bodek_w Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Witam. Czy łowi ktoś na koguty z okolic Torunia. Jestem ciekawy jego skuteczności na Wiśle. Z racji, że lubię dłubać chyba też się skuszę na koguciarstwo . Na razie zaczynam robić formy, a potem kręcenie i na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Hmmm ja robiłem i łowiłem na koguty w Wiśle. Tylko tak, kogut ma kotwice a gume jeden haczyk, mimo wszystko trzeba miec pełen zakres kolorów i gramatur. Używałem od 12 do 35 gram. Więc dobrze przeanalizuj czy warto. Kolejna sprawa kogut kogutowi nierówny. Wiele rzeczy decyduje czy kogut bedzie skuteczny czy nie... zle ułożona kotwiczka względem główki (wystarczy mm) a kogut zamiast leciec do góry będzie "uciekał" i kręcił się podczas podbicia. Kolejna sprawa naprawde uważnie patrzeć na rozmiar główki i zachować rozmiar kotwiczki do niej w/g RAPR kotwiczka nie może wystawać dalej jak 2mm. Kolejna sprawa długość kotwiczki która decyduje o samej długości koguta. Dlatego uważam że robienie kogutów to nie jest łatwa sprawa. Ostatnio miałem 2 szczupaczki na koguty ale nie powiem że jest to lepsza przynęta niż guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 perchhunter piszesz, że kotwica nie może wystawać więcej niż 2 mm, ale poza co? Może być większa o te dwa mm od średnicy główki? Czy może wystawać o te dwa mm poza korpus i kryzę koguta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Przynęty sztuczne to grupa przynęt wykonanych z róŜnych materiałów naturalnych lub sztucznych. Przynęty te mogą być uzbrojone najwyŜej w dwa haczyki o rozstawie ostrzy nie większym niŜ szerokość przynęty sztucznej / z tolerancją do 2 mm /. < Kotwica nie może wystawać dalej jak 2mm poza średnice główki koguta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Ok dziękować bardzo za wyjaśnienie. Jak coś uda mi się ukręcić to wstawię fotkę i poproszę o opinie( czy wszystko technicznie jest dobrze zrobione) . Chociaż oczywiście najważniejsza jest opinia rybek . Mógłbyś wstawić fotki swoich arcydzieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Ja wole kupić dobre koguty z corony fishing czy od kolegi z portalu castmania.pl niż robić samemu. Choć może drogo wychodzi to wole kupić dobre sprawdzone produkty jak wiązać byle jak i z byle czego. Tak głupio się wydaje że może być "byle jakie" materiały ale uwierz mi że jedynie koguty zrobione z najlepszych kapek która cena sięga nawet 100zł i więcej dają rezultaty. Robienie kogutów to niby łatwe zadanie ale prawda jest zupełnie inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Witam. Jam właśnie od kogutów zacząłem świadomie łowić sandacze i to niedawno, sam je robię i zachęcam do ich robienia, a czynników jest dużo: -bardziej cieszy jak zrobimy coś sami i jeszcze na to łowimy - przynęta wychodzi bardzo tanio kotwica 50-80 gr piórka może też tyle, troche ołowiu, włuczki co kłębek 5- 9 zł, druta i nici ja używam zwykłe- cały kogut myślę że 2,0-2,5zł a jest dla mnie skuteczny guma rzadko!!!! Ale opinia i wybór to rzecz indywidualna i ja niczego nie chce narzucać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 A ja kupuje fishuntery 8cm po 99gr do tego glówka kamatsu za 80gr i tanio i skutecznie łowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Witam. Nie mówię, że kręcenie kogutów jest łatwą sprawą, ale i tak nie zamierzam porzucić tego pomysłu. Lubię robić różne rzeczy związane z wędkarstwem bo jest to dla mnie oderwanie od dnia codziennego. Każdy który dziś kręci czy to muchy, czy koguty musiał kiedyś zaczynać i również ponosił porażki przy pierwszych swoich egzemplarzach Ja formy już zrobiłem, główki odlałem i mam nadzieję, że jutro uda mi się ustroić je w piórka. , a potem na testy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Tylko moja taka mała uwaga że kup cały osprzęt jak imdało nawijarki itp. i staraj się robić je z bardzo bardzo dużą uwagą na szczegóły bo inaczej to tylko będzie wiązanie piórek i chennili. Dobrze zrobiony kogut masakruje stada sandaczy i okoni a byle jak zrobione koguty są omijane przez ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Uwagi jak najbardziej wskazane oczywiście. Na szczęście imadło, bobinki i część rzeczy już mam bo bawię się w robienie wszy morskiej. Może kiedyś jak już nabiorę ogłady w kręceniu podeślę Ci coś na testy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 jak co to możemy kiedyś umówić się na kłucie sandaczy po pysku . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 perchhunter a skąd tyś jest? Dziś byłem przetestować swoje pierwsze kury. Niestety nic nie złapałem ale miałem kilka pstryknięć. Jak na pierwszy wypad z kurczakami to i tak jestem zadowolony . Mam nadzieję, że następny raz przyniesie już jakieś wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Mam takie pytanie? Co prawda na koguty nie łowie ale powiedzcie mi czy takie coś można nazwać kogutem? Jak dla mnie to coś w ogóle nie ma nic wspólnego ze spiningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Mam takie pytanie? Co prawda na koguty nie łowie ale powiedzcie mi czy takie coś można nazwać kogutem? Jak dla mnie to coś w ogóle nie ma nic wspólnego ze spiningiem To są muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 perchhunter a skąd tyś jest? Dziś byłem przetestować swoje pierwsze kury. Niestety nic nie złapałem ale miałem kilka pstryknięć. Jak na pierwszy wypad z kurczakami to i tak jestem zadowolony . Mam nadzieję, że następny raz przyniesie już jakieś wyniki. Tam gdzie Ty mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Tak tyle tylko że ja to znalazłem w jednym ze sklepów internetowych w dziale przynęty spiningowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 perchhunter no to sprawa jasna. Jakaś pianka i na ryby . Jak coś to pisz na priv. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 To bedą tzw. mikrojigi stosowane do połowu wzdręg, okoni ale również i innych ryb. Zobacz na youtubie jest filmik jak pewien gość łapie wzdręgi na tego typu wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Witam. Wstawiam fotki swoich pierwszych kurczaków. Jakość fotki taka sobie. Czekam na wasze opinie, jak coś jest nie tak po proszę o podpowiedź . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 dla mnie są idealne możesz mi wysłać seledynowego na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Ciekawe czy rybki będą też tego zdania . Na razie już kilka zostawiłem w Wiśle na stałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Może ktoś z fachowców się wypowie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Witam Kolegów! Chciałem zapytać czy ktoś wykonuje koguciki w takiej wersji , kiedyś gdzieś na internecie znalazłem takie zdjęcie i nie potrafię do tego powrócić a bardzo chciałbym spróbować pokombinować jeszcze z innymi sposobami na koguta. Może ktoś robi coś podobnego i mógłby podpowiedzieć, opisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Z tego co kojarzę to te przynety wykonał Tomy z jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi