Skocz do zawartości
tokarex pontony

Sandacz 2007

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość VooDoo
Napisano

bez rurki antysplataniowej , a styropian za przelotkami :D

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 484
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
bez rurki antysplataniowej

No to jedynie tu bym widział źródło problemu. Załóż ciężarek samolot na rurce zmniejsza ryzyko jakiegoś poplątania.

Jeżeli nie to, to znaczy że to nie były brania sandaczy.

Napisano
Sandacz Od 1 stycznia do 30 maja
czeski błąd,
W kazdym razie jestem przekonany, ze jesli ja zlowilbym tego sandacza 31 maja to mandatu bym nie przyjal i najprawdopodobniej sprawe w sadzie wygralbym bez adwokata.
nie był bym tego taki pewien, jest jeszcze coś takiego jak Ustawa ministra :lol::lol: i zaostrzać jąmożna ale łagodzić już nie
Napisano
Sandacz Od 1 stycznia do 30 maja
czeski błąd,
W kazdym razie jestem przekonany, ze jesli ja zlowilbym tego sandacza 31 maja to mandatu bym nie przyjal i najprawdopodobniej sprawe w sadzie wygralbym bez adwokata.
nie był bym tego taki pewien, jest jeszcze coś takiego jak Ustawa ministra :lol::lol: i zaostrzać jąmożna ale łagodzić już nie

Artech czeski jak czeski blad

Jednak to PZW wydaje pozwolenia i jesli pisze na stronce ze mozna sandacze lapac poza takim okresem ochronnym to sposob postepowania Marachiego bylby wlasciwy wedlug mnie

To on strzelaja bledy a sa organem zarzadzjacym woda i podajacym przez ogolnodostepne srodki przekazu bledne informacje :???:

Ja wiem ze piszac Artech o ustawie masz racje tylko czy przecietny Kowalski bedzie sie zastanawail ktory przepis jest wazniejszy :?:

Proste PZW napisalo tak wiec nie mozna zakladac i doszukiwac sie czy ktos zrobil blad czy nie :???: na dodatek czeski :wink::lol:

Caly watek mial po prostu zwrocenie uwagi na problem no i po czesci dotyczy metnookiego :wink:

Pozdr

Napisano
Caly watek mial po prostu zwrocenie uwagi na problem no i po czesci dotyczy metnookiego
Przemku ja proponuje ci abyś zadzwonił PZW Toruń i się zapytal o powód skrócenia okresu ochronnego sandacza o jeden dzień ,gwarantuje ci że tam nic nie wiedzą o czymś takim .Po prostu zwykła pomyłka tego gościa co wpisywał tą wiadomości.
Napisano

Witam

Miales racje Manku

Trzeba bylo zadzwonic i zwrocic im uwage :smile:

Takie proste a czasami trudno na to wpasc :???: (punkt dla ciebie)

Na poczatku pani w PZW nie wiedziala o czym ja do niej mowie

Ale po dluzszej mojej nawijce na tematy o ktorych nie wiedziala totalnie nic skonsultowala sie z kims i podala mi numer na komorke do stranika ochronny wod (tak przynajmniej go nazwala)

Zadzwonilem do faceta - ten byl konkretny od razu zrozumial w czym rzecz i obiecal ze zainterweniuje w tej sprawie aby tresc stronki zmodyfikowac

Po weekendzie sie sprawdzi czy facet zainterweniowal czy nie :cool:

Z mojej strony to juz koniec wywodowo bledach PZW ewentualnie moge dopisac jesli ktos bedzie chcial czy zmieni sie tresc stronki czy nie

Pozdr

Napisano

Panowie jak duzy powinien byc trupek bo slyszalem,ze sandacz nie lubi duzego zarelka :?:

Maniek powiedz mi jak daleko nalezy wyrzucic przynete w Rakowie lub Urazie :?: bo ja jakos nie potrafie trafic w dobre miejsce :sad:

Napisano

Wedkarzyk ,ukleja bo tylko taką używam ma średnio 10cm ale tam co pytasz stawiam i nawet 15-18cm uklejki a ostatnio jeszcze większe się pokazały ,następnym razem fotke pstrykne.Co do miejsca ,to zwykle ludziska ciepią zestawem na środek rzeki ,ale moim zdaniem szczyt główki zaprądowy jest najlepszy bo to przeważnie dołek i sandacz lubi trzymać się kamieni ,ja robie jeszcze inaczej namierzam dołki przy płyciznach a jest ich sporo po zeszłorocznej koparce co bagrowała piach.Wybieram się 8-10 czerwca na sandacza

w te rejony jak byś był to moge podać nr fona.

Napisano
Panowie jak duzy powinien byc trupek bo slyszalem,ze sandacz nie lubi duzego zarelka :?:

Zawsze stawiam na uklejki . Wybieram te najmniejsze które uda mi sie złowić . 8-10 cm to max. Jeśli nie mam takich to zakładam połowę uklei . Połówka nie ma znaczenia raczej , brania miałem na obie części i z ogonkiem i z główką.

Napisano
Ja już odliczam

It's the final countdown turururu pararampampam :twisted::mrgreen::lol::lol:

Haki Mustada kupione już dawno (bo rzucili na sklep :lol: ), powiązać przypony, przewiązać pozyskiwacza żywców (4 m bacik), poszykować spina :twisted::mrgreen: A w piatek urlop :cool:

turururu pararampampam :mrgreen:

Napisano
Mógł byś nakręcić o tym film. Paweł Mirecki wysiada - nawet się nie umywa

:lol::lol::lol: To wszystko przez ten post (w łowieniu :wink: ) :mrgreen:

Napisano

No już prawie wszystko gotowe :twisted:

Tu na przykład na swoją kolejkę do zerwania czekają zestawy do bocznego troka. :mrgreen:

ac5675ab03735068m.jpg

Jutro od rana - atak :twisted::lol:

Napisano

3:50 nad wodą i jak by wiedziały sandacze co się święci ,ani skubnięcia ,ale jeszcze wieczór roztrzygnie .

Napisano

Zaraz na Wisełke. Zobaczymy czy sandałki wiedzą co się święci :twisted::twisted::twisted:

Napisano

witam was wszystkich tomek 1 przedstawiles boczny trok na zdjeciu mam do ciebie prosbe mozesz jeden zestaw odpakowac i pstryknac fotke chetnie bym zobaczyl ten zestaw rozpakowany i pytanko widze tam hak bez glowki co na niego zakladasz czy paproszki ?????

kristoferson :razz:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.