Gość VooDoo Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 bez rurki antysplataniowej , a styropian za przelotkami
tomek1 Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 bez rurki antysplataniowej No to jedynie tu bym widział źródło problemu. Załóż ciężarek samolot na rurce zmniejsza ryzyko jakiegoś poplątania. Jeżeli nie to, to znaczy że to nie były brania sandaczy.
artech Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 Sandacz Od 1 stycznia do 30 maja czeski błąd, W kazdym razie jestem przekonany, ze jesli ja zlowilbym tego sandacza 31 maja to mandatu bym nie przyjal i najprawdopodobniej sprawe w sadzie wygralbym bez adwokata. nie był bym tego taki pewien, jest jeszcze coś takiego jak Ustawa ministra i zaostrzać jąmożna ale łagodzić już nie
P Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Sandacz Od 1 stycznia do 30 maja czeski błąd, W kazdym razie jestem przekonany, ze jesli ja zlowilbym tego sandacza 31 maja to mandatu bym nie przyjal i najprawdopodobniej sprawe w sadzie wygralbym bez adwokata. nie był bym tego taki pewien, jest jeszcze coś takiego jak Ustawa ministra i zaostrzać jąmożna ale łagodzić już nie Artech czeski jak czeski blad Jednak to PZW wydaje pozwolenia i jesli pisze na stronce ze mozna sandacze lapac poza takim okresem ochronnym to sposob postepowania Marachiego bylby wlasciwy wedlug mnie To on strzelaja bledy a sa organem zarzadzjacym woda i podajacym przez ogolnodostepne srodki przekazu bledne informacje Ja wiem ze piszac Artech o ustawie masz racje tylko czy przecietny Kowalski bedzie sie zastanawail ktory przepis jest wazniejszy Proste PZW napisalo tak wiec nie mozna zakladac i doszukiwac sie czy ktos zrobil blad czy nie na dodatek czeski Caly watek mial po prostu zwrocenie uwagi na problem no i po czesci dotyczy metnookiego Pozdr
maniek Napisano 25 Maja 2007 Autor Napisano 25 Maja 2007 Caly watek mial po prostu zwrocenie uwagi na problem no i po czesci dotyczy metnookiegoPrzemku ja proponuje ci abyś zadzwonił PZW Toruń i się zapytal o powód skrócenia okresu ochronnego sandacza o jeden dzień ,gwarantuje ci że tam nic nie wiedzą o czymś takim .Po prostu zwykła pomyłka tego gościa co wpisywał tą wiadomości.
P Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Witam Miales racje Manku Trzeba bylo zadzwonic i zwrocic im uwage Takie proste a czasami trudno na to wpasc (punkt dla ciebie) Na poczatku pani w PZW nie wiedziala o czym ja do niej mowie Ale po dluzszej mojej nawijce na tematy o ktorych nie wiedziala totalnie nic skonsultowala sie z kims i podala mi numer na komorke do stranika ochronny wod (tak przynajmniej go nazwala) Zadzwonilem do faceta - ten byl konkretny od razu zrozumial w czym rzecz i obiecal ze zainterweniuje w tej sprawie aby tresc stronki zmodyfikowac Po weekendzie sie sprawdzi czy facet zainterweniowal czy nie Z mojej strony to juz koniec wywodowo bledach PZW ewentualnie moge dopisac jesli ktos bedzie chcial czy zmieni sie tresc stronki czy nie Pozdr
_barti_ Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 No jeszcze troche i sie skończy okres ochronny na sandacza . Przez kilka dni przed wybraniem na rybki w kilku miejsach zanęce bułką tartą. Może podejdzie drobnica a za nią... sandacz. Będe próbował na twistera, kopytko.Wkońcu nad j.pakoski padł rekord sandacza http://pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?Site=PO&Date=20070106&Category=PORADY04&ArtNo=70108013&Ref=AR
wedkarzyk Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Panowie jak duzy powinien byc trupek bo slyszalem,ze sandacz nie lubi duzego zarelka Maniek powiedz mi jak daleko nalezy wyrzucic przynete w Rakowie lub Urazie bo ja jakos nie potrafie trafic w dobre miejsce
maniek Napisano 25 Maja 2007 Autor Napisano 25 Maja 2007 Wedkarzyk ,ukleja bo tylko taką używam ma średnio 10cm ale tam co pytasz stawiam i nawet 15-18cm uklejki a ostatnio jeszcze większe się pokazały ,następnym razem fotke pstrykne.Co do miejsca ,to zwykle ludziska ciepią zestawem na środek rzeki ,ale moim zdaniem szczyt główki zaprądowy jest najlepszy bo to przeważnie dołek i sandacz lubi trzymać się kamieni ,ja robie jeszcze inaczej namierzam dołki przy płyciznach a jest ich sporo po zeszłorocznej koparce co bagrowała piach.Wybieram się 8-10 czerwca na sandacza w te rejony jak byś był to moge podać nr fona.
wedkarzyk Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Jezeli mozesz to chetnie skorzystam a ja napewno sie pojawie :!:Czlowiek uczy sie cale zycie!
ESSOX Napisano 26 Maja 2007 Napisano 26 Maja 2007 Panowie jak duzy powinien byc trupek bo slyszalem,ze sandacz nie lubi duzego zarelka Zawsze stawiam na uklejki . Wybieram te najmniejsze które uda mi sie złowić . 8-10 cm to max. Jeśli nie mam takich to zakładam połowę uklei . Połówka nie ma znaczenia raczej , brania miałem na obie części i z ogonkiem i z główką.
tomek1 Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 Ja już odliczam It's the final countdown turururu pararampampam Haki Mustada kupione już dawno (bo rzucili na sklep ), powiązać przypony, przewiązać pozyskiwacza żywców (4 m bacik), poszykować spina A w piatek urlop turururu pararampampam
Tomaszek Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 turururu pararampampam Mógł byś nakręcić o tym film. Paweł Mirecki wysiada - nawet się nie umywa
tomek1 Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 Mógł byś nakręcić o tym film. Paweł Mirecki wysiada - nawet się nie umywa To wszystko przez ten post (w łowieniu )
tomek1 Napisano 31 Maja 2007 Napisano 31 Maja 2007 No już prawie wszystko gotowe Tu na przykład na swoją kolejkę do zerwania czekają zestawy do bocznego troka. Jutro od rana - atak
_barti_ Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 Ja dzisiaj ide do sklepu po twistery i rippery, nęce dzisiaj na drobnice i jutro ATAK. pozdro
maniek Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Napisano 1 Czerwca 2007 3:50 nad wodą i jak by wiedziały sandacze co się święci ,ani skubnięcia ,ale jeszcze wieczór roztrzygnie .
_barti_ Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 Ja zaraz też ide Kupiłem obrotówkę nr3. Ciekawe czy coś złowie. pozdrawiam
Gość Holik Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 Zaraz na Wisełke. Zobaczymy czy sandałki wiedzą co się święci
_barti_ Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 A na co łowicie sandałki? Boczny trok czy spining? Pozdrawiam
kristoferson Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 witam was wszystkich tomek 1 przedstawiles boczny trok na zdjeciu mam do ciebie prosbe mozesz jeden zestaw odpakowac i pstryknac fotke chetnie bym zobaczyl ten zestaw rozpakowany i pytanko widze tam hak bez glowki co na niego zakladasz czy paproszki ????? kristoferson
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.