Skocz do zawartości
Dragon

Medalowe ryby

Lary

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może pochwalicie się rybkami medalowymi :?: no i na co wzięły i gdzie (będzie można ustalić miejsca medalowych ryb :lol: ) :idea:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Lary to moze sie pierwszy pochwal :cool: Ja zlapalem płoć 34cm był by medal moze nawet złoty ale nie wysłalem zdjeć po niego moze troche zaluje bo to była jedyna jak narazie okazja :roll: no i oczywiscie płoć na pszenice :mrgreen:

Napisano

eeehhhh wy tam łapiecie takieeeee płocie a ja największąto miała 28 cm....ale za to dobrze idą na wędke karasie :P mamz jednym zdjecie (0,7 kg) ale łapałem już takie 1,2 kg

Napisano

Płoć 37 cm złowiona na wirówkę, - to jedyna jak do tej pory medalowa ryba jaką złowiłem. Do brązowego (wg WŚ) w boleniu brakuje mi jeszcze 5 cm :mrgreen:

Napisano
no widzisz lord adam39 a moj najwiekszy karas to mial niecałe 30cm tylko.... :neutral:

zapraszam do jartypor na satwy do krzyśka gołebiewskiego. tam sie łowi na grunt (ziemniak,kukurydza) same po 0,5 kg +. jak za tydzień z ryb przyjade to na zdjęciu ułoże karasie złapane na grunt.

Napisano
to na zdjęciu ułoże karasie złapane na grunt.
nie rób tego, proszę :!: Zdjęcia takiego pokotu są "estetycznie" nie do zniesienia :???: Zrób lepiej zdjęcie jednej, największej rybki na fajnym tle (nie na tle kafelek w łazience) najlepiej jeszcze na łowisku.
Napisano
Napisano
ok artech jeżeli ci sie niepodoba
To nie jest kwestja tego co się artechowi podoba..... a raczej tego, czego Ty nie zauważasz.... :(
(nie na tle kafelek w łazience)

hohoho nie moge z tego dobry dzolk

:arrow: kafelków

Napisano
Płoć 37 cm złowiona na wirówkę, - to jedyna jak do tej pory medalowa ryba jaką złowiłem.

A nie był to czasem jaź ?

Dałbym głowę uciąć .

Napisano

Gratuluję tak wielkiej płoci. Ja niestety nie moge sie pochwalić medalową rybą brakło kilku gram do medalowego leszcza. :cry: (takich leszczy co już prawie były na medal miałem kilkadziesiąt)

Napisano

Ja w zeszłym sezonie (pomimo że był słaby) - mam dwa "brązy" (oczywiście nie zgłaszane) karaś 42 cm i lech 61 cm (wagi bardzo słusznej bo gruby był jak cholera lecz niestety nie był ważony - więc nie będę strzelał :wink: )

lech_uraz2a.jpg

jednak życiówka lecha tj. 65 cm - cały czas od jakiś 15 lat niepobita :lol: mam nadzieje że już niedługo :lol:

z ciekawszych rekordów mam lipienia 39 cm - złowiony na spławik na białe na Baryczy :wink:

Napisano

Kisux - piękna łopata, gratuluję serdecznie :)

Widzę, że tych rekordów trochę masz, pogratulować :)

Moje rekordy... mnie się tam jeszcze nic takiego nie zdarzyło... ale wszystko przede mną - zresztą... nie mam "parcia na zaszczyty" więc jak się trafi to ekstra, jak nie to nie :P

Napisano

Kisux ładny lechol :smile: , a miejsce w ktorym jest zrobione zdjęcie do złudzenia przypomina miejscowke nad ktorą czasami łowię :wink:

Pozdrawiam

Napisano
Kisux ładny lechol :smile: , a miejsce w ktorym jest zrobione zdjęcie do złudzenia przypomina miejscowke nad ktorą czasami łowię :wink:

Miejsce nie jest tajemnicą - rybka złowiona w Odrze na wysokości miejscowości Uraz - przynęta - białe robaki - metoda feeder

• 1 month later...
Napisano

To i ja się pochwale!!

Szczupły 92cm. waga 5,5kg. długi i chudy, ale pięknie zawalczył!!

Przyneta 7cm. kopyto relax perłowe z czarnym grzbietem i czerwonym pyskiem, miejsce jez. Bobęcińskie woj. pomorskie

post-2104-14544971323471_thumb.jpg

Napisano

Eeeeeeeeeeee no zajefajna rybcia :wink:

Ale jakoś mi nie wyglądasz na ten wiek co podałeś :???:

Tak czy siak gratuluję :!:

Napisano

A oto mój szczupaczek. Dł.94cm waga 6.70kg. Złowiony 22listopada. Przynęta kopytko 5cm perła z czarnym grzbietem. Jezioro Krzywe w woj. Podlaskim. Niestety popełniłem karygodny błą. Hol tak długo trwał, że niestety musiałem zabić tą rybkę :oops:

bee6be8b4ce68129m.jpg 1544aa55a931f356m.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.