Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Uroczyście oświadczam, iż Tołpyga zastępująca Sz. P. Karpiszona, była przepyszna :mrgreen:

Przeleżakowała wypatroszona, wyczyszczona, poporcjowana i przyprawiona całą noc.

Normalnie niebo w gębie :twisted::mrgreen::mrgreen:

Napisano
Lepsza od amura?

To zależy dla kogo...

Komuś może smakować bardziej lub mniej, a komuś wcale :wink:

Mi osobiście tołpyga bardzo smakowała, mięso delikatne, jednak zwarte, nie mamałygowate.

Napisano
I co tam znaleźliście pod choinką ?

M.in plecione berkleya 270 metrów :mrgreen:

Mi osobiście tołpyga bardzo smakowała, mięso delikatne, jednak zwarte, nie mamałygowate

A u mnie jak na rodzinke c&r przystało była panga :wink::lol:

Napisano
Mi osobiście tołpyga bardzo smakowała, mięso delikatne, jednak zwarte, nie mamałygowate.
No to teraz wszystkie tołpygi miejcie się na baczności :mrgreen:
Napisano
Ja tam nie mam problemu bo ryb prawie w ogóle nie jem. :mrgreen:
ja w ogóle nie jem i co roku przy wigilii a może byś w końcu zjadł :???: no ale jakoś nie mogę się przemóc :razz: wiem że dobrze jest je jeść ale tran też jest w tabletkach :) nie zastąpi mięska ale jakoś żyje bez jedzenia rybek :grin:
Napisano

Mikołaj dał parasol na rybska :razz: W wyrazie oczu Mikołaja była już akceptacja dla mojego świra na punkcie łowienia :mrgreen:

A w tym roku karpia nie jadłem za to zajadałem się czerniakiem :razz: pycha :twisted:

Napisano
za to zajadałem się czerniakiem :razz: pycha
Rdzawca sobie spróbuj to jest rybka :razz: A [sei] to ryba tylko sportowa a nie do smażenia :twisted: Chociaż kotek to każdą rybkę schrupie :mrgreen:
Napisano
Czarniaki, koledzy
Słusznie prawisz ,czarniaki .
A [sei] to ryba tylko sportowa a nie do smażenia
A możesz bliżej ,coś konkretnie o tej SEI napisać. :wink:
Napisano

Mamy na forum jakiś inwestorów w monety kolekcjonerskie/bulinowe?

Siedziałem w tym 2 lata ale gdy wpadłem z IKMu (Internetowy Katalog Monet) na haczyk.pl to sprzedałem 95% kolekcji by zacząć wędkować i kupić kompa :lol:

Jest tu ktoś, kto zna sytuację na rynku i znów mnie wprowadzi to proszę o kontakt.

Napisano

Coś tam się interesowałem tym tematem.

Złote Lata dla zbieraczy już się skończyły. "Rynek" był sztucznie napompowany- jak giełda. "Berek" trwał w najlepsze, najlepsi dorobili się naprawdę grubej kasy, ale ci co zostali z berkiem na koniec gry stracili co najmniej 50%.

Poza tym kombinować zaczął też NBP, np zwiększając nakład sokoła w zeszłym roku a teraz wprowadzając jakieś dziwne licytacje na emitowane monety...

Widzę po aukcjach, że monety zaczęły trochę odrabiać, ale jeszcze daleko im do rekordowych poziomów cen.

Napisano
A możesz bliżej ,coś konkretnie o tej SEI napisać. :wink:
Sei to inaczej po polsku czarniak.Najczęściej łowi się je w toni,nawet na głębokościach dochodzących 200m.Jest rybą bardzo waleczną no i często łowioną w Norwegi. Jeżeli chodzi o sprawy kulinarne to smażyliśmy czarniaka tylko raz w Norwegi nic specjalnego :wink: Niema to jak Rdzawiec :razz: [Norweski sandacz]
Napisano
Rdzawca nie jadłem. Ale mam zamiar popróbować.
W Polsce nie do kupienia nawet mrożony.Bynajmniej ja nie spotkałem.Ale za to smaczny jak sandacz :razz: