maniek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 kocur, bo Wrocław to miasto zaczarowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Potwierdzam to co pisze i pokazuje maniek, chodząc dzisiaj za pstrągiem spotykałem takie obrazki: A do tego kręciły się już jakieś pojedyncze muszki, mrówki, pajączki itp. A jeszcze tydzień temu leżały tu i ówdzie resztki śniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maver. Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Maniek , przeprowadzam się do Wrocławia W Kielcach leży śnieg i jeszcze trochę poleży bo wczoraj znów padał a teraz jest 0°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Maniek , przeprowadzam się do WrocławiaMiejsca u nas dość ,zapraszam a i Odra gościnna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Jacek, piękne pola przebiśniegów można spotkać nad tą rzeczką Już nie mogę się doczekać następnego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 można spotkać nad tą rzeczką pójdziecie na romantyczny spacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 pójdziecie na romantyczny spacer Hehehehe, a co, chcesz dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 No baaa... tylko ja lubię pszeniczne piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Wczoraj tzn. w niedziele 8.03 przed godz. 10 rano zważyłem około 20 gęsi lecące kluczem w kształcie litery "V" , przed godz 15 zauważyłem drugie stado leciało znacznie wyżej i liczyło sporo ponad 100 ptaków Zdawało mi się ,że słyszę nutkę zadowolenia w ich gęganiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Wczoraj tzn. w niedziele 8.03 przed godz. 10 rano zważyłem około 20 gęsi lecące kluczem w kształcie litery "V" , przed godz 15 zauważyłem drugie stado leciało znacznie wyżej i liczyło sporo ponad 100 ptaków Zdawało mi się ,że słyszę nutkę zadowolenia w ich gęganiu Mi również wczoraj podczas meczu udało się zaobserwować kilka kluczy Gęsi nieliczyłem dokładnie ale było tego z jakichś 8 kluczy chyba wczoraj sobie zorganizowały przelot nad Pojezierzem Brodnickim A do tego na działce tez już widac oznaki wiosny. Wyszły już przbiśniegi, nieznam się dobrze na roślinach ale chyba z ziemi zaczeły się też wyłaniać listki Krokusów i Tulipanów. Panowie Wiosna coraz bliżej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Dzisiejsza kruciutka wizyta nad wodą: Ale dziś padał śnieg, następnie deszcz a wieczorem grad! Ale jeszcze troszkę i będzie cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Myślałem że już po Zimie a tu Zima znowu dała o siobie znać. Dziś rano wstaje a tu wszędzie biało Jeszcze Do jakiejś godziny 13.00 przelotnie padał śnieg.Mam nadzieje że to już ostatnie rozpaczliwe porywy Zimy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 W niedzielę ma już być słonecznie i ciepło trzeba się szykować na wypadzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Idzie wiosna, idzie, tylko coś nie może dojść U mnie dzisiaj jeszcze padało trochę śniegu ale myślę, że to już ostatni w tej połowie roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Gdzie ta wiosna? Wczoraj rano u mnie było biało i sypało. Dzisiaj na szczeście już jest cieplej (ok 15' w słońcu). Ciekawe jak będzie jutro (śnieg? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Miałem dziś na ryby jechać ale rano było jeszcze biało. Teraz jest w słońcu ok18*C,i praktycznie brak śniegu(leży tylko miejscami w cieniu). Jak się uda to może jutro wyskoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 A w Szczecinie wiosna nastała w cieniu +14 i jakoś tak radośnie się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 A mnie znowu w tej pogodzie naobiecywali i makaron na uszy nawijali Miała byc wiosna miało byc słonce miało byc ciepło, dobry bajer był bo nawet uwierzyłem baa nawet cieszyłem sie jak dziecko, miały byc rybki...moze innym razem dzisiaj szaro, brzydko i padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Widział może już coś ktoś? t.zn. pierwsze odrętwiałe muchy wygrzewające się przy szybie,może świeże kretowiska, jakieś powracające ptaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lutek Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 U nas w Mazowieckim za oknem - 7 o C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Kretowiska - tak. Muchy i pająki są na bieżąco zjadane przez moją kotkę więc nie wiem Ptaki - nie. Unises, a cóż to panie Kolego tęskno do wiosny i łona przyrody kiedy ptaszki świergolą, wszystko się zieleni a słoneczko przyjemnie przygrzewa i robi się tak radośnie, sielsko - anielsko To jeszcze musisz poczekać bo panuje ZIMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Piękną mamy wiosnę tej zimy, wychodząć aż chce się żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 To jeszcze musisz poczekać bo panuje ZIMA[pitu pitu]Chyba u ciebie kocurku ,u mnie już sa oznaki ,przyleciały np żurawie ,kaczenice już sie spieszą krokusy kwitną na klombach .a koty chodzą na :baby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 maniek, pitu, pitu to u Was bo u nas krokusów i przebiśniegów nie widać a "lecą żurawie" to mam na dysku w kompie - pamiętasz ten film? Jak się ruszy to będę wiedział bo mam krokusy i przebiśniegi na ogrodzie u siebie. A na razie cisza, nawet jednego kwiatka nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Unises, a cóż to panie Kolego tęskno do wiosny i łona przyrody kiedy ptaszki świergolą Coś Ci się pokićkało , u mnie i tak od dwóch tygodni rano ćiplaki nadzierają dzioby jak wściekłe, że nie wspomne o innych symptomach, które widziałem dużo wcześniej To jeszcze musisz poczekać bo panuje ZIMA kto musi ten musi , choć to prawda, byłem wczoraj cały dzień w Krakowie a to rzut beretem bo niecała stówa, i już aż tak fajnie to tam nie ma, choć też coś tam widać.,u mnie już sa oznaki Przynajmniej jeden ma szeroko otwarte oczy Pokrowiec zapewne spakowany - nie ma jak to dobrze wystartować z bloku co ? ."lecą żurawie" to mam na dysku w kompie - pamiętasz ten film? melodramat choć z dużą dawką propagandy, ale tak ckliwy że popłakać się porządnie można - perełka powinni to razem z 'Casablanca' wrzucić do kapsuły czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi