savior Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Witam serdecznie. Poszukuje jakiegos dobrego łowiska na Wiśle. Najlepiej od strony starego miasta. Myslałem o Murzynowie (ujscie Skrwy) Miałbym tam około 30 kilometrów i mozna tam połapać trochę ryb. A moze ktos zna lepsze łowisko i pomoze ?? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e88cc Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Łowiłem w murzynowie na skwrze i wielka lipa.Miejsce faktycznie ładne ale nic pozatym. Na samej skwrze to rybek raczej nie ma albo sąjakieś małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
savior Napisano 30 Marca 2007 Autor Share Napisano 30 Marca 2007 zamierzam sie przejechać moze w niedziele to zdam sprawozdanie. Byłem tam na rybach tylko raz co prawda i to z pare lat temu i dokładnie nie pamietam w którym miejscu dokładnie wiece bede szukał miejsca na czuja Mam nadzieje ze coś złapie. Na innym forum mówiono mi ze mozna tam coś złapac. Zobaczymy ps Jeśli ktos ma lepsze rozeznanie prosze o info (Skrw i jej ujscie w Murzynowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlon44 Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Witam! Wybieram się nad Wisłę w okolicach Płocka. Czy ktoś już tam łowił? Które miejsca są warte uwagi i na co się nastawiać? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtel Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Witam Chcialbym dowiedziec sie do jakiego okregu PZW nalezy odcinek Wisly pomiedzy Wyszogrodem a Płockiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Witaj.Szczerze mówiąc,to jeż chciałbym wiedzieć.Mam rodzinę niedaleko Wyszogrodu i czasem by się skoczyło po moczyć kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Miałem telefon od koleżki z Płocka ( z życzeniami światecznymi) w czwartek i piątek przy ujsciu SKRYWY sobie połowił leszczeki i to kilowe nie licząc plotek . Pozdrowionka Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mel72 Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 WitamChcialbym dowiedziec sie do jakiego okregu PZW nalezy odcinek Wisly pomiedzy Wyszogrodem a Płockiem. Witam Wisła od Płocka do Kępy Polskiej(mniej więcej do kościoła w Kępie) - Okręg Płocko-Włocławski od Kępy Polskiej w stronę Wyszogrodu - Okręg Mazowiecki(Warszawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 witam gdzie warto by było sie wybrać na ryby w Wyszogrodzie?? Pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Ale ładnie napisałeś... Napisz jaką metodą chcesz łowić i jakie ryby to może ktoś Ci odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 spinning, grunt spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Rybki jakie chciał bym połowic to okoń płoć leszcz szczupak. I co pomoże ktoś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Witam ja pomogę. A więc w Wyszogrodzie masz piękne( 5) główki w stronę Chmielewa. Rybostan wszelaki i na wszystko idzie połowić, w Chmielewie dawne starorzecze Wisły (stawy) tu też wszystko da się złowić lecz lepiej albo na spławik albo żywiec ( obfita roślinność) Na wysokości Wyszogrodu wpływa z drugiej strony Bzura też rybna ale polecam bardziej wiosną. W stronę Płocka godne uwagi główki na Drwałach, Rakowie (boleń, szczupak) dalej Podgórze, Zakrzewo (o tej porze straszne płycizny ale bolka lub szczupaczka upolujesz. W Zakrzewie kończy się rejon mazowiecki przy wpływie Kępskiej Mołtawy. Dalej łowisko również atrakcyjne liczne główki aż po Białobrzegi dalej woda ciut zwalnia (działanie Włocławka) można coś upatrzeć Mogę również polecić jezioro w Kępie Polskiej (prywatne ale właściciel za drobną opłatą zezwala łowić) Jest tu dużo szczupaka Dodam jeszcze że od Drwał do Kępy główny nurt idzie teraz stroną nie od Wyszogrodu a drugąwięc z drugiej strony np. Swiniary, Piotrkówek jest głębiej niż po Kępskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 WItam A teraz ktos cos gdzies w okolicach Plocka lub samym Plocku lowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#_GoNzO_# Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Witam ;] Ja propnował bym łowić przy starym moście,podchodzą tam karpie,na przeciwko amfiteatru sandacze,a za Płockiem na Tokarach sumy i certy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudas91 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 A próbowaliście na Wiśle na Rydzynie?? Dopiero co zacząlem wędkować, ale rozmawiałem z z kilkoma znajomymi i tam podobno można złapać sporą rybkę. Min. Sandacz, okoń, szczupak, leszcz, karp. Sam przejdę się zobaczyć, mieszkam w Borwiczkach więc mam kilka minut pieszo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam. Czy zna ktoś jakieś dobre miejscówki w tych rejonach, na jakie ryby można tam liczyć? Chciałbym tam pojechać na początku maja i nie wiem ,czy nie za wcześnie jak na Wisłę. Proszę o info. na ten temat i opinie o tych okolicach. (Kiedyś ładne miejsca były w Dobrzykowie i można było fajnie połowić ,ale dawno tam nie byłem) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 W zeszłym roku byłem z ekipą dwa razy w okolicach Tokar. Niestety oprócz niewymiarowych cert, krąpi i małych leszczyków nie złapalismy nic konkretnego. Żaden duży leszcz, ani drapieznik nie dał sie skusić. A próbowaliśmy na różne sposoby. Dwa lata temu, byłem z ojcem w okolicach Dobrzykowa i w zasadzie było to samo. Może gdyby częściej jeździć to człowiek wstrzeliłby sie w okres bran większych ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 W zeszłym roku byłem z ekipą dwa razy w okolicach Tokar. Niestety oprócz niewymiarowych cert, krąpi i małych leszczyków nie złapalismy nic konkretnego. Żaden duży leszcz, ani drapieznik nie dał sie skusić. A próbowaliśmy na różne sposoby. Dwa lata temu, byłem z ojcem w okolicach Dobrzykowa i w zasadzie było to samo. Może gdyby częściej jeździć to człowiek wstrzeliłby sie w okres bran większych ryb... Ja jeździłem bardziej w stronę Wyszogrodu(Okręg Mazowiecki), ale wędkarzy bardzo dużo a rybki brały miniaturowe. w Dobrzykowie ostatni raz byłem w wakacje ,chyba pod koniec lipca. Nic nie brało ,a od komarów było aż szaro w powietrzu. Cudem wytrzymaliśmy jedną noc i daliśmy sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 W okolice Wyszogrodu tez kiedyś jeździłem jeszcze jak w Łodzi mieszkałem. Wyszogród, Czerwińsk, Dobrzyków... Fajne miejsca tam były, ale... to było 10-12 lat temu. Teraz podobno dużo sie pozmieniało. Niestety najczęściej wcale nie na lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Może ktoś napisze jak wygląda sytuacja na Wiśle w okolicach Płocka po powodzi, kiedy będzie można tam łowić i co z rybami ? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haron1101 Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 kompletna lipa, sporadycznie ktoś złowi coś większego, chyba, że panowie z łódek coś poławiają, jakiś sumek czasem się trafi, ale chyba tez bez rewelacji, ogólnie z roku na rok jest coraz gorzej w Płocku. Ryby przebadano i są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haron1101 Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 nie ma to jak tysiące kormoranów w Płocku, niedługo będzie tu kompletne bezrybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Byłem koło Płocka na początku lipca. Ryby brały tylko późnym wieczorem i od świtu do 6-tej. Złowiłem kilka leszczy ,krąpi i płotek ,nic rewelacyjnego ale przynajmniej brały. (w zeszłym roku jeździłem w okolice Wyszogrodu. Tam to dopiero jest straszna bieda) W nocy trafił się też niewymiarowy sumek ok. 60 cm. Może następnym razem będzie lepiej. A co do kormoranów ,to rzeczywiście jest ich przerażająca ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi