DAWID Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Fajna kleniówka I boleniówki niczego sobie, ciekawe jak z pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Następna seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Ta żabka może być fajna na kropasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Z tą myślą ja zrobiłem,w wodzie wygląda jak żywa tylko jeszcze za wcześnie troszkę by próbować na nią łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Pavlo, u nas żabki już wyszły i kropki są od nich bardzo grubiutkie, wieć pora już nadeszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Ja jeszcze nie zaobserwowałem ale skoro mówisz że już hasają to pewnie tak jest.Może teraz na weekend się wybiorę nad Kwisę połazić to porzucam na nią może jakiś się skusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Pavlo, kropki już powypychane są żabkami także próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Chyba już mogę pochwalić się swoją produkcją Pierwsza próbna seria. Trochę zabawy z kształtami i wagą. Woblery mają po 8 - 8,5 cm i wagę od 15 do 24 g. Z tym najcięższym trochę przesadziłem i trudno go dobrze ustawić ale tak jak reszta pięknie pracuje w opadzie. Kolejne już bardziej przemyślane i powtarzalne w kształcie i wadze - 8 cm, 14 i 16 g. Tutaj eksperymenty tylko z miejscem usadowienia obciążenia (efekty ciekawe i zadowalające) i malowaniem Materiał użyty do produkcji to w pierwszej serii resztki balsy jakie miałem i lipa. Seria finalna to brzoza - świetny materiał na woblery I to na razie na tyle, w trakcie produkcji kolejna seryjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Chyba już mogę pochwalić się swoją produkcją Stary gratuluję Ci , bo ładniejszych woblerów nawet w sklepie nie widziałem... szacun, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Tondrom dzięki, ale nie przesadzaj to moje pierwsze boleniówki. Mam nadzieję, że następne będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Woblery mają po 8 - 8,5 cm i wagę od 15 do 24 g. Z tym najcięższym trochę przesadziłem i trudno go dobrze ustawić ale tak jak reszta pięknie pracuje w opadzie. Witam, czy te woblery jak na płytko schodzące nie są za ciężkie?? Jaką mogły mieć wagę bez obciążenia? Pytam bo swoich nie mam jak zważyć a to mnie ciekawi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Powerek, boleniówki prowadzi się najczęsciej w szybkim nurcie i szybkim tempem więc idą pod powierzchnią mimo ciężaru a ciężkie być muszą z racji tego że najczęsciej trzeba daleko rzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Powerek, to nie są woblery płytko schodzące. Tak jak napisał już Dawid, są to woblery boleniowe. Ciężkie aby osiągnąć znaczne odległości, ze sterem ustawionym prawie pionowo aby można było poprowadzić je pod powierzchnią i z kształtem steru pomagającym osiągnąć odpowiednią pracę woblera. To są woblery tonące, można je prowadzić właściwie w każdej warstwie wody, wszystko zależy od inwencji i umiejętności wędkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Aha, dzięki za odpowiedz. Nigdy nie polowałem na bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Ostatnio mało czasu i na ryby i na woblery, ale kilka sztuk udało dokończyć Długość 7,5 - 8 cm, waga 14 i 16 g. Czas na testy Kolejna seria czeka już tylko na malowanie, tylko nie wiem kiedy na nie znajdę czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Masz je Artech na sprzedaż? Czy dla siebie tyle ich zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 W tej chwili zrobiłem te około 20 sztuk dla siebie i znajomych. Jak będą na sprzedaż to pojawią się w odpowiednim dziale, ale na razie nie planuję produkcji specjalnie na sprzedaż ewentualnie jakieś nadwyżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 artech, jak będzie jakaś nadwyżka to też zakupiłbym ze dwie sztuki na wiślane testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 U mnie monotematycznie - 8 cm, 14 - 16 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszek10 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 artech piekna no i dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 artech, w jaki sposób malujesz je, że wygląda to jak łuska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskika28 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Mógłbyś opisać jak to robisz i z jakich materiałów bo wyglądają świetnie nie mam pojęcia jak je robisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 zeby zrobic te luski to wystarczy wziasc drobna siatke chocby taka budowlana na laczenia, rozciagasz ja i wtedy sie robia takie łuski. chyba ze koledzy robia inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Wzór łuski to rzeczywiście malowanie przez drobną siateczkę, zostało mi trochę z moskitiery kupionej w Leroy Merlin za całe 7 PLN Mógłbyś opisać jak to robisz i z jakich materiałów Chodzi Tobie o malowanie czy ogólnie woblery ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskika28 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Ogólnie w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi