Skocz do zawartości
tokarex pontony

Połów ryb na płytkim nurcie

jmk81

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Pływają tam ładne jazie i leszcze. jaka woda?? Rzeka szerokości jakieś 6-8m miejscami głęboka miejscami płytka z niedużym uciągiem ale bardzo kłopotliwym przy połowie na spławik (płynie poprostu za szybko w tych miejscach) :???:

Napisano

Napisz jeszcze jaka jest głębokość tej wody . Dla jednego pół metra to płytko , a drugi sie utopi w niej :mrgreen: . Sprubuj łowić z gruntu . Koszyczek zanętowy + wędka typu "picker", "feeder".

Napisano

głębokość wody to jakieś 50-80cm max do metra. Spróbuje dziś połowić z gruntu. zobaczymy co będzie :wink:

Napisano

metoda DS się sprawdziła ze spławikiem mogłem nawet nie startować.

Dzięki za wskazówki

Pozdrawiam

:wink:

• 7 months later...
Napisano

ciekawe jakie maiał efekty?

bo ja też łapie na takiej rzecze jazie i płocie troche okonia na spłaiwk

wyszukuje najlepisze miejsca :cool:

Napisano

Ja był łapał na dwa sposoby. Jeden patyk to lekki koszyk i DS. A druga wędka około lub więcej 4 metrowa może być nawet stary teleskop to przystawka. DS poszedł by w szybki nurt i na głębszą wodę, a na przystawce próbowałbym poszukać cofki lub jakiegoś zakola i tam nęciłbym małymi ale ciężkimi kulami. I wtedy dopiero jest zabawa. Albo tu albo tam. Pełne ręce roboty.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.