Salmiak Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 dziękuje bardzo za odpowiedź. No cena dość duża a ja za dużo kasy nie mam. Ale coś pokombinuje z tymi fluocarbonami. A co proponujesz na kołowrotek ? Żyłka czy plecionka ??? Nigdy nie łowiłem na plecionke, raz że droga a dwa że jak się zrobi supełek w połowie to do wyrzucenia tyle plecionki. Słyszałęm o żyłkach strofta i Trabucco T-Force spinning. Czy warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Aha i nalazłem coś takiego wygląda solidniej niż wolframka. Co o tym możecie powiedzieć ? KONGER Steel 5kg 30cm: http://allegro.pl/item1125770558_przypon_konger_steel_5kg_30cm_2szt_w_op_przypony.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Mam kilka przyponów z tej firmy i raczej nie polecam. Po jakimś czasie materiał z którego sa zrobione kruszeje i się rwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newson Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Spinwal,,drogie ale moim zdaniem warto.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Trabucco T-Force tak sie sklada ze ja mam w wersji PIKE. mimo ze na spining rozciaga sie brania troche slabo czuc. o ile liniowa wytrzymalosc ma bardzo dobra i jest bardzo miekka to na wezle jakas pomylka. zawyzona wytrzymalosc. moze trafilem na jakiegos lezaka ale nie jest warta tylu pieniedzy. ok 20 pln za 150m to troche duzo na jak zylke. zakupilem w srednicy 0.255 (8.360 kg) ktora teoretycznie odpowiada 0.15 PowerPro. mimo ze plecionka PowerPro nie jest szczytem wsrod konkurencji jest wytrzymalsza. mialem swojego czasu Jaxona XT PRO w wersji PREMIUM wydaje mi sie ze byla wytrzymalsza i mniej rozciagliwa no i jest prawie ze niewidoczna. osobiscie preferuje plecionki z PowerPro przechodze na Whiplashe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 KONGER Steel 5kg 30cm: mialem cos podobnego na splocie sie rozchodzi i przy mocno pracujacych przynetach skrecalo sie i lamalo. glupio tak rzucac przneta ktora jest pod katem prostym do linki glownej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.