djpablox Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Ja używam zwykłej nitki takiej jak do szycia, kiedyś używałem takiej szewskiej mocnej ale była raz grubsza i dodatkowo śliska jakby pokrywana czymś i czasem się rozwiązywała a przy zwykłej niema tego problemu a specjalnie super silna nie musi być przynajmniej mnie sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryko22 Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 zwykła nitka sie bardzo strzępi i pompuje wodę i cały kogut sie w końcu niszczy ja myśle o nici wiodącej do streamerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 No w końcu dziś się odkułem albo raczej zrekompensowałem sobie tego skubańca co to mi się spioł niedawno pod samymi nogami i również na swojego kogutka złapał się smyk na 52cm. Koło dwóch dni temu również miałem branko na ten sam kolor koguta ale trochę z inną gramaturą i kotwicą. Niestety typowe szybkie pstryknięcia i nic wtedy z tym nie udało mi się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Panie i Panowie mam płaskownik aluminiowy na konkretne formy. Płaskownik ma 20x50 mm. Mam jeszcze inny rozmiar ,ale mniejszy. Chętnych i zainteresowanych obdaruje kawałkami do zrobienia formy ,pod warunkiem drobnej wpłaty na konto Haczyka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMan Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Witam wszystkich na forum. Nadadzą się do kogutów pióra marabuta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Tak są niemal że podstawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMan Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Dzięki jak tylko kupie, to zaczynam kręcić Wynikami pochwalę się na forum Narazie zrobiłem formę i odlałem kilka główek. Jeszcze kupie kotwiczki i wszystko będzie ok ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Mnie najbardziej sprawdzają się piórka z szyji, porobiłem w ubiegłym sezonie kilka kogutów naprawde fikuśnych takich malutkich tzn na główkach 7-9 gram o długości koło 10-11 cm i nawet kilka sandaczyków złapałem i tylko nie moge się doczekać wiosny żeby sprawdzić jak okoń na nie reaguje. Bo pod koniec sezonu był całkiem nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMan Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Narazie bez kryzy, bo nie mam materiału ;D Ale możecie ocenić czy jest ok, czy trzeba coś poprawić ;] Nie mogę załadować zdjęcia na forum, to macie link. http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-02/8209e518/20100222203%20%5Brozdzielczo%C5%9B%C4%87%20pulpitu%5D.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 TheMan, To ci jakieś puchowce wyszły nie koguty ,wróć na początek tego tematu masz opisane jak sie robi koguty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMan Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Wyszły puchowce, ale jak będą pływały to raczej nie powinny być takie puchowe. Robiłem je z piór marabuta, to może dlatego tak na fotkach wyszły. Podgolić je trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Podgolić je trochę?Nie,nie zostaw jak jest zrób tulów z chenill i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Te piórka z Marabuta mają całkiem inną pracę podczas zetknięcia się przynęty z dnem i podczas podrywania. Ale sandacze są nieobliczalne i nie ma na nie reguły więc czemu nie miały by brać twoje koguciki. Poszukaj na necie jest wiele sklepów sprzedających piórka najlepsze są z kapki ewentualnie szyji koguta. Mi najlepiej sprawdzają się te w naturalnych kolorkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMan Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Jutro poszukam na mieście jakiegoś sklepu z chenhile. Tylko w jakich sklepach tego szukać? W wędkarskim to dostane? Czy raczej w takim w którym są włóczki itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 TheMan, Powiem ci że nawet nie wiem ,ale próbuj ,ja wszystko zamawiam u Bogdana Gawlika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMan Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Nic dobrego na kryze dzisiaj nie znalazłem ;/ , ale mam sierść lisa, może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 ale mam sierść lisa, może być?Ja nie używałem ,możesz spróbować ,ale takie włosie na pewno nie da sie dipowac .Moze szukaj jakie wiskozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Witam, w sobotę otrzymałem przesyłkę od kolegi SZCZYPIOR'a, a w niej dwa, piękne kawałki alu w sam raz na formy do główek. Robię drugie, tym razem bardziej przemyślane i staranne podejście do wykonywania kogutów. Jestem na etapie przetrząsania szaf wszystkich znajomych babć i emerytek w poszukiwaniu przędzy. Za kilka-, kilkanaście dni wezmę się za formy.... Dzięki SZCZYPIOR Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Nie wiem czy nie narzucam się ale dwa razy robiłem praktycznie tą samą formę i tylko zasugeruje żeby nie robić całego pakietu różnych gramatur na jednym pasku jak to sprzedają. Niby to super wygląda ale bardzo ciężko jest utrafić aby połówki się zeszły w takim układzie, także jedyne co zasugeruje to jedna forma do jednego odlewu no i po wybiciu z umieszczonym śrutem w środku wiercić otwory na dziurki pod śrubki skręcające połówki a nie na odwrót. Naturalnie warto poświęcić sporo czasu a wykonać precyzyjnie niż poprawiać bo to więcej czasu i pracy kosztuje a efekt ten sam, wiem bo sam musiałem poprawiać ! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Dzięki SZCZYPIOR Nie ma za co Z chęcią pomogę zaopatrzyć się w aluminiowy płaskownik każdemu , kto będzie chciał zrobić sobie własne koguty. Piszcie śmiało jeszcze trochę mi zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Pytanko do praktyków. Jakich imadeł używacie do kręcenia? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Co moglibyście polecić np. z oferty B. Gawlika, lub innych sklepów? Myślę, że do 100zł chyba da się wybrać coś trwałego i dobrze wykonanego? Sorki za OT. W razie czego proszę o przeniesienie do muszkarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapala Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Mogę polecić to Profesjonalne imadło - Classic http://www.allegro.pl/item935471714_profesjonalne_imadlo_classic.html sam takiego używam,dobrze trzyma główki.A tak przy okazji może ktoś posiada śruty 8mm i 10mm,od siebie mogę zaoferować 12,14,16,18 i 20mm jeszcze trochę mi zostało. Pierwszy i ostatni raz opisuje link do alegro ,następne kasuje ,zapoznaj sie z regulaminem -Maniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Dopiero będę robił formy. Kulki zamierzam zdobywać na dwa sposoby: - pójdę do zaprzyjaźnionego mechanika i pogrzebię w jego klamotach; - u zaprzyjaźnionego sprzedawcy w sklepie motoryzacyjnym, poproszę o znalezienie łożyska o kulkach w rozmiarze zbliżonym do tego jaki potrzebuję. Oczywiście pierwsza opcja znacznie tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Gregorek, nie kombinuj [tak jak ja ] napisz do Bogdana Gawlika ze chcesz imadło do koguta sam ci dobierze ,ja wpierw kupiłem a potem pytałem i to był błąd ,nie najlepsze sobie wybrałem ,ale sam jestem sobie winien.Bardzo uczynny gość .Zamówienia realizuje w 48g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Dobrze mnie pokierowałeś maniek P. Gawlik odpowiedział na mojego maila w ciągu dosłownie 10 minut. Poleca Royala i chyba na to imadło się zdecyduję, do tego nici, nawijarka, jakieś siodła kogucie, no może na próbę trochę chenille. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi