Deuuu Napisano 8 Września 2010 Napisano 8 Września 2010 Z tego co mi wiadomo nie ma tutaj ograniczenia wiekowego więc możesz.
vajp1337 Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Witam, na początku chciałbym zaznaczyć, że jest to mój pierwszy post, tak więc proszę o wyrozumiałość Kartę oraz legitymację członkowską posiadam od 2009r. Dotychczas wszystkie składki i opłaty miałem zapłacone. Korzystałem z ulg szkolnych, ponieważ nie miałem 16 lat, niestety od listopada już mam. Nie śledziłem zmian w opłatach, nie wiem czy posiadam w tej chwili jakiekolwiek zniżki. Przejrzałem różne tabelki, ale są one dla mnie nie jasne. Z tego właśnie powodu zwracam się do bardziej doświadczonych . Ile muszę zapłacić (po tych wszystkich kosztach: składki,wpisowe itp), aby moc wędkować w woj. Mazowieckim na 2 kije? (od 16 lat prawda?). Co do pierwszej części tematu, zaraziłem wędkowaniem mojego 10 letniego brata (w kwietniu 11), i nie wiemy jakie dokumenty musimy mu wyrobić, aby mógł łapać ze mną rybki na swój kij. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji PS. zapomniałem dodać interesują mnie wyłącznie wody nizinne
zajac222 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 vajp1337 najlepiej bedzie jak podreptasz do swojego koła.tam na spokojno wyjaśnisz o co ci chodzi a koła mają obowiązek ci wszystko wytłumaczyć.Kazdy okreg wedkarski ma inne opłaty z tego co zauwazyłem.wiążę sie to z tym że maja niektore okregi wiecej wód pod opieką ,co daje dodatkową opłate,wody gorskie,wody specjalne .popytaj w swoim okregu ,masz napewno regulamin z popszedniego roku to napewno jest numer telefonu ,,dzwonisz i po kłopocie''.powodzenia
spining40 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Przepraszam jeżeli to już było ale mam takie pytanko mam 13 lat (a więc nie mogę mieć karty) Namówiłem tatę na zrobienie papierów i teraz pytanie brzmi - czy mogę łowić z tatą metodą spinningową Jeżeli tak to czy wtedy mogę łowić tylko ja czy mój tata też??
zajac222 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 spining40-jedna karta jeden spining.albo tatko albo ty.druga sprawa to poczytaj do konca regulamin i sprawa sie wyjaśni.połam kij na drapieżnikach .to bardziej wtedy wcxąga
Kami Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Zajac222 wprowadzasz go w błąd. Cytat z regulaminu: "6. Młodzież niezrzeszona w PZW w wieku do 14 lat ma prawo wędkować: a) wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień, stanowiska i dziennego limitu połowu ryb osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską, metodą gruntowo-spławikową maja prawo wędkować dwie osoby, kaŜda na jedną wędkę. Udostępnienie stanowiska i limitu dwóm osobom nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedną wędkę. wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu, osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską, metodą spinningową i muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedna wędkę." Punkt b pokazuje, że można łowić na 2 wędki.
spining40 Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 To chciałbym tylko się upewnić czy mogę spiningować razem z tatą??? bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wielkich okazów.
zajac222 Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 niechcę nikogo wprowadzać w błąd .Jeżeli dobrze pamietam łowienie ryb drapieżnych. 1.łowienie ryb drapieżnych na przynęty naturalne,dozolone jest równocześnie na dwie wedki 2.Łowiąc ryby metodą spiningową lub trolingową wolno używać jednj wędki,uzbrojonej w jedną przynętę sztuczną . Jeżeli jest inaczej to przepraszm.Może ja muszę zajżeć do regulaminu
zajac222 Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Kami pogzebałem w regulaminach.w starym zgadzam sie z tobą w nowym znalaz lem. Modzież do lat 14,nie zrzeszona w PZW,może wedkować nieodpłatne w wodach PZW, ale tylko w ramach łowiska i dziennego limitu swego opiekuna i w jego obecności.Uprawnienie to dotyczy również współmałżonka członka PZW PZW Zarząd Okręgu w Toruniu Wykaz Wód Opłaty I Zasady Wedkowania na wodach okręgu torunskiego.
Kami Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Można. Fragment, który cytowałem, pochodzi z nowego RAPR-u z 2011 r. Zajac 222 może to jakaś uchwała okręgu PZW Toruń jeśli tak była podpisana.
zajac222 Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Kiedyś regulamin był jeden w całym kraju,a teraz widocznie co okręg to troszkie inaczej.KAMI a jakie macie opłaty dla niezrzeszonych i cudzoziemców 1 dniowe 3 dni 7 dni
Kami Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Dla niezrzeszonych 1-dniowa 35 zł, a 3-dniowa 75 zł. Innych chyba nie ma, przynajmniej tak wynika z tabeli na stronie. Tutaj link http://www.pzw.org.pl/kielce/cms/7181/skladki_i_oplaty_na_2011_r
zajac222 Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 1 dzien50zl 3 dni 100 zl 7dni 140 zl i tak jak widzisz niewprowadzam nikogo w bład ,opłaty co okeg są inne i regulamin też sie troche rożni
Kami Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Mi nie chodziło o to, że kogoś wprowadzasz w błąd celowo. Wiem o tym, że co okręg to inne opłaty i trochę inny regulamin. Dlatego też cytowałem przepisy ogólnokrajowe.
Alo83 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Mam pytanie Czy może łapać ze mną, niepełnoletnia osoba do 14 roku życia - w tym ja łapiąc na spining, a on na spławik/grunt lub na odwrót, on na spin ja grunt/spławik ?? oczywiście na jedną wędkę (mowa o wodach nizinnych) Z tego co się orientuje mogę z nim spiningować (on na jedna wędkę i ja na jedną) Drugie pytanie czy mogę z nim spiningować na rzekach górskich (on na jedna wędkę i ja na jedną)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.