Skocz do zawartości
Dragon

Medalowe ryby

Lary

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 year later...
Napisano

A czy ktoś zgłaszał medalową rybę do Wiadomości Wędkarskich? Dopiero dziś zobaczyłem, że karp który złapałem w długi wekend jest medalowy i dlatego chciałbym go zgłosić. Mam formularz i chcę dołączyć zdjęcie (jak?) może być na płytce czy musi być wywołane u fotografa? Bez zdjęcia wysłał bym na kartce pocztowej, a tak chyba muszę w kopercie. Jeżeli zgłoszę i uznają moją rybką czy dostaję jakieś potwierdzenie (certyfikat), lub medal:roll:

Napisano

Lary, już było żę zdjęcia a nie plik trzeba wysłać na stronie WW jest regulamin wysyłania

Napisano
już było żę zdjęcia a nie plik trzeba wysłać
A gdzie było bo może nie doczytałem. Cytat regulaminu z WW "Do zgłoszenia musi być dołączone zdjęcie ryby trzymanej przez jej łowcę. Na zdjęciu nie mogą się znajdować osoby postronne, zaś rybę należy trzymać przy tułowiu."Ok zdjęcie, ale w dobie postępu cywilizacyjnego myślałem, że może być plik.
Napisano

Gdzieś na stronach PZW czytałem że można zgłoszenia przysyłać drogą elektroniczną tylko gdzie teraz nie mogę sobie przypomnieć. :cry:

Napisano

Gdzieś na stronach PZW czytałem że można zgłoszenia przysyłać drogą elektroniczną tylko gdzie teraz nie mogę sobie przypomnieć. :cry:

Dopiero dziś zobaczyłem, że karp który złapałem w długi wekend jest medalowy i
Czyżbym go nie widział na haczyk.pl :roll::wink:
Napisano
Gdzieś na stronach PZW czytałem że można zgłoszenia przysyłać drogą elektroniczną tylko gdzie teraz nie mogę sobie przypomnieć
Dziś dzwoniłem do redakcji WW i bez problemy można wysyłać zdjęcie jako plik.
Napisano

ja niestety nie mam żadnych większych ryb :???::cry: maks łowiłem średnie ryby...u mnie leszcz średnio nie przebija 30 cm :/ ... czasem są wyjątki, jak np. w majowe - 43cm

• 1 year later...
Napisano

Kiepski mam ten sezon, jak i poprzedni, bo pozamykali mi okoliczne łowiska. Na jednym spuścili wodę a miejscowi wytłukli ryby; na drugim zrobili zakaz spinningowania, "bo wszystko panie przez tych spiningisuf" (mniej więcej tak piszą ci, co tak uważają), a na trzecim pod koniec lata wpuścili dwa wiaderka śmiecia i zrobili zakaz wędkowoawania, bo 'zarybione". Ale w każdym sezonie coś tam medalowego złowię (w zeszłym - bolenia 84cm). Jeśli liczyć długość, to chyba jest brązowy medal - zdjęcia nie mam:

http://www.youtube.com/user/czarrrnny#p/a/u/1/b2qoA8kRwIw

Napisano

U mnie w tym sezonie z medalowych tylko kleń na wiosnę miał 54 cm a tak to później cały czas za dużo zajęć żeby coś konkretnego połapać zresztą co roku mniej ryb :( Choć na wiosnę widziałem jazia lekko z 70 cm cudowny widok ;)

Napisano
w zeszłym - bolenia 84cm

Koleżanka, która ma o sto lat młodszy mózg i lepszą pamięć przeczytała to i zaoponowała: 81cm :)

Napisano

Hmm medalowych ryb kilka miałem w tym sezonie , najwięcej kleni w przedziale od 50 cm do 59cm , boluś 81 , brzana 75 , dwa spinningowe leszcze ~ 65cm. Większość ryb złapana na początku sezonu. Bardzo mało w tym roku okoni łapałem i zaliczam ten sezon do raczej kiepskich biorąc pod uwagę że jestem bardzo często nad wodą.

Napisano

Supersobi, Hmm z fotkami mały problem mam , raz jeden z haczykowców podpuścił mnie właśnie że fotek nie umieszczam - zabrałem aparat wtedy nad wode i trafiłem trzy przepiękne klenie po 50 cm.Wróciłem do domu wyciągam aparat by wrzucić fotki na portal (jest tu coś z kleniami odemnie wrzucone) i okazało sie że aparat ma cały porysowany wyświetlacz :cry: od tej pory nie zabieram aparatu nad wodę. A z telefonu fotki wychodzą kiepskie , pozatym nie mogę wgrać ich na kompa bo szwankuje mi Nokia PcSuite :cry: . Wiem że bez fotek staje sie gołosłowny ale nie łapie ryb by sie nimi chwalić - choć pamiątka byłaby fajna.

Wtedy właśnie porysowałem wyświetlacz:

http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=7312&postdays=0&postorder=asc&start=60

Napisano

pagori, co tam wyświetlacz, pamiątka się liczy - dla siebie a nie na pokaz. mój aparat sie włóczy po ziemi oblepiony rybim śluzem :mrgreen: , ważne by obiektyw był czysty :P w końcu dobra cyfrówka kosztuje tyle co przeciętny telefon(a telefonu na ryby nawet nie biorę :twisted: )

Napisano

A mi w tym roku po raz pierwszy trafiło cos w okolicach medalu- płoc 35 cm. Niby to płotka ale ladnie tancowała :grin: Miejsce- wisła na kuku.

• 4 weeks later...
Napisano

leszcz 71 cm złoto (około 4,5 kg, pływa dalej w wiśle na Dąbiu-krk)

pstrąg potokowy 43 cm (nie dali mi medalu :sad: )

płoć 39 cm, srebro

oczywiscie medali nie dostalem poniewarz ryby nie były uwiecznione na zdjęciach :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.