artech Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Długo mnie nie było... Takiego lenia miałem i brak weny zupełny, że dopiero teraz skończyłem serię woblerów rozpoczętych jeszcze w lipcu materiał: lipa długość: 6 cm ciężar: 10-11 g ster: poliwęglan 1,5 mm drucik: nierdzewny 0,8 mm, stelaż z jednego kawałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Panowie jak przygotowania na 1 stycznia. Ja kręcę trochę jigulców na duże kropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Ja strugam kilka woblerów na pstrąga ale na 1 stycznia nie zdążę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 DAWID, to włochate to na pstrągi ? artech, zauważyłem, że wobki malujesz zawsze tak samo, to jest najbardziej skuteczne ubarwienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 technops, prawie wszystkie woblery, które robię to woblery pod bolenia muszą więc przypominać ukleję..... Druga sprawa, że najważniejsza jest praca, kolor ma drugorzędne znaczenie. A po trzecie jak gdzieś takiego zobaczysz od razu będziesz wiedział co to za wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 technops, oczywiście że na pstrągi, w wodzie piórka się sklejają i lekko falują, zabójcza broń na kropy, na jigi łowie największe, tylko trzeba troche pokombinować z prowadzeniem, jig to taka specyficzna przynęta której sam musisz nadać prace i to mi się w niej najbardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 DAWID, W tym roku na wiosne bawiłem sie mikrojigami które sam robiłem, użuwając cieniutkiej żyłki łowiłem klenie i właśnie pstrągi w krakowskiej wiśle (choć to nie do wiary) a kolor tych mikrojigów był identyczny z twoimi czarnymi z czerwonym akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 pagori, to chyba kolor który najbardziej lubią kropy, walnąłem na niego swoją zycióweczke 60cm. Te brązowe i fioletowe będą dopiero testowane, te czarne to 100% sprawdzony wzór Taka rada co do wzoru użytego w tym jigu jeśli wiemy że w rzece będzie czyściutka woda dajemy jak najmniej dubbingu czerwonego, ja niestety nie wiem jaka woda będzie 1 stycznia i asekuracyjnie dałem ciut więcej niż powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 DAWID, a jak prowadzisz na rzece takie koguty ??? Bo ja zacząłem łowić na nie ale bez rezultatów P.S Wiem, że na fotce sa fajne z resztą jigi, ale interesuje Mnie w tym wypadku kogut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Oko 3d zrobiłem sam, wywiercając dziurę w korpusie, w którą wlałem farbę akrylową czerwoną zmieszaną ze złotą, w celu uzyskania efektu metalicznego. Potem czarna źrenica, a następnie kilka nakropień lakieru domalux, aż oko będzie wyłupiaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f476d76687e781c3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Ostatnio @technops zarzucił mi, że robię woblery w jednym kolorze. Wjechał mi chłop na ambicję A tak na poważnie to postanowiłem uzupełnić swoje pstrągowe pudełko. Strzebla Imitacje pstrąga Kiełbiki Miał być śliz ale średnio wyszedł I jeszcze dwa wobki trociowe na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Kiełbie pięknie pomalowane, zwłaszcza pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Witam serdecznie wszystkich znajomych jak również Tych których pewnie poznam, Artur zaskoczyłeś mnie swoimi wyrobami,super nie spodziewałem się że tak skrzętnie ukrywałeś swój talent, boleniówki robią wrażenie a i modele takie jak ja lubię. Cieszę się że mój temat nie umarł, pewnie wkrótce i ja coś wrzucę do tematu, na razie gratuluję wszystkim strugaczom pięknych przynęt i zadowolenia z ich używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Roman, witaj po dłuższej nieobecności, super widzieć Ciebie znów na forum Artur zaskoczyłeś mnie swoimi wyrobami,super nie spodziewałem się że tak skrzętnie ukrywałeś swój talent, boleniówki robią wrażenie a i modele takie jak ja lubię. Dziękuję bardzo, tak jak już wspominałem do killerów RG jeszcze trochę mi brakuje pewnie wkrótce i ja coś wrzucę do tematu Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Witam Tak jak obiecałem pokażę jeszcze świeżutkie dzisiaj ustawiane woblerki, na pierwszej fotce to prototyp na letniego suma liczę że mu się spodoba, praca dosyć mocna szeroka, pięknie nurkuje, druga i trzecia to trochę sandaczówek na rynny za warkoczami i głębsze baseny pod wieczór i kolejne to dosyć dawno prawie zapomniane ale skuteczne boleniowki, no i robactwo tym razem koledzy wymusili na mnie bardzo mocno przeciążone,bałem się o ich pracę ale jest ok, drobniutka dobrze wyczuwalna,waga pomiędzy 1,5-2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 No, no, ja jestem pod wrażeniem, przepiękne woblerki widać musi coś być w tym robieniu woblerów, że tak dużo ludzi je własnoręcznie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 To ja też pochwale sie moim pierwszym zrobionym wobkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 artech, no i te są zajebiste malowania lepsze niż u salmo i dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Tak jak obiecałem pokażę jeszcze świeżutkie dzisiaj ustawiane woblerki, I tego nam na forum brakowało. Woblery pierwsza klasa. Jakie wymiary boleniówek ?artech, no i te są zajebiste malowania lepsze niż u salmo i dorado Dzięki. Muszę przyznać, że się tego nie spodziewałem, ale takie ręczne/pędzelkowe malowanie daje mustwo radochy i satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 Jakie wymiary boleniówek ? Boleniówki mają 8cm i wagę od 10-14g, sandaczowe 10cm a wagę 10-15g a robale 1,5-2cm i około 1,5-2,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Drugie moje rękodzieło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Jakiegoś większego i dokładniejszego zdjęcia nie masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Jakiegoś większego i dokładniejszego zdjęcia nie masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Od razu lepiej Fajny, klasyczny. Ale ster to daj mu mniejszy niż na pierwszej focie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi