Boltimor Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Dzięki. Ster juz wymieniony, stary źle pracował;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Nudziło mi się dzisiaj i ukręciłem armie pijaweczek na pstrąga, jeszcze tylko pomalować głowki na czarno i do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 DAWID, czym malujesz główki? I czy skuteczniejsze są z pomalowanymi główkami Twoje "pierzaki"? Czy malujesz dla estetyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 kadzis, wydaje mi się że pijawka powinna być cała czarna więc maluje, jeśli ma imitować to narybek powiedzmy ciernika to też ciernik ma raczej czarny łepek Maluje farbką akrylową, kupuje ją w sklepie motoryzacyjnym, w środku ma odrazu pędzelek więc super się maluje. Koszt farbki około 12 zł a pomalujesz tym mase głowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Rozumiem czyli kierunek realizm i wszystko jasne A robisz je na kotwiczkach czy zwykłych jigach? Bo nie jestem pewny z fotek wydaje się że na jigach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 kadzis, na głowkach jigowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Kolejna dostawa lipy już doszła, ale resztki poprzedniej dostawy trzeba było zużyć i tak powstało stadko woblerów różnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Dobre, bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 artech, widze ostatni lubelska szkoła, woblerków "z jajem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Nie wiem czy lubelska. Podróba @Forecasta z j.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 artech, czyli lubelska , forecast jak i większość twórców wobków z jajem są z lubelszczyzny )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 ..zielony groszek konserwowy- pogromca Jazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Wobler lipowy, 8 cm, pływający. Oczy 3d wykonane we własnym zakresie. Profilowane łuki skrzelowe. Okejany tkaniną brokatową, malowany akrylami pędzlem. Stelaż z drutu nierdzewnego 0,8 mm z jednego kawałka. Ster- poliwęglan 1 mm. Łowność- megazabójczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATAR Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Ładne wobki aż dziw że chce wam się tak bawić, pełen szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Fajne przejścia kolorów na fajnym trociowym wobku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Artech bardzo fajne woby szczegolnie te ala strzelba i bolkowe ktore kiedys wrzucales , mam pytanie odnosnie "groszka" ala f. z jb.pl sprawdzales prace tego woblera chodzi mi glownie o doklejanie obciazenia ponizej korpusu jest w tem jakis wiekszy sens czy 'lenistwo" tworcy ... , zaczołem troche strugac i koncentruje sie na malych woblerkach , wiem ze na groszka ich autor łapie ladne ryby ale kumpel zrobil podobnego i przynajmniej na d.sląsku sie nie sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Tajemnica małych wobków z jajem tkwi, tak mi się bynajmniej wydaje, w wielkości i odpowiednim kącie steru. Zewnętrzne obciążenie jest dlatego, że obniża środek ciężkości, ale głównie dlatego że nie mieści się w korpusie (czasami obciążenie jest również wewnątrz) . Ja ster zrobiłem za trochę za mały i za bardzo w poziomie dlatego mój wobler drobi jak gejsza. Lepszą pracę ma "cytrynek" - ten z jedną kotwiczką - ale jest lekki, ten z jajem dalej poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Witam. Oto kilka moich woblerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Taką fotkę sobie wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 To i ja się pochwale zimowymi wyrobami. Praca jak i rozmiar - rozmaite. Zdecydowaną większość kształtowałem z myślą o jaziach i kleniach. Smużaki robakopodobne (taką mam nadzieje ) wg mnie pracują idealnie. W zależności od tempa prowadzenia i kąta szczytówki - praca smużąca i tuż pod powierzchnią. Część z nich dociążana. Wszystkie imitacje narybku z wklejonymi śrucinami - schodzą do max. 90 cm. Czekam niecierpliwie na efekty swojej pracy w postaci klenio-jazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszeer Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Szukam pomocy w sprawie ustawienia smuzakow. Wykonalem kilka sztuk smuzakow (sa to moje pierwsze wyroby) i podczas testowania w warunkach naturalnych (nie wanna), na rzece, zaobserwowalem ze przy szybszym prowadzeniu z pradem lub przy prowadzeniu srednia predkoscia ale pod prad moje smuzaki maja tendencje do wyskakiwania nad wode. tzn przod smuzaka jak gdyby stawia na tyle silny opor ze jego tyl (ogon) zaczyna wychodzic nad powierzchnie wody co powoduje ze wobler slizga sie, skacze po powierzchni. Czekam na wszelkie rady od doswiadczonych majsterkowiczow Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Fiszeer, wstaw jakieś foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi