oohhh Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Tu jest coś podobnego do Cormorana choć dużo tańszy Profesjonalny trójnóg (ponoć) http://cgi.ebay.de/VOLL-ALUMINIUM-HIGH-TRI-POD-BRANDUNGS-DREIBEIN-ROD-POD_W0QQitemZ110415927147QQcmdZViewItemQQptZAngelzubeh%C3%B6r?hash=item19b54d576b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 a podpórki mają jak nalepiej usztywnić feedera żeby dobrze sygnalizował braniePodpórki nie sa od tego aby usztywniały wędzisko ,ale jak lubisz łowić "krowim" ogonem to już twoja sprawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Podpórki nie sa od tego aby usztywniały wędzisko ,ale jak lubisz łowić "krowim" ogonem to już twoja sprawa . Ja wręcz w pewnych sytuacjach nie chcę żeby feeder był usztywniony. Specjalnie wysuwam podpórkę w górę żeby była bardziej wiotka. Stosuję to gdy łowię na dwie wędki wymagające obserwacji np. na feedera i spławikówkę. Wtedy spokojnie jestem w stanie przypilnować takiego wydawałoby się układu nie do przypilnowania. Po prostu wędka pokazuje nawet drobne pociągnięcia, które jestem w stanie wyłapać nawet katem oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Albo mnie koledzy nie rozumieją, albo juz sam nie wiem... Moje fedeery to nie są krowie ogony, a podpórka ma "usztywniac" wędzisko tak by branie było przenoszone na elastyczną szczytówkę, tzn. przy braniu ma mi się ugiąc tylko szczytówka, a nie ruszyć cały majdan (wędka z podpórkami), po to właśnie są uchwyty pewnie trzymające dolnik typu motylek, albo wklejony przez Abu pelzer, do tego dobre sztyce. USZTYWNIAĆ= PEWNE, STABILNE TRZYMANIE WĘDZISKA PRZEZ PODPÓRKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Albo mnie koledzy nie rozumieją, albo juz sam nie wiem... Myślę, że rozumiemy dobrze Mańkowi chodziło o to, że przy takim ustawieniu jakie stosujesz, gwałtowne branie spowoduje złamanie szczytówki. Ja pisałem o tym, że w pewnych sytuacjach specjalnie dążę do tego, żeby branie "ruszyło cały majdan" z powodów opisanych wyżej. A konkluzja jest jak zwykle jedna- każdy łowi tak jak mu wygodnie i skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 pitu pitu, Wy tu sobie o krowach duskutujecie, a ja dalej nie moge namierzyc podporki z poczatku tego watku do tego kolejny wydatek - popsulem wczoraj przelotki w mojej starej drgajacej ... ale stara juz byla i nowy kijek sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 ... przecież ja dawałem namiar na takie same !!! Chyba że w/g. Ciebie czymś sie różnią to spoko !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 oj dawales dawales, a ja pisalem, ze jakies troche inne byly - podobne, ale jednak inne. Kurcze w sklepie bym je chetnie pomacal .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Ja też bym ten " trójnóg " Cormoran-a chętnie w sklepie pomacał ... Nie widział ktoś go może gdzieś w Warszawie lub bliskich okolicach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Wspominaliście coś o trójnogu. Też mi przez myśl przeszło że może być to dobra podpora do feederów. Oglądałem w sklepie dwa modele, stwierdziłem że za drogo ( 200zł wzwyż). W końcu sam zmajstrowałem takie ustrojstwo m.in. ze starych rurek od namiotu. Troche czasu i trójnóg gotowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Ja używam Rod-Poda Kongera za 49zł. Idelanie się spisuje tam gdzie ciężko z podpórkami (kładki, beton, kamienie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Ja osobiście po dość długich dywagacjach na temat podpórek zaopatrzyłem się w trójnóg Cormoran-a do łowienia z plaży ... O taki : http://allegro.pl/item1015175016_profesionalny_trojnog_do_lowienia_z_plazy.html PROFESIONALNY TRÓJNÓG DO ŁOWIENIA Z PLAŻY ... Oczywiście to tylko tak dla podglądu aukcja ponieważ kupiłem w naprawdę dobrej cenie PS. Jak ktoś mi na PW wytłumaczy jak sie fotki wkleja to mogę wrzucić i pokazać jak się to prezentuje w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Summer, ja skorzystałem z rad sinusa zamieszczonych tutaj http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Obiecałem to wrzucam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 kto chce zrobic na mnie zamach z podpórką osobiście używałem nakręcanych głowic o kształcie "serca" oraz takich wyginanych co jak wyglądają jak mój koleś powiedział "głowica" na pięć wędek ... spisywały mi się dobrze chociaż ta druga była lepsza bo jak się żyłka luzowała to tylko przestawiałem kijka obok na następna pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 To i ja zaprezentuje moją podpore do fedeerków, zrobiona samodzielnie ze starych rurek od namiotu i kilku innych drobiazgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 wojtt ciekawe te podpórki gratuluje pomysłowości i talentu może byś opisał krok po kroku jak to wykonałeś i wrzucił do kategorii "zrób to sam" ... pomysł ciekawy a i może ktoś by sam takie coś sobie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 feeder zrobienie czegoś takiego to w sumie prosta sprawa, wystarczy troche czasu i chęci. Przy okazji postaram się opisać mniej więcej jak to zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 odgrzeje stary temacik, czy ktoś używa tworu tego typu, jak to wypada w praktyce? link, prześledziłem temat ale linki potraciły ważność. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Ja tego używam od 2 czy 3 sezonów i powiem rewelacja. Używam tej podpórki na rzekę ustawiam ją pionowo (na foto jest w poziomie). Podpórka jest bardzo trwała wbijam między kamienie na siłę wszystkie inne podpórki które miałem się połamały, powyginały ta dalej jest jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 a cz w ustawieniu poziomym jest to stabilne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 W poziomie też jest ok. Jedynie musisz mieć płaskie miejsce gdzie wędkujesz(gdzie wbijasz podpórkę) bo wędka będzie nad samą ziemią. Najlepiej nadaje się do pionu ta podpórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 ok, dzięki wielkie za pomoc. Zamówię jedną na próbę, głównie właśnie o pionowe ustawienie mi chodzi Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 To weź sobie odrazu 2 ja też zamówiłem 1 na próbę i jeszcze 4 czy 5 potem zamawiałem dla znajomych (te podpórki z Allegro od stop-met bodajże są) . Naprawdę dają rade nie ma szans ,żeby wędka z nich wypadła(prędzej się złamie), mega stabilne. Ja używam do feederów w rzece obciążenie 70-100g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Potrzebuję namiaru na jakiś pokrowiec, tubę lub pudełko na sztyce ponieważ od noszenia ich w pokrowcu na wędki strasznie się pokrowiec niszczy..Znacie coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi