ,,drwecy''
adams929 Napisano 28 Czerwca 2007 Autor Napisano 28 Czerwca 2007 ja łowie w gnieźnie na jeziorze świętokrzyskim
adams929 Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Napisano 29 Czerwca 2007 no i za cicho az tak to tam nie jest bo jezioro jest blisko oczyszczalni ściekówi czasami robi trche hałasu,dojezdzają tez tam takie małe cysterny
Exorcist Napisano 30 Czerwca 2007 Napisano 30 Czerwca 2007 Chłopaki tylko pamiętajcie ze zanęte przed wrzuceniem do wody trzeba wymieszać z wodą
piotreq Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 poprostu pucha kukurudzy z 2 dni podnęcić założyć dwa ziarna na ósemke i duza ploć
wędkarz92 Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 siema chciał by z kims porozmawiac o wędkarstwie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.