spiningista Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Ale jakoś mi nie wyglądasz na ten wiek co podałeś A na ile?? mam 19,5 dokładnie!! pzdr.
maniek Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Jest tego wiele ,po 40 latach wedkowania. Rybcie z awatarka już znacie.
Lary Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Napisano 29 Czerwca 2008 A czy ktoś zgłaszał medalową rybę do Wiadomości Wędkarskich? Dopiero dziś zobaczyłem, że karp który złapałem w długi wekend jest medalowy i dlatego chciałbym go zgłosić. Mam formularz i chcę dołączyć zdjęcie (jak?) może być na płytce czy musi być wywołane u fotografa? Bez zdjęcia wysłał bym na kartce pocztowej, a tak chyba muszę w kopercie. Jeżeli zgłoszę i uznają moją rybką czy dostaję jakieś potwierdzenie (certyfikat), lub medal:roll:
jeux Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 Lary, już było żę zdjęcia a nie plik trzeba wysłać na stronie WW jest regulamin wysyłania
Lary Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Napisano 29 Czerwca 2008 już było żę zdjęcia a nie plik trzeba wysłać A gdzie było bo może nie doczytałem. Cytat regulaminu z WW "Do zgłoszenia musi być dołączone zdjęcie ryby trzymanej przez jej łowcę. Na zdjęciu nie mogą się znajdować osoby postronne, zaś rybę należy trzymać przy tułowiu."Ok zdjęcie, ale w dobie postępu cywilizacyjnego myślałem, że może być plik.
maniek Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 Gdzieś na stronach PZW czytałem że można zgłoszenia przysyłać drogą elektroniczną tylko gdzie teraz nie mogę sobie przypomnieć.
maniek Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 Gdzieś na stronach PZW czytałem że można zgłoszenia przysyłać drogą elektroniczną tylko gdzie teraz nie mogę sobie przypomnieć. Dopiero dziś zobaczyłem, że karp który złapałem w długi wekend jest medalowy iCzyżbym go nie widział na haczyk.pl
Lary Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Napisano 29 Czerwca 2008 Czyżbym go nie widział na haczyk.pl Na forum jest na haczyku nie
Lary Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Napisano 30 Czerwca 2008 Gdzieś na stronach PZW czytałem że można zgłoszenia przysyłać drogą elektroniczną tylko gdzie teraz nie mogę sobie przypomniećDziś dzwoniłem do redakcji WW i bez problemy można wysyłać zdjęcie jako plik.
Gość lin Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 ja niestety nie mam żadnych większych ryb maks łowiłem średnie ryby...u mnie leszcz średnio nie przebija 30 cm :/ ... czasem są wyjątki, jak np. w majowe - 43cm
Gość Wiel Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 Kiepski mam ten sezon, jak i poprzedni, bo pozamykali mi okoliczne łowiska. Na jednym spuścili wodę a miejscowi wytłukli ryby; na drugim zrobili zakaz spinningowania, "bo wszystko panie przez tych spiningisuf" (mniej więcej tak piszą ci, co tak uważają), a na trzecim pod koniec lata wpuścili dwa wiaderka śmiecia i zrobili zakaz wędkowoawania, bo 'zarybione". Ale w każdym sezonie coś tam medalowego złowię (w zeszłym - bolenia 84cm). Jeśli liczyć długość, to chyba jest brązowy medal - zdjęcia nie mam: http://www.youtube.com/user/czarrrnny#p/a/u/1/b2qoA8kRwIw
rafalsmolek Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 U mnie w tym sezonie z medalowych tylko kleń na wiosnę miał 54 cm a tak to później cały czas za dużo zajęć żeby coś konkretnego połapać zresztą co roku mniej ryb Choć na wiosnę widziałem jazia lekko z 70 cm cudowny widok
Gość Wiel Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 w zeszłym - bolenia 84cm Koleżanka, która ma o sto lat młodszy mózg i lepszą pamięć przeczytała to i zaoponowała: 81cm
pagori Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 Hmm medalowych ryb kilka miałem w tym sezonie , najwięcej kleni w przedziale od 50 cm do 59cm , boluś 81 , brzana 75 , dwa spinningowe leszcze ~ 65cm. Większość ryb złapana na początku sezonu. Bardzo mało w tym roku okoni łapałem i zaliczam ten sezon do raczej kiepskich biorąc pod uwagę że jestem bardzo często nad wodą.
rafalsmolek Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 najwięcej kleni w przedziale od 50 cm do 59cm 59 cm aż zazdroszczę i gratuluje taki kleń ile ma lat około 20 ?
Lord Konrad I Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 pagori wyniki takie, że tylko pozazdrościć Gratuluję Choć na wiosnę widziałem jazia lekko z 70 cm cudowny widok wiosenny siedemdziesiątak, marzenie
Supersobi Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 klen 59cm , boluś 81 , brzana 75 Pagori, czemu żeś fotek nie wrzucił na portal? Fajnie popatrzeć na takie rybska
pagori Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Supersobi, Hmm z fotkami mały problem mam , raz jeden z haczykowców podpuścił mnie właśnie że fotek nie umieszczam - zabrałem aparat wtedy nad wode i trafiłem trzy przepiękne klenie po 50 cm.Wróciłem do domu wyciągam aparat by wrzucić fotki na portal (jest tu coś z kleniami odemnie wrzucone) i okazało sie że aparat ma cały porysowany wyświetlacz od tej pory nie zabieram aparatu nad wodę. A z telefonu fotki wychodzą kiepskie , pozatym nie mogę wgrać ich na kompa bo szwankuje mi Nokia PcSuite . Wiem że bez fotek staje sie gołosłowny ale nie łapie ryb by sie nimi chwalić - choć pamiątka byłaby fajna. Wtedy właśnie porysowałem wyświetlacz: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=7312&postdays=0&postorder=asc&start=60
Damian21 Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 pagori, co tam wyświetlacz, pamiątka się liczy - dla siebie a nie na pokaz. mój aparat sie włóczy po ziemi oblepiony rybim śluzem , ważne by obiektyw był czysty w końcu dobra cyfrówka kosztuje tyle co przeciętny telefon(a telefonu na ryby nawet nie biorę )
pagori Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Ok od następnego sezonu aparat oblepie rybim sluzem
marcinv Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 A mi w tym roku po raz pierwszy trafiło cos w okolicach medalu- płoc 35 cm. Niby to płotka ale ladnie tancowała Miejsce- wisła na kuku.
DAWID Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Tegoroczne kleń 50 cm brąz i boleń 4 kg+ srebro.
Michcio Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 brąz za jazia 45 brąz za szczupłego 102 i złoto za ich wypuszczenie
macko Napisano 14 Grudnia 2009 Napisano 14 Grudnia 2009 leszcz 71 cm złoto (około 4,5 kg, pływa dalej w wiśle na Dąbiu-krk) pstrąg potokowy 43 cm (nie dali mi medalu ) płoć 39 cm, srebro oczywiscie medali nie dostalem poniewarz ryby nie były uwiecznione na zdjęciach
Supersobi Napisano 14 Grudnia 2009 Napisano 14 Grudnia 2009 leszcz 71 cm złoto pokazałbyś fotkę tego lecha - świetny wymiar
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.