Andrzej 18 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 tak całe stado ma nowego właściciela już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kilerpulawy Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 tym razem 4cm typowo kleniowo By kilerpulawy at 2012-04-10 By kilerpulawy at 2012-04-10 By kilerpulawy at 2012-04-10 By kilerpulawy at 2012-04-10 By kilerpulawy at 2012-04-10 By kilerpulawy at 2012-04-10 By kilerpulawy at 2012-04-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Gobio Gobio, Ten pierwszy pstrągowy i pstrągowa osa to pierwsza klasa. Sprawdzałeś już te wzory w bojach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 a ja próbuje zrobić raczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kilerpulawy Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 4cm tonące ile ważą nie wiem ale latają jak z procy By kilerpulawy at 2012-04-12 By kilerpulawy at 2012-04-12 By kilerpulawy at 2012-04-12 By kilerpulawy at 2012-04-12 By kilerpulawy at 2012-04-12 By kilerpulawy at 2012-04-12 By kilerpulawy at 2012-04-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 No, no piękne woblerki może i sam zacznę robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Hm to moje cudaki na ten sezon 15mm dość lekkie na płytkie miejsca i na pewną mała rzeczkę a tu cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ogólnie zrobiłem ich 10szt. Uzbrojone w kotwice Ownera nr. 6. Wszystkie mają 8cm, ponad 15g i pracę taką jaką lubią bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 damianeq94, dobra robota. Kolejną partię "psiknij" srebrnym przez siatkę, lepiej się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 damianeq94, dobra robota. Kolejną partię "psiknij" srebrnym przez siatkę, lepiej się prezentują Dzięki, właśnie próbowałem tak zrobić ale coś spray mi się rozmazywał. Muszę inną farbę użyć jako podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 właśnie próbowałem tak zrobić ale coś spray mi się rozmazywał. Pierwsza rada - nie śpiesz się, daj farbie dobrze wyschnąć przed lakierowaniem Czego używasz jako podkład ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 właśnie próbowałem tak zrobić ale coś spray mi się rozmazywał. Pierwsza rada - nie śpiesz się, daj farbie dobrze wyschnąć przed lakierowaniem Czego używasz jako podkład ?? Ja daje jej schnąć aż 3 dni. Używam farby akrylowej dekoral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Akryl to dobry wybór, ale lepiej w spreju Motip - sprawdzony. Srebrny pewnie masz Crafts na bazie żywic syntetycznych.... Trzeba szukać akrylowych. W hipermarketach będzie ciężko, próbuj w motoryzacyjnych A dłużej poschnąć daj tej srebrnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Zdążyłem przed 1. maja Technicznie jedna zmiana zamiast brzozy tym razem lipa posłużyła jako budulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Razem z boleniowcami zrobił się jeszcze taki cosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Zabawa z PCV, zmajstrowałem sobie takie coś Tu gotowy do malowania I wszystko fajnie, ale jednak wolę dłubać w drewnie Boleniówki pozostaną drewniane. Nie znaczy to, że do tego tematu nie wrócę .... Może się to przydać w innym projekcie, takim nieboleniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 A ta zabawa miała jakiś ukryty cel czy tylko tak coby sobie życie utrudnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 A ta zabawa miała jakiś ukryty cel czy tylko tak coby sobie życie utrudnić? Dlaczego uważasz że coś mi to utrudniło ? Zrobienie tego korpusu było mniej pracochłonne i kłopotliwe niż przy tradycyjnie stosowanej przeze mnie metodzie. Jedyny problem przy obróbce spienionego PCV to wszędzie klejące się skrawki i pył, poza tym po prostu wolę obróbkę drewna niż sztucznych materiałów. A "zabawa" miała na celu wypróbowanie innej podpatrzonej metody wytwarzania przynęt. Do PCV wrócę jednak przy jerkach, których kilka mam zamiar sobie zrobić. Wszystkim twórcom przynęt polecam filmiki z udziałem tego pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Brak czasu na ryby To chociaż sobie coś postrugam... konstrukcyjnie bez zmian: materiał: lipa długość: 8 cm ciężar: 13-14 g ster: poliwęglan 1,5 mm drucik: nierdzewny 0,8 mm, stelaż z jednego kawałka. Poza "8" powstały jeszcze dwa prototypy "6" o wadze 9,5 g oraz "5" o wadze 6,5 g. "6" chyba wejdzie do mojej mini produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Dawno mnie tu nie było Na tapecie teraz trochę mniejsze boleniówki, na letnie rapy. 6 cm i 10 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Witam. Prezentuję moje woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 I kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Fajne. Myślę, że pstrągom też by się spodobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Fajne. Myślę, że pstrągom też by się spodobały Niektóre kolory wręcz idealne na pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Cieszę się, że się podobają. W takim razie wrzucę jeszcze kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi