Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 91
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 1 year later...
Napisano

Może ktoś doradzić w jakie miejsce można się tam udać i jak dojechać?Dzieje się tam coś,nikt nic nie pisze. Byłem tam tylko raz dobrych kilkanaście lat temu z pierwszą wędka,z tego co pamiętam wydaje mi się że jest to albo było fajne łowisko...

• 3 weeks later...
Napisano

Byłem dzisiaj od 3.30 na wodzie .

6 godzin orania wody i ani podbicia sandacza. Tak jak i szwagier obok mnie - ponoć RAZ coś mu pstryknęło .

• 10 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Kolego na Łące bardzo niski poziom wody. Na wlocie Pszczynki do zbiornika wszystkie płytsze miejsca na wierzchu. Bali się chyba powodzi i obniżyli bardzo poziom wody ( mam nadzieję, że ikra zdążyła się wykluć) bo większość trzcinowisk, gdzie wcześniej tarło odbywały ryby jest całkowicie bez dostępu do wody. Z braniami bardzo słabo.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam, ostatnie dni na Łące brały leszczyki do 30 cm (w ciągu dnia) , ale słyszałem od kolegów że na nockach łowili leszcze ponad 50 cm, trafił się karp i spory lin, niestety tylko w nocy, pozdrawiam.

• 1 year later...
Napisano

Witam i chciałbym zapytać czy ktoś łowił na tym zbiorniku w pierwszej połowie maja , leszcz będzie raczej na tarle więc nastawiał się będę raczej na płoć lub karasia jakie wy macie doświadczenia w tym okresie , lepiej od strony Brzeźc  czy Poręby ? , za wszelkie wskazówki będę wdzięczny, pozdrawiam.

Napisano
41 minut temu, Piotr 53 napisał:

Witam i chciałbym zapytać czy ktoś łowił na tym zbiorniku w pierwszej połowie maja , leszcz będzie raczej na tarle więc nastawiał się będę raczej na płoć lub karasia jakie wy macie doświadczenia w tym okresie , lepiej od strony Brzeźc  czy Poręby ? , za wszelkie wskazówki będę wdzięczny, pozdrawiam.

Kilka lat temu tam jeździłem. Od strony ujścia Pszczynki - płotki, krąpki, jaziki + karpiarze w kempingach, w tym roku przy ujściu jest zakaz łowienia - tarlisko, ale w okresie marzec - maj dobrze brały ryby na Pszczynce powyżej Jeziora, miałem tam świetne miejsce na płoć mniej więcej w połowie drogi między mostami (z kilometr od ujścia)

Napisano

mikwed1 dzięki za info , faktycznie wyznaczyli tarlisko wzdłuż drogi od mostu na Pszczynce do Wisły Wielkiej , ja wybieram się na cały weekend więc zaliczę prawdopodobnie 2 nocki , w czerwcu będą Goczały ale na chwilę obecną zostaje nam PZW , POZDR.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam, od piątku do soboty 2 sumiki karłowate na rosówkę , pelet, kuku i pszenica zero wyników , powierzchnia wody pokryta w całości jakąś organiczną masą , jakby zgniłe glony , wiatr pcha to raz w stronę zapory to znów w stronę cofki ciągnąc za sobą żyłki , utrapienie dla wędkarzy , u innych wędkarzy po sąsiedzku też cisza , czasem tylko jakiś sumik, pozdro.

Napisano

Witam,w sobotę 1 leszczyk 30tak , noc bez brania na pelet i kuku ani drgnęło , w niedzielę rano zmiana taktyki , drgająca szczytówka i pinki , siadło 5 leszczyków od 20 do 30cm i dalej około 8,30 po braniach, bardzo słabo , wędkarz siedział tam od czwartku i jak mówił , trafił mu się jeden okoń a u większości sąsiadów zero , pozdr.

• 1 year later...
  • 2 years later...