jaross Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 jaross napisał/a:maniek, uswiadom młodego Bułka tarta ,dużo bułki tartej i nęć maniek, bułka tarta na sandacza sorry ale juz nie wiem czy mi szczerze radzisz czy smiejesz sie ze mnie bułka tarta na sandacza jak to sie ma do niego mogłbys wytłumaczyc jak go wabi bułka tarta przeciez to drapieznik i weglowodanow raczej nie lubi tylko miecho wiec co pozniej w miejsce necenia bułka łapiemy na zywca lub trupka i bedzie brał a moze to tylko jakies lokalne sandacze u Ciebie lubia bułke (taki na nie sposob ) przyznam ze sie bardzo zdziwiłem i czekam na wyjasnienia
tomek1 Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 a moze to tylko jakies lokalne sandacze u Ciebie lubia bułke U mnie na przykład w zeszłym roku w czerwcu najlepiej brały na dziury z sera Maniek ci na pewno wyjaśni
jaross Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 U mnie na przykład w zeszłym roku w czerwcu najlepiej brały na dziury z sera ha ha ha no bardzo smieszne u mnie lapałem okonie na sałate ale tylko odmiane lodowa Maniek ci na pewno wyjaśni no czekam niecierpliwie i mam nadzieje ze to nie dowcip
Tomaszek Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 Czy chodzi może o to że bułka tarta zwabi drobnicę a tam gdzie drobinca....
solver Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 Czy chodzi może o to że bułka tarta zwabi drobnicę a tam gdzie drobinca.... Przede wszystkim chodzi o to, że panowie sobie robią te, no...dowcipy sobie robią Jak nęcić sandacza wytrwały, umiejący korzystać z wyszukiwarki user znajdzie, choć do mnie osobiście ten sposób nie przemawia. I to nie ze względu na jego skuteczność. Szczególnie, że jest raczej przeznaczony do połowu techniką, której nie stosuje. Ale de gustibus non est disputandum
jaross Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 Czy chodzi może o to że bułka tarta zwabi drobnicę a tam gdzie drobinca.... jesli o to chodzi to jest to przeciez zbyt błache a conajmniej oczywiste i zawsze tak robie ale nie sama bulka Jak nęcić sandacza wytrwały, umiejący korzystać z wyszukiwarki user znajdzie no jesli chodzi o nasza wyszukiwarke to szukałem i niestety nic nie znalazłem tylko prosze nie mowcie ze słabo szukałem no chyba ze chodzi o ta wyszukiwarke ogolnie dostepna, tam to juz sie nie kwapiłem w poszukiwanie ale przeciez czemu niby kogos tam odsyłac jak najlepiej tutaj to opisac i wszystko na miejscu jak byc powinno czekam na wyjasnienia manka bo od niego to wszystko sie zaczeło
maniek Napisano 22 Maja 2007 Autor Napisano 22 Maja 2007 czekam na wyjasnienia manka bo od niego to wszystko sie zaczeło No co się zaczeło ,ja tak nęce sandacze jak pisze Tomaszek .Tomaszek napisał/a: Czy chodzi może o to że bułka tarta zwabi drobnicę a tam gdzie drobinca.... No niech mi ktoś powie że to nierealne?i niewykonalne. A sandacze lubią tłuste uklejki.
jaross Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 maniek, to wszystko jasne a myslalem ze sie dowiem czegos nowego
maniek Napisano 22 Maja 2007 Autor Napisano 22 Maja 2007 a myslalem ze sie dowiem czegos nowegoA ja myślalem że czytasz uważnie moje posty.
pio Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 kurcze tak sie zastanawiam jak to uzbroic trupka..zazwyczaj robilem to za pomoca igly i haczyk umieszczlem w pyszczku..Tomek w innym temacie napisaL " przebijam się hakiem na wylot u nasady ogona przeciągam żyłkę, następnie od strony grzbietu z której wychodzi żyłka przykładam hak do rybki w okolicach twardego promienia płetwy grzbietowej grotem skierowanym w kierunku głowy. Przebijam (niezbyt głęboko) tak aby hak przeszedł pod kątem ok 20 stopni w stosunku do kręgosłupa i w efekcie grot haka ma być skierowany w stronę ogona." nie wiem jak to zrobic bo nie potrafie sobie tego jakos wyobrazic:(( czy moze ktos jakis prowizoryczny rysunek dorobic..?? pozdrawiam
Gość wobler129 Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 A co się dzieje z Shogunem_zag że jeszcze nic nie napisał ?
jaross Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 A co się dzieje z Shogunem_zag że jeszcze nic nie napisał ? pewno pochłoneły go sandacze
pio Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 pewno pochłoneły go sandacze bez przesady jest jeszcze tydzien...
tomek1 Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 nie potrafie sobie tego jakos wyobrazic Mniej więcej tak by to było Rybka może trochę za duża no ale duża przynęta duża ryba Haczyk pod kątem, bo zapobiega to "składaniu się haka" do ciała rybki, co kończy się zwykle jego wbiciem w trupka i tym samym nieskutecznym zacięciem.
jaross Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 jaross napisał/a:pewno pochłoneły go sandacze bez przesady jest jeszcze tydzien... ale w przygotowaniach ma sie rozumiec wszystko na ostatni guzik
tomek1 Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 dzieki Tomek.. Niech ci gryzą Jubileuszowy post akurat przypadł to się zmobilizowałem i zrobiłem rysunek
P Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 Witam Ja wczoraj przegladalem stronke z pzw i szukajac czegos zupelnie innego znalazlem taki oto przypadek: http://www.pzw.torun.pl/index1.html (jesli odpali sie zly link to zasady wedkowania w 2007 roku zz menu po lewej stronie ) cytat: "1.8.1 Okres ochronny : Szczupak Od 1 stycznia do 30 kwietnia Sandacz Od 1 stycznia do 30 maja Okoń Od 1 kwietnia do 30 kwietnia " Hmmm nie wiem jak ktos ze zwiazku mogl sobie skrocic okres ochronny ale widac mozna Ciekawi mnie jak by zaszla hipotetyczna sytuacja taka ze ktos zlapie sandacza 31 maja i skontroluje go np straz wedkarska Beda chcieli wystawic mandat (racja jest raczej po stronie strazy) ale jak sie to ma do danych publikowanych oficjalnie przez PZW a wprowadzajacych w blad Pozdr
maryaChi Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 W zasadzie okresów ochronnych nie wolno skracac. W tym przypadku ewidentnie jest to zrobione. W kazdym razie jestem przekonany, ze jesli ja zlowilbym tego sandacza 31 maja to mandatu bym nie przyjal i najprawdopodobniej sprawe w sadzie wygralbym bez adwokata. Nie zamierzam jednak jechac w tym roku na sandacza 31 maja do okregu torunskiego takze nieprzyjemnosci mnie raczej ominą ;]
Gość VooDoo Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 Kurcze a ja dobrze zbroję rybke ?, bo proboje już od 2 lat zlowić tą rybę i bez skutku Niewiem wlasnie jak uzbroic , bo niewiem jak sandacz atakuje , od bogu, z gory,dołu. Jak na moje oko to cos w tym zestawie jest złe. A ten sposob tomka jest dobry ? bo martwie sie ,że przy wyrzucie rybka sobie poleci ale wolna
tomek1 Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 Kurcze a ja dobrze zbroję rybke ?, bo proboje już od 2 lat zlowić tą rybę i bez skutku A miałeś brania? A ten sposob tomka jest dobry ? No właśnie sam jestem ciekaw
tomek1 Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 no meter odjazdu i koniec Opisz dokładnie: zestaw, metodę sygnalizacji brania i czy wolna szpula czy otwarty kabłąk
Gość VooDoo Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 no meter odjazdu i koniec Opisz dokładnie: zestaw, metodę sygnalizacji brania i czy wolna szpula czy otwarty kabłąk zestaw "gruntowy" ,kotwica z dwoma ostrzami,plecionka,ciezarek z oczkiem 40g metoda na trupa , ( tylko plocie,ukleje) sygnalizacja " elektroniczny + styropian na zylce kabłak otwarty zylka nawinieta na szpuli do konca , zostaje 1-2 mm.
tomek1 Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 ciezarek z oczkiem 40g Bez rurki? Samo oczko chodziło po żyłce? styropian na zylce Za szczytową przelotką czy między przelotkami?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.