Skocz do zawartości
tokarex pontony

Sandacz 2007

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jaross napisał/a:

maniek, uswiadom młodego

Bułka tarta ,dużo bułki tartej i nęć

maniek, bułka tarta na sandacza :roll: sorry ale juz nie wiem czy mi szczerze radzisz czy smiejesz sie ze mnie :roll: bułka tarta na sandacza :shock: jak to sie ma do niego mogłbys wytłumaczyc jak go wabi bułka tarta :?: przeciez to drapieznik i weglowodanow raczej nie lubi :lol: tylko miecho :???: wiec co pozniej w miejsce necenia bułka łapiemy na zywca lub trupka :?: i bedzie brał :shock: a moze to tylko jakies lokalne sandacze u Ciebie lubia bułke :?: (taki na nie sposob :roll: ) przyznam ze sie bardzo zdziwiłem i czekam na wyjasnienia :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 484
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a moze to tylko jakies lokalne sandacze u Ciebie lubia bułke

U mnie na przykład w zeszłym roku w czerwcu najlepiej brały na dziury z sera :wink::lol:

Maniek ci na pewno wyjaśni :wink:

Napisano
U mnie na przykład w zeszłym roku w czerwcu najlepiej brały na dziury z sera

ha ha ha no bardzo smieszne u mnie lapałem okonie na sałate ale tylko odmiane lodowa :lol:

Maniek ci na pewno wyjaśni

no czekam niecierpliwie i mam nadzieje ze to nie dowcip :mrgreen:

Napisano
Czy chodzi może o to że bułka tarta zwabi drobnicę a tam gdzie drobinca....

Przede wszystkim chodzi o to, że panowie sobie robią te, no...dowcipy sobie robią :mrgreen:

Jak nęcić sandacza wytrwały, umiejący korzystać z wyszukiwarki user znajdzie, choć do mnie osobiście ten sposób nie przemawia. I to nie ze względu na jego skuteczność. Szczególnie, że jest raczej przeznaczony do połowu techniką, której nie stosuje. Ale de gustibus non est disputandum :mrgreen::mrgreen:

Napisano

jesli o to chodzi to jest to przeciez zbyt błache a conajmniej oczywiste i zawsze tak robie ale nie sama bulka :cool:

Jak nęcić sandacza wytrwały, umiejący korzystać z wyszukiwarki user znajdzie
no jesli chodzi o nasza wyszukiwarke to szukałem i niestety nic nie znalazłem :???: tylko prosze nie mowcie ze słabo szukałem :roll: no chyba ze chodzi o ta wyszukiwarke ogolnie dostepna, tam to juz sie nie kwapiłem w poszukiwanie :lol: ale przeciez czemu niby kogos tam odsyłac jak najlepiej tutaj to opisac i wszystko na miejscu jak byc powinno :roll::arrow: czekam na wyjasnienia manka bo od niego to wszystko sie zaczeło :mrgreen:
Napisano
czekam na wyjasnienia manka bo od niego to wszystko sie zaczeło :mrgreen:
No co się zaczeło ,ja tak nęce sandacze jak pisze Tomaszek .
Tomaszek napisał/a:

No niech mi ktoś powie że to nierealne?i niewykonalne. :mrgreen: A sandacze lubią tłuste uklejki.

Napisano

kurcze tak sie zastanawiam jak to uzbroic trupka..zazwyczaj robilem to za pomoca igly i haczyk umieszczlem w pyszczku..Tomek w innym temacie napisaL " przebijam się hakiem na wylot u nasady ogona przeciągam żyłkę, następnie od strony grzbietu z której wychodzi żyłka przykładam hak do rybki w okolicach twardego promienia płetwy grzbietowej grotem skierowanym w kierunku głowy. Przebijam (niezbyt głęboko) tak aby hak przeszedł pod kątem ok 20 stopni w stosunku do kręgosłupa i w efekcie grot haka ma być skierowany w stronę ogona." nie wiem jak to zrobic bo nie potrafie sobie tego jakos wyobrazic:(( czy moze ktos jakis prowizoryczny rysunek dorobic..?? pozdrawiam

Gość wobler129
Napisano

A co się dzieje z Shogunem_zag że jeszcze nic nie napisał ? :lol:

Napisano
nie potrafie sobie tego jakos wyobrazic

Mniej więcej tak by to było :mrgreen: Rybka może trochę za duża no ale duża przynęta duża ryba :mrgreen::lol:

1ff61a4a490e4767m.jpg

Haczyk pod kątem, bo zapobiega to "składaniu się haka" do ciała rybki, co kończy się zwykle jego wbiciem w trupka i tym samym nieskutecznym zacięciem.

Napisano
jaross napisał/a:

pewno pochłoneły go sandacze

bez przesady jest jeszcze tydzien...

ale w przygotowaniach ma sie rozumiec wszystko na ostatni guzik :wink:

Napisano
dzieki Tomek..

Niech ci gryzą :wink::mrgreen:

Jubileuszowy post akurat przypadł to się zmobilizowałem i zrobiłem rysunek :wink::lol:

Napisano

Witam

Ja wczoraj przegladalem stronke z pzw i szukajac czegos zupelnie innego znalazlem taki oto przypadek:

http://www.pzw.torun.pl/index1.html (jesli odpali sie zly link to zasady wedkowania w 2007 roku zz menu po lewej stronie :wink: )

cytat:

"1.8.1 Okres ochronny :

Szczupak Od 1 stycznia do 30 kwietnia

Sandacz Od 1 stycznia do 30 maja

Okoń Od 1 kwietnia do 30 kwietnia "

Hmmm nie wiem jak ktos ze zwiazku mogl sobie skrocic okres ochronny ale widac mozna :lol:

Ciekawi mnie jak by zaszla hipotetyczna sytuacja taka ze ktos zlapie sandacza 31 maja i skontroluje go np straz wedkarska

Beda chcieli wystawic mandat (racja jest raczej po stronie strazy) ale jak sie to ma do danych publikowanych oficjalnie przez PZW a wprowadzajacych w blad :?::???:

Pozdr

Napisano

W zasadzie okresów ochronnych nie wolno skracac. W tym przypadku ewidentnie jest to zrobione. W kazdym razie jestem przekonany, ze jesli ja zlowilbym tego sandacza 31 maja to mandatu bym nie przyjal i najprawdopodobniej sprawe w sadzie wygralbym bez adwokata. Nie zamierzam jednak jechac w tym roku na sandacza 31 maja do okregu torunskiego takze nieprzyjemnosci mnie raczej ominą ;]

Gość VooDoo
Napisano

Kurcze a ja dobrze zbroję rybke ?, bo proboje już od 2 lat zlowić tą rybę i bez skutku :(

Niewiem wlasnie jak uzbroic , bo niewiem jak sandacz atakuje , od bogu, z gory,dołu.

Jak na moje oko to cos w tym zestawie jest złe.

A ten sposob tomka jest dobry ? bo martwie sie ,że przy wyrzucie rybka sobie poleci ale wolna :mrgreen::mrgreen:

post-1480-14544971355193_thumb.jpg

Napisano
Kurcze a ja dobrze zbroję rybke ?, bo proboje już od 2 lat zlowić tą rybę i bez skutku :(

A miałeś brania?

A ten sposob tomka jest dobry ?

No właśnie sam jestem ciekaw :mrgreen::wink::lol:

Gość VooDoo
Napisano

A miałeś brania?

no meter odjazdu i koniec

Napisano

Opisz dokładnie: zestaw, metodę sygnalizacji brania i czy wolna szpula czy otwarty kabłąk

Gość VooDoo
Napisano

Opisz dokładnie: zestaw, metodę sygnalizacji brania i czy wolna szpula czy otwarty kabłąk

zestaw "gruntowy" ,kotwica z dwoma ostrzami,plecionka,ciezarek z oczkiem 40g

metoda na trupa , ( tylko plocie,ukleje)

sygnalizacja " elektroniczny + styropian na zylce

kabłak otwarty

zylka nawinieta na szpuli do konca , zostaje 1-2 mm.

Napisano
ciezarek z oczkiem 40g

Bez rurki? Samo oczko chodziło po żyłce?

styropian na zylce
Za szczytową przelotką czy między przelotkami?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.