Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jaki sprzęcik zrobić na morze?

mahcin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Ostatnio kolega Daniel Tanoda montował fajny kijek Batson w jednym kawałku dł 2,1m ,25lb w uzbrojeniu morskim ,dolniak z korka ,uchwyt pod multiplikator + tuba,konstrukcja węglowo-szklana mojim zdaniem bardzo dobra propozycja,cena około 500zł. Skontaktuj się to udzieli ci więcej inf.

przynęty na klenia   Dragon
  • 3 months later...
Napisano

Witam

niech ktoś z morskich weteranów mi doradzi i się wypowie na temat poniższego wędziska:

Dragon Mystery Multi Tip Boat 2,4m 150/200/250g

http://www.allegro.pl/item398023473_mystery_multi_tip_boat_2_40m_dragon_22_44_240_b.html

niby jest powiedzenia jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ale może wędzisko o zmiennych końcówkach to jakaś dobra alternatywa ?

i tego kołowrotka:

SHIMANO TRN 200G

http://www.allegro.pl/item396097315_multiplikator_morski_trn_200g_shimano_trn200g_a.html

ewentualnie proszę o podanie jakiejś alternatywy tych dwóch przedmiotów.

post-4798-14544971786181_thumb.jpg

post-4798-14544971786556_thumb.jpg

Napisano

Nie chcę sprawiać wrażenia morskiego weterana, ale może na mojej opinii coś skorzystasz.

Wędka moim zdaniem na lekkie za ciężka na ciężkie na za lekka. Nie jestem też pewien czy producent pomyślał o zbrojeniu pod multiplikator - może tak. Co do szymaniocha to jeśli chodzi o multiki tej firmy to trudno źle trafić. Zwróć tylko uwagę na jego rozmiar w zależności co i jak chcesz nim łowić.

• 10 months later...
Napisano

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem jest jednak zakup 2 kijków.

Do lekkiego wędkowania z czystym sumieniem polecam zestaw: wędzisko cormoran red pilk cw 100-180 dł. 270 (w rzeczywistości idzie bardzo dobrze połowić w zakresie 70-210g) kijek z wyglądu bardzo delikatny, waży raptem 250g ale ma moc i do tego kołowrotek okuma eclipz serii 40 lub 50 (sam mam 40 - w zupełności wystarcza - spokojnie nawijam 200m plecionki 0,18). Koszt zestawu ok. 500,00zł. Jak na tę cenę - trudno byłoby skomponować lepszy zestaw. Po całym dniu na łodzi ręce nie odpadają :) A jeśli ma się chęć połowić dużego karpia, czy nawet suma, albo trollingować na jeziorku lub zalewie - też da radę.

Jeśli chodzi o ciężkie zestawy, brak mi doświadczenia, więc się nie wypowiem. A tak naprawdę, to pytanie, kto lubi i chce łowić na 0,5 lub 1,0 kg cegłę ;) ?

• 1 year later...
Napisano

Witam być może wybiorę się z wujkiem nad Bałtyk

na dorsze w okolice Bornholmu lub gdzieś indziej ale kompletnie nie wiem jak to się i z czym dlatego mała seria pytań do specjalistów.

1-Jaką agrafką przypina się pilkery??

2-Jaką żyłkę nawija się na szpulę i jaki przypon.

3-jakie pilkery doradzacie jakiej firmy. Dopiero zaczynam a więc nie mogą kosztować majątku.

Bardzo proszę o odpowiedź i

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.