Gość wobler129 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Tak to te z Allegro. Na jeziorku. Jeśli je odpowiednio poprowadzisz to będą łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 wobler129, jeżeli możesz to prześlij mi na priva namiar na te puchowce z Allegro, tak jeszcze nie łowiłem więc może warto spóbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Następnym razem wezmę aparat Pierwszy zapięty na jednym grocie na samym końcu pyska od wewnątrz Drugi tak bardzo połknął, że aż stalkę miał w pysku Ale nawet krwi nie było - wszystko pięknie odhaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Już wróciłem i sandaczyki rzeczywiście się ruszyły 9 małych i jeden większy na 3h połowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Sebastian10010 piękna rybka - na koguta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Oczywiście innej przynęty nie stosuje jak poluje na sandacze. w twoim poprzednim poście wyczytałem że łowisz na koguty ze stalką, ja łowie bezpośrednio na plecionce głównej bo wedłóg mnie wtedy naturalniej pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 w twoim poprzednim poście wyczytałem że łowisz na koguty ze stalką, ja łowie bezpośrednio na plecionce głównej bo wedłóg mnie wtedy naturalniej pracują. Tak łowię ze stalką i też jest ok Łowiłem tak jak Ty, ale często traciłem szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Ja łowię w zbiornikach raczej sandaczowych i gdy przestałem stosować stalkę lub jakie kolwiek inne przypony to skuteczność znacznie wzrosła. Na kilka lat łowienia bez stalek nie straciłem żadnego koguta bo nie skusił się żaden szczupły, tylko ja łowie na szare i ciemne koguty morze jak by miały jakieś jaskrawe elementy to miał bym jakieś obcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Bardzo możliwe - ja łowię przeróżnymi kogutami. I stosuję stalki. Lubię miły przyłów 70-tka na końcu zestawu już daje popalić i daje trochę satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Zrobiłem 6 nowych kogucików na 8-semkach i 12-stkach Piórka w kolorze naturalnym i żółtym Jutro będą fotki rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Na życzenie kolegi Ivan w temacie "Jak dziś było na rybach" wstawiam fotki: Hej Maciek może jakies fotki wrzuć ;> Przy tym się starałem : A te troszkę mniej estetycznie - ale z doświadczenia wiem, że będą równie skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Moim zdaniem maj za dlugie piora . Nie masz pustych bran? Ja tez daje za dlugie (w stosunku do nauk mistrzow polski) ale nie az tak. Skad masz ten czarny chenille? Probowalem to kieys kupic ale sprzedajacy chcial straszne pieniadze za to. Masz jakies tansze dojscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Skad masz ten czarny chenille? Probowalem to kieys kupic ale sprzedajacy chcial straszne pieniadze za to. Masz jakies tansze dojscie? To nie chenille Od Babci wziąłem kawałek takiego materiału - miała nawinięty na włóczce Wyszło super i w wodzie też jest ok. Moim zdaniem maj za dlugie piora . Nie masz pustych bran? Ja tez daje za dlugie (w stosunku do nauk mistrzow polski) ale nie az tak. Są i puste brania... Mam różne koguciki. Jak widzisz są też różne długości piór... Nad wodą próbuję wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Próbował ktoś z was może kiedyś takie cuda robić, i łapać potem na nie, na zwykłych główkach jigowych ? Jakieś efekty, spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 na zwyklych glowkach robie dosc czesto. Ilosci bran to zupelnie nie zmienia. Inna praca poprostu. Wydaje mi sie ze jet wiecej mozliwosci prowadzenia i zabawy z lzejszymi glowkami ale nie zaryzykuje stwierdzenia ze ktores koguty sa lepsze a inne gorsze. to moje ulubione glowki bo same wstaja na twardym dnie i jeszce jedna fota: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Grzes D. super koguciki z kołnierzem Nio i wątek powoli ruszył Jutro porobię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Grzes D., a z czego są zrobione te kołnierzyki Ja ostatnio tez zrobiłem 3 koguciki ale nie są tak fajne jak twoje popołudniu wstawie fotki to moze podpowiecie mi co zrobiłem zle i co poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 kolnieze robie ze zwyklej wiskozy. zeby byly takie jak te na zdjeciu trzeba je uczesac szczotka do mycia zebow Sklepy obcinaja kryze na rowno a ja wole taka postrzepiona na koncach. Nie zmienia to pracy nie zmienia lownosci a pracy mniej i kogut moim zdaniem bardziej naturalny. Zreszta wszystkie ktore robilem na sprzedaz podobaly sie klientom takie wlasnie naturalne. Kolniezyk mozesz robic ze wszystkiego. Lis zajac sarenka chenille itd. co ci tylko przyjdzie o glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Super koguty robicie bardzo mi się podobają. Grzes D., łowisz nimi w stojącej czy płynącej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 i stojaca i plynaca. Sprawdzaly sie na Wisle Narwi i na zaporowkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 A to moje pierwsze wypociny tylko jakos mi sie pierze pogniotło w pudełku i nie wiem od czego Przepraszam za jakosc fotki ale na szybko robiona telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 tylko jakos mi sie pierze pogniotło w pudełku i nie wiem od czego Przy spotkaniu z wodą się wyprostują I będą ok. Fajne koguciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 wobler129, ma racje. to nie jest tak bardzo istotne by piora byly proste i piekne. One maja pracowac w wodzie i to jest ich uroda. Ja jesli moge to chcialbym dwa slowka o samych piorkach. W dolnym widze piora bazanta (bodajze piersiowe) a srodkowy to chyba kogut a gornego nie kojaze. Staraj sie dawac piora SIODŁOWE koguta. Tak mowia prawidla tej sztuki. Troche bardziej miekkie sa siodla kur ale i piora maja inna budowe (zakonczenia bardziej okragle przy zbieznych kogucich). Fajne sa kogutki z marabuta (bardo ladnie pracuja). Staraj sie dokladac do kazdego odrobine crystal flashu. Podnosisz wtey jego atrakcyjnosc. Nie boj sie tez ciut dluzszej kryzy. Staraj sie tez kupowac glowki z oczkiem pod katem 45stopni. A teraz najwazniejsze. Nie lowi sie sprzetem tylko umiejetnosciami i nigdy nie masz pewnosci ze ten kogut ktorego wlasnie ukreiles nie bedzie twoja najlowniejsza przyneta bo z sandaczem jest jak z kobieta. Ja nigdy nie wiem o co im tak naprawde chodzi i kombinuje by trafic na wlasciwa metode kolor dzien miejsce itd. Milej zabawy w koguciarstwo. ps. to oczywiscie tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Co do piór to nie mam jeszcze takiego sprzetu i materiału jak trzeba. Te pióra to są z koguta i z bazanta bo tylko takie miałem. Jesli chodzi o główki to były to zwykłe od gumek i zostały mi po rozgietych hakach wiec doczepiłem kotwiczke i chciałem zobaczyc czy wogóle bedą mi wychodziły. Grzes D., gdzie moge zaopatrzyc sie w róznego rodzaju piórka i takie kolorowe pasemka jak widziałem w twoich stworkach A i jeszcze czy piórka z takich domowych kogutów sie nie nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 gdzie moge zaopatrzyc sie w róznego rodzaju piórka i takie kolorowe pasemka jak widziałem w twoich stworkach Pióra i inne potrzebne do robienia kogutów rzeczy możesz kupić np. w tym sklepie: http://www.wedkarstwo-muchowe.pl/piora.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi