kocur Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Pytam się:"Ma Pan żyłki Mega Baits" "Nie, po co, mam Dragona HM69 i Stroft GTM". "Dziękuję do widzenia." A może w sklepie wędkarskim nie odczuwają potrzeby przetrzymywania sprzętu do połowu karpi i innego badziewu żartobliwie nazywanego rybami Żeby nie było offa to się nabyło kilka gum dragona i trochę niepotrzebnych główek do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 kocur, karp jest u mnie rybą nr.1 Edit: Możliwe, też często zmieniam zdanie, ale na karpia jestem "napalony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Kiedyś Ci pewnie przejdzie a zmienność zainteresowań można zrzucić na karb Twojego młodego wieku Mam w domu Twoją równolatkę więc wiem coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 A może w sklepie wędkarskim nie odczuwają potrzeby przetrzymywania sprzętu do połowu karpi i innego badziewu żartobliwie nazywanego rybami A po co ta złośliwość i lekceważenie A by nie robić OT ostatnio nabyłem stoperki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 maniek, żadna złośliwość ale trzepie mnie na boki i nie odpuszczę dopóki wszystko nie wróci do normy. Czyli polskie wody dla polskich ryb. Dobra dosyć tego offa bo zaraz maniek nie będzie kolegą po kiju a modem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 kocur, karp jest u mnie rybą nr.1 To zacznij je wreszcie łowić, bo na razie Twoje zakupy są na chybił trafił i połowa tych rzeczy Ci się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Żeby je łowić potrzebny jest sprzęt, który gromadzę. Pozatym teraz napewno nie pojadę na ryby. No ale nie róbmy już więcej oftopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Czyli polskie wody dla polskich ryb. A co spotkałeś jakąś z polską szachownicą na ogonie bo ja nie .Podaj jakąś typowo polska [poza karpiem] Zapomniałem dodać że oprócz stoperów nabyłem okulary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Żeby je łowić potrzebny jest sprzęt, który gromadzę.Pozatym teraz napewno nie pojadę na ryby. Ja Ci tylko delikatnie podpowiadam, że na start jest potrzebne naprawdę minimum sprzętu. Jak zaczniesz łowić to sam się przekonasz, że połowę tego co kupujesz teraz nie wykorzystasz. Widziałem ostatnio artykuł P. Mroczka (chyba w Karp Maxie lub WW), gdzie prezentuje rozsądne rady do rozpoczęcia połowu karpi dla początkujących karpiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Też to przeglądałem. Wędkę i kołowrotek mam, teraz akcesoria. No ale naparwdę, koledzy nie przesadzajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 A ja dzisiaj kupiłek kilka kilogramów zanęt, na płoć , karasia i leszcza. Dragona i Trapera. Warszawa, po prostu chodzi o to, że non stop piszesz, że coś kupujesz, coś zmieniasz, a powinieneś zacząć przygodę z karpiami na prostym sprzęcie i po prostu łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nie ma "ciepłego kanału" z elektrownią a przy -10 napewno nie pojadę na karpie motorem, więc zostaje mi pisać i kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 więc zostaje mi pisać i kupować. A nie lepiej czytać, przemyśleć, zapytać, kupować i łowić Podaj jakąś typowo polska Jazgarz i Krąp Wracając do zakupów to często jest to impuls i rozwijanie naszego zamiłowania do zbierania klamotów i gadgetów Moja lepsza połowa mówi że u mnie ma to przełożenie właśnie w wędkarstwie i sprzęcie turystycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Mam w domu Twoją równolatkę więc wiem coś na ten temat No kocur nic sie wczesniej nie chwaliłeś Dziś przymiarki na necie co do przyszłych zakupów oraz zamówienie Rapalek u brata(pod choinke). Ciekawe czy spełni życznie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 No i zrobiłem zimowe zakupy ( wszystkie drobiazgi co zagineły w akcji + parę innowacji ). Musze przyznać, że tandem w porównaniu z innymi firmami "karpiowymi" wypada naprawdę tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Kupiłem ostatnio podest: Strach pomyśleć ile jeszcze zakupów przede mną Warszawa, po prostu chodzi o to, że non stop piszesz, że coś kupujesz, coś zmieniasz, a powinieneś zacząć przygodę z karpiami na prostym sprzęcie i po prostu łowić. warszawa pewnie jeszcze zanęt do testowania nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Mam kilkadziesiąt zanęt na półce od trapera do sensasa. Zejdzcie już ze mnie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Mam kilkadziesiąt zanęt na półce od trapera do sensasa. W przyszłym roku sprawdzaj więc te zanęty przed łowieniem,bo ja miałem przypadek,że zanęta oryginalnie zamknięta,która została mi z poprzedniego sezonu,była zepsuta,miała zapach zjełczałego tłuszczu.Od tego czasu nie gromadzę zapasów zanęt,tylko kupuję świeże.Nawet produkty do miksów na kulki będę zamawiał po nowym roku,styczeń-luty.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Mam kilkadziesiąt zanęt na półce od trapera do sensasa. W przyszłym roku sprawdzaj więc te zanęty przed łowieniem,bo ja miałem przypadek,że zanęta oryginalnie zamknięta,która została mi z poprzedniego sezonu,była zepsuta Dokładnie! Dwa miałem takie przypadki na początku obecnego sezonu. Całe szczęście, że mnie coś podkusiło i zanętę postanowiłem rozrobić w domu... W pierwszej były jakieś bliżej nieokreślone owady - chyba mole a druga miała zapach wzmagający odruch wymiotny. Dobrze, że już takie problemy mnie nie zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Musze przyznać, że tandem w porównaniu z innymi firmami "karpiowymi" wypada naprawdę tragicznie. Jakie produkty wypadają tragicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Robal, Maiłem troche wolnego ( czasu i kasy ) więc zamawiałem taką drobnicę przez neta, jakoś tak wolę "na spokojnie". Posiadam produkty anacondy i tandema ( no może trochę haków foxa i ciężarki ): Odradzam zakupy dual l.c. --> totalna klapa, koszt chyba w granicy 14 zł ( 2 szt- gotowe zestawy ) ale nie nadaję sie do niczego. Natomiast leadcore anacondy ( koszt ok 28 zł za 3 sztuki ) tyra przez cały sezon, rdzeń cały i wszystko idealne. Ogólnie, gdybym nie zamawiał przez neta, to tego bym nie kupił. Co moge polecić ? Hm, w miare tanie haki ( jakoś wole tandema od anacondy ), przyponówke, rurki termokurczliwe i silikonowe. Klipsy tandema są beznadziejne, jaxon robi lepsze. Anaconda ma drogie ( 17 zł za komplecik ) ale przynajmniej o ciężarek moge być spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pickerel Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 u mnie ostatnio troszke nowego towaru zakupione plecionka Spiderwire ez braid kolowrotek Pflueger trion gx-7 wedka Pflueger razor tip smar do kolowrotkow firmy Penn oraz przynet troszke: po kilka sztuk Rapala Rattlin Bill Lewis-Rat l trap blystek obrotowych sporo: Worden's Rooster Tail Panther Martin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Może nie kupiłem, ale dostałem za 2 piwa 40 kg kukurydzy tak się robi biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 wędka podlodowa, jedyne 15 zł, szkoda ze z zapory w Czchowie puscili wode bo lód popekał i strach na niego wchodzic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Opłaciłem składki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi