gacekmen1 Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Witam Planuje zakupić swój pierwszy zestaw feeder Łowię na żwirowni, wyrzut na ok 30metrów, potrzebuje feedera i kołowrotka, zestaw raczej lekki bo woda stojąca koszyk 20-35gr, ambicje na duże Liny i Karpie wszelakiej wagi matodą na metodę Będzie to mój pierwszy zestaw, z youtube napaliłem się na TRABUCCO SELEKTOR PELLET FEEDER 3,90 metra ale nie widzę go już w sprzedaży Pomożecie coś dobrać z kołowrotkiem, chciałbym wydać na zestaw od 400 do 600zł plus wydatki na żyłkę oraz szukam ciekawej podstawki na 2 wędki. Prędzej próbowałem łapać na wędke grubości ręki i niestety brań nie było widać w całym tamtym roku dlatego teraz bym stawiał na coś giętkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Na 30 metrów to ja spokojnie rzucam pickerem 2,4m to po co wędka 3,9m ? Mam feeder Daiwa ninja 3,30 to mogę polecić ale to bardziej pod koszyk bo akcja szczytowa , pod metodę kluski bardziej , kup więc coś 3,6m i będziesz zadowolony , ale ja bym wybrał 3,3m dla mnie krótszymi wędkami lżej się zacina , a miałem feedera 3,9 i 3,6m 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Zerknij na browning black magic slf stillwater 3,30m do 80g 2 częściowy. Genialny kijek. Super amortyzuje, świetny do metody. Widzę na nim delikatne skubnięcia najmniejszych ryb (najmniejszy jak dotąd był ciernik). Holuję na nim, na lekkim zestawie duże ryby (największy był amur 90cm na przyponie 0,10 i to nie był długi hol). Ogarnia też rzekę na średnim uciągu. W większym nurcie to już specyficzna zabawa się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 Również polecałbym ci picker 2,7-3m lub lekki feeder 3-3,3m.. Sam do takiego łowienia jak piszesz używam pickera 2,7m do 40g lub pickera 3m do 60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 Feeder długości 390 to stanowczo za długa wędka w tym wypadku. Skłaniał bym się raczej do opcji feedera 300- 330 cm max cw 60 g. Z tańszych patyków bardzo polecane są Jaxon Genesis pro method feeder https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/jaxon-genesis-pro-method-feeder/s/3593 Ja kupiłem zwykłego feedera Jaxon genesis cw 90 ale o akcji nic nie mogę powiedzieć ,na rybach jeszcze nie był.Co do wersji MF to paru ludzi na forum SiG ma tego kija i bardzo polecają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacekmen1 Napisano 11 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2019 Posłuchałem się porad od was i wziąłem krótszego kijka, nadal długiego bo 3.30m mikado ultraviolet 3.30 oraz Okume Carbonite V2 cbv-40mbf Mam wielką nadzieję że za 2-3 tygodnie wrzucę na forum zdjęcia pierwszych ryb Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Mikado uv kupiłem dzieciakowi z rodziny na prezent i miałem okazję go potestować razem z nim, łowiąc właśnie metodą. Uważam, że z budżetowych kijów to jest to bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi