CHELEK Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 No jakoś właśnie biednie z tym tematem zalazłem jednego rzemieślnika i nie ma tak bogato właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 http://allegro.pl/koguty-glowki-na-koguty-kotwice-i2033714167.html Są przeróżne, cena no powiedzmy że gotowy kogut powinien się zamknąć w 2,5zł ale oczywiście robocizna też się należy, dlatego proponuje przemyśleć zrobienie w czasie zimy własnych form. Ja mam 4 a generalnie łowie na dwie gramatury 12, 22 gramy, jest to czasochłonne ale za jeden wolny dzień można takową formę na upartego zrobić. Początki łowienia są trudne ale po czasie jak się człowiek przekona to inne przynęty nie istnieją ja tak mam Pozdrawiam! PS. Na upartego na samo spróbowanie można wykorzystać zwykłe główki jigowe jednak dążąc do doskonałości warto popróbować i tych ze słynnym uszkiem 45 st do tyłu bo różnica jest znaczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Ja kupuje te główki http://allegro.pl/glowki-do-kogutow-10g-eurofishing-i1997647636.html Jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Jakiego drutu używacie do odlewania główek. Ja robię z takiego do migomatu i mi zaczyna śniedzieć i boję się, ze rdza mi się pojawi. Jak próbowałem zrobić uszko z kwasiaka to nie mogłem polutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 bodek_w, Kup sobie na Allegro "Dental"nie rdzewieje da się ładnie formować przeważnie do wyrobu woblerów stosowany różne średnice są (nie rozumiem co chcesz lutować ??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Ja nie przedziewam drutu przez kotwicę i nie zawijam go wokół niej. Zostawiam niecały centymetr od główki a potem zaginam go w kształcie uszka. Wkładam kotwicę zaciskam i łączę cyną. Trzyma się mocno i sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Myśle że robisz sobie dodatkową robotę tym lutowaniem ale ok każda metoda jest dobra byle by skuteczną była ja poprostu dobrymi szczypcami zawijam drut a omotka podkładowa na lakierze dobrze trzyma kotwicę i na to owijam resztę towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 CHELEK to wrzuć proszę fotki tego swojego towaru. Może coś się podpatrzy u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Narazie nic z tego wszystko w proszku ale jak będzie jakiś produkt całkowicie wykończony to jasne że coś pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Możecie mi podpowiedzieć gdzie można kupić pióra gryzli np. czerwone, żółte lub oliwkowe? Oczywiście żeby cena była przystępna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 bodek_w, szukaj przez allegro albo w sklepach internetowych dla muszkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 W sklepach internetowych szukałem, ale jak zobaczyłem cenę za kapkę to aż mi się słabo zrobiło . Pewnie jakościowo piórka są super no ale ta cena niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 no niestety farbowane grizli są dość drogie ale obawiam się że taniej nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Pijaweczki pod kropka, głowki też maluje na czarno w tej akurat niedokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Na czarne pstragi biora?? Jak tak to milo mi slyszec bo paleta mi sie jakis kugucik 5g w kolorze czarnym W sumie mam zamiar zaczac sam krecic jakies koguciki i na pewno wezme pod uwagę rady załozyciela tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 kadzis, czarne chyba najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 WIesz ja sadziłem i tak mi mówili "starsi" że pod kolor naturalny pstrąga...albo coś w stylu zielono-zółte przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Kilka moich wypocin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Koledzy mam pytanie.... Jakiej wielkości muszą być te formy do główek? Znalazłem min. na alledrogo płaskowniki o różnych rozmiarach. Czy szerokość 40mm i grubość 20mm będą odpowiednie? (o długość nie pytam bo są sprzedawane w odcinkach po 20cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Koledzy mam pytanie.... Jakiej wielkości muszą być te formy do główek?Znalazłem min. na alledrogo płaskowniki o różnych rozmiarach. Czy szerokość 40mm i grubość 20mm będą odpowiednie? (o długość nie pytam bo są sprzedawane w odcinkach po 20cm) W zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 dziara normalnie cały czas mnie nosi na te grizli, a teraz jak jeszcze zobaczyłem twoje kurczaki to już wymiękłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 bodek_w, jak kupisz te pióra to Ci starczy na bardzo dużo kogutów więc i tak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 A gdzie wy te pióra kupujecie? Ja za dużo nie znalazłem, a bynajmniej nie za dużo w ciekawych kolorach.... Na allegro to co widzę to w większości pióra szyjne, a z tego co w tym wątku zauważyłem to powinno się stosować pióra siodłowe? Jak macie jakieś namiary i chcecie się podzielić to PW Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Jak macie namiary to pochwalcie się w wątku. Jeśli nie to też poproszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Ja piórka do kogutów zamawiam stąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi