Skocz do zawartości
Dragon

Jak uwiązać haczyk z oczkiem.

Gość doles2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość doles2
Napisano

chciałbym sie was zapytac jakie sa naprawde mocne i sprawdzone sposoby wiązania najrózniejszych rzeczy z uszkami (kretliki, haczyki, itp.), bo wczoraj na rybkach gdzyby nie lepsze wiazanie to wylowilbym sporego leszcza...chcialem sie tez dowiedziec, bo czesto mam watpliwosci, kiedy podcinac feedera?!jaki jest do podciecia najlepszy moment?czy mozna podciac juz jak sygnalizator bran lekko podskoczy w gore?czy trzeba czekac az nasz sygnalizator podejdzie pod sam kij??

Z gory dzieks :grin::grin:

przynęty na klenia   Dragon
Gość Dwie_sety
Napisano

Napisz w wyszukiwarce węzły wędkarskie a na pewno znajdziesz to czego szukasz.

Feder jest odmianą drgającej szczytówki

natomiast to co opisujesz to gruntówka z podwieszanym sygnalizatorem.

Na zacięcie nie ma reguł trzeba próbować i tak i tak.

Gość doles2
Napisano

dzieks za odpowiedz, nic tylko po prostu z biegiem czasu zdobede doswiadczenia...trzeba po prostu duuuzo lowic :grin::grin::grin:

Napisano

Najlepsze są węzły samozacinające. Zrób tak jak napisał Dwie_sety a znajdziesz je napewno.

Napisano

Grinner Knot

Nie znam polskiej nazwy, ale bardzo lubię ten węzeł. Według mnie zaciska się lepiej od klasycznego klinczowego i trudniej o "przeciągnięcie" żyłki i zniszczenie jej na końcowym odcinku.

Napisano

doles2, ty chyba nie łowisz feederze z sygnalizatorem ?? Jak tak to poszukaj cos o tej metodzie na forum lub w sieci. Ale w federze to juz trzeba troszke bran zepsuc zanim sie nauczysz zacinac w odpowiednim czasie :)

• 9 months later...
Napisano

Wkiedyś na forum widziałem temat i link do obrazków wiązania haczyków różnymi metodami, jeśli ktoś zna ten link to proszę go wkleić.

• 8 months later...
Napisano

proszę to jest dobry węzeł <>

A następnym razem wystarczy wpisać słowo węzły w wyszukiwarce

Napisano

Ja natomiast proponuję skorzystać z opcji "szukaj" było wiele tematów na forum dot. węzłów :cool:

Napisano

Kup sobie książke pt. Węzły wędkarskie , i tam masz bardzo dużo rzeczy , książka kosztuje 10 zł , nawet jest jak wiązac 2 haki na jednej żyłce

Napisano
nawet jest jak wiązac 2 haki na jednej żyłce

Chyba, że łowisz na morzu bo na jeziorach chyba Ci się to nie przyda (chyba :wink: )

• 3 weeks later...
Napisano
nawet jest jak wiązac 2 haki na jednej żyłce
ja w ten sposób łowię . i jestem zadowolony . brania są częste .

To już jest przyznanie się do kłusownictwa.

Kłania się R.A.P.R ;Wędka:

Wędkarz ma obowiązek posługiwać się wędką składającą się z wędziska o długości co najmniej 30 cm, do którego przymocowana jest linka zakończona:

1)jednym haczykiem z przynętą

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.