ESSOX Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Tomek wiem co mówi punkt 6 regulaminu i wiem od kiedy to wprowadzono . Napisałem to bo jeszcze nie wyraziłem swojego zdania odnośnie tej zmiany . Mogę zacytować kogokolwiek z forum przez opcję "cytuj " a siebie samego nie można . Jak również edytować po czasie 30 minut. Przecież to jest chore .................szkoda że nie ma tu tej emotki z młotkiem walącym w głowę , nawstawiał bym kilka .'Ale to nie miejsce i pora aby kontynuować ten problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 po ostatniej piątkowej zasiadce troszkę zmarzłem, spałem jakieś góra 3 metry od wody pod gołym niebem na zewnątrz spiworek mokry jak pysk boksera po takiej przygodzie postanowiłem zamienić mój stary śpiworek na nowy mówie sobie przyda się na jesienne wieczory i tu dołączam fotkę według życzenia autora tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Ponieważ wędkarski urlop zbliża się wielkimi krokami a szwedzkie szczupaki już na mnie czekają moje ostatnie zakupy wyglądają mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 artech widzę że przygotowania idą pełną parą U mnie zakupy następujące: - kołowrotek do feederka - Okuma Payback Baitfeeder 30 ( drugi już taki sam bo jednego takiego mam i jestem zadowolony no i 5 lat gwarancji ) - haki karpiowe - żyłki karpiowe - koraliki - dipy - pellet - akcesoria do kulasów - igła chwytak Jeszcze jutro do wędkarskiego ( 30km do Międzyrzecza ) i kupię rolki do tyczki i po południu idę próbować sił tyczką bo w niedzielę zawody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 artech, a nie za małe te przynęty? No chyba nie jedziesz tam łapać sześćdziesiątaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Tomaszek, najmniejszy wobler na tym zdjęciu to Perch 8 a gumy to kopyta 6 (ok 15 cm). Raczej powinno wystarczyć również na większe niż 60-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 OK - to w pyteczkę Nie załapałem skali pomimo tej zapalniczki. Zabierz ze dwa bezsterowce (fatso, slider) To naprawdę świetne szczupakowe przynęty, tutaj najlepsze wyniki daje hot perch choć to akurat ponoć jest związane z kolorem wody. Polecam również zrobienie 2-giej dozbroiki na kopyto 6 Na Twoich jak udeży na przód gumy to się nie zapnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 po ostatniej piątkowej zasiadce troszkę zmarzłem, spałem jakieś góra 3 metry od wody pod gołym niebem na zewnątrz spiworek mokry jak pysk boksera po takiej przygodzie postanowiłem zamienić mój stary śpiworek na nowy mówie sobie przyda się na jesienne wieczory i tu dołączam fotkę według życzenia autora tego tematu Obrazek Piękny śpiwór. Też myślę o czymś takim. W tym sezonie raczej już mi się nie przyda ale na przyszły sezon będzie ok. Zapytam o długość tego pięknego śpiwora i oczywiście (jak możesz), o cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Polecam również zrobienie 2-giej dozbroiki na kopyto 6 Dzięki za podpowiedź, będę to robił już na miejscu. Z tymi tylnymi było trochę zabawy ponieważ sam robiłem, odpowiedniej długości, stalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Artech nie wiem na 100% czy w Szwecji ,można używac ciężarków ołowianych ,czy wogle ma ktoś jakieś info,z tego co mi wiadomo to nie można ,no chyba że mnie kolega w błąd wprowadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Ja dziś troszkę zaszalałem po wypłacie. Zona mnie zabije ale co tam 1. Smar do kołowrotków 2. Rozwieracz szczupakowy (Długość: 16cm ; szerokość: 4cm ; Nierdzewny) 3. Red Arc Tuff-Body 10200 (Ilośc łożysk: 10 (oporowe) ; Przełożenie: 1:5,2 ; Pojemność szpulki: 0,28/100m ; Waga: 275g ; Zapasowa szpula Alu.) 4. PowerMesh Jig 2,7m 5-25g (Długość wędki: 2,7m ; Długość transportowa: 140cm ; Ciężar wyrzutowy: 5-25g ; Waga: 175g) 5. Pokrowiec Spin 150 (Długość: 150cm) 6. Fireline (szara) 0,17 (Grubość: 0,17mm ; Wytrzymałość: 10,2kg ; Długość: 110m) Ogólnie chcę trochę pospiningować na jeziorkach i czaasem nad rzeką ( choć nie ma w pobliżu zabardzo). Mam nadzieję, że będę zadowolony, bo problemów z kompletowaniem miałem co nie miara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 igor ładny sprzęcik. Jak masz dużą wypłatę to żona się nie zorientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 @wobler129 W tym właśnie problem, że nie . Ale jak to się mówi, ziarnko do ziarnka ... Żonie kupiłem zestaw do paznokcii wiecie panowie - te długie takie żelowe czy cuś, kasowo wyszło tak samo prawie więc udobruchałem kobietę Teraz za 2 tygodnie na Przeczyce i zobaczymy jak daje radę ten spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 igor powodzenia Niech szczupaki czepiają się tak bardzo jak żona za te rzeczy co kupiłeś ( czyli bardzo bardzo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Maniek, powiem szczerze, że nic o tym nie słyszałem . Postaram się zaraz dowiedzieć czegoś więcej na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Zasięgnąłem języka i na jeziorze, na którym będę łowił takowego zakazu nie ma. Nikomu, z moich znajomych nie wiadomo nic również o zakazie używania ołowianych obciążeń w innych regionach Szwecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 andi64 możesz powiedzieć ile dałeś za takowy śpiworek? Też by się przydał właśnie wróciłem i czapka na uszy, polar i zimowa gruba kurta oraz 2 pary spodni ( w tym jedne polarowe ) nic nie dały... troszkę jeszcze zimno było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Artech sorki ,może kompel mnie wkręcał z tym olowiem ,ale wole zawsze sprawdzić i plotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Dzisiaj nareszcie dostałem nowy kołowrotek Cormoran Magnesia 3000- 10 PiF wygląda bardzo solidnie i myślę że trochę mi posłuży. I parę szt woblerów Dorado Acha i jeszcze komplet żyłek do nowego kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Wędka - Konger Aviator 390/120 Kolowrotek - Dragon Dwa sygnalizatory videotronic No i do tego zylki, haczyki, koszyczki zanetowe, drabinka na przypony, i juz nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Dwa sygnalizatory videotronic camel77, czy możesz mi powiedzieć gdzie kupiłeś tego kanciatego z prawej? Strasznie ciężko je kupić a to sygnalizator nr 1 dla mnie. (może być na priva) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Przygotowania do sezonu szczupakowego czyli gumy w różnych kolorach i rozmiarach nie mylic z gumkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drynda Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 dzisiaj woblerki salmo minnow 7F w kolorach okonia i Rapala rattlin fat rap 4 cm/8g z grzechotka kolor silver black jutro gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Dziś doszła do mnie paczka z - Pelletem, - hakami, - akcesoriami do kulek ( teraz brakuje mi tylko Rollera ), - kręciołek z wolnym biegiem ( Okuma ; już drugi taki sam ), - stopery, - żyłki - dipy. PS mam już 2 takie same feederki i na tych feederkach 2 takie same kręciołki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Widzę że wszyscy szaleją po wypłacie to ja też : -15 woblerów rapali (ktoś wie jak sie prowadzi te łamane ? ) -15 obrotówek mepsa -10 obrotówek dragon de lux - stalki agrafki i taki tam duperele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi