Gość doles2 Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 chciałbym sie was zapytac jakie sa naprawde mocne i sprawdzone sposoby wiązania najrózniejszych rzeczy z uszkami (kretliki, haczyki, itp.), bo wczoraj na rybkach gdzyby nie lepsze wiazanie to wylowilbym sporego leszcza...chcialem sie tez dowiedziec, bo czesto mam watpliwosci, kiedy podcinac feedera?!jaki jest do podciecia najlepszy moment?czy mozna podciac juz jak sygnalizator bran lekko podskoczy w gore?czy trzeba czekac az nasz sygnalizator podejdzie pod sam kij?? Z gory dzieks
Gość Dwie_sety Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisz w wyszukiwarce węzły wędkarskie a na pewno znajdziesz to czego szukasz. Feder jest odmianą drgającej szczytówki natomiast to co opisujesz to gruntówka z podwieszanym sygnalizatorem. Na zacięcie nie ma reguł trzeba próbować i tak i tak.
Gość doles2 Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 dzieks za odpowiedz, nic tylko po prostu z biegiem czasu zdobede doswiadczenia...trzeba po prostu duuuzo lowic
Lary Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Najlepsze są węzły samozacinające. Zrób tak jak napisał Dwie_sety a znajdziesz je napewno.
Pi Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Grinner Knot Nie znam polskiej nazwy, ale bardzo lubię ten węzeł. Według mnie zaciska się lepiej od klasycznego klinczowego i trudniej o "przeciągnięcie" żyłki i zniszczenie jej na końcowym odcinku.
maniek Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 Najlepsze są węzły samozacinające Lary czy wiesz coś więcej o tych węzłach czy to przejęzyczenie?
dudi Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 doles2, ty chyba nie łowisz feederze z sygnalizatorem ?? Jak tak to poszukaj cos o tej metodzie na forum lub w sieci. Ale w federze to juz trzeba troszke bran zepsuc zanim sie nauczysz zacinac w odpowiednim czasie
krisis Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Wkiedyś na forum widziałem temat i link do obrazków wiązania haczyków różnymi metodami, jeśli ktoś zna ten link to proszę go wkleić.
andi64 Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 najprostszy węzeł do haczyków oczkiem to "palomar" http://www.naspinning.pl/archives/324
Tomasz Filipiak Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Czy ktoś mógłby mi pomóc - próbowałem na kilka sposobów, ale zawsze przed zaciśnięciem coś się mieszało.
jeux Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 proszę to jest dobry węzeł <> A następnym razem wystarczy wpisać słowo węzły w wyszukiwarce
madi Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Ja natomiast proponuję skorzystać z opcji "szukaj" było wiele tematów na forum dot. węzłów
Drutinio Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Kup sobie książke pt. Węzły wędkarskie , i tam masz bardzo dużo rzeczy , książka kosztuje 10 zł , nawet jest jak wiązac 2 haki na jednej żyłce
hexman Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 nawet jest jak wiązac 2 haki na jednej żyłce Chyba, że łowisz na morzu bo na jeziorach chyba Ci się to nie przyda (chyba )
Drutinio Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 ja w ten sposób łowię . i jestem zadowolony . brania są częste .
maniek Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 nawet jest jak wiązac 2 haki na jednej żyłce_________________ Myśle ze tego nie stosujesz?
voivod Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 Proponuje węzeł palomar, łatwy w wykonaniu i bardzo wytrzymały. Szczegóły google.pl
ds-fan Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 nawet jest jak wiązac 2 haki na jednej żyłce ja w ten sposób łowię . i jestem zadowolony . brania są częste . To już jest przyznanie się do kłusownictwa. Kłania się R.A.P.R ;Wędka: Wędkarz ma obowiązek posługiwać się wędką składającą się z wędziska o długości co najmniej 30 cm, do którego przymocowana jest linka zakończona: 1)jednym haczykiem z przynętą
bboobb Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 No Drutinio, nieciekawie to wygląda proponuję lekturę RAPR-u i przemyślenie sprawy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.