Gość grzechuce Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Myślę, że jak już go kupiłeś, to zamiast pytać sam go przetestuj i powiedz nam coś o nim zawsze mozna zwrocic
Alo83 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Własnie zamówiłem kijek mistrall aqua spinn 2.4m cw do 30 gram. Co myslicie o tym kiju ? posiada go ktoś moze ? Mam podobny kijek mistrall aqua spinn 2.7m cw 10-30g, jak na razie jestem zadowolony z niego - dodam że przesiadłem się z shiamno catana do 25g. Porównując te dwa kije, to jak niebo a ziemia - na + dla mistarlla Jedyny feler jaki miałem to że dolnik tykał przy podbiciu gumy (tak jakby kij odkleił się od korka) ale poszedł na gwar. i po sprawie Aaa i mam niego pecha - dwa razy wymieniałem część szczytową przez moją winę raz była wywrotka na niego, a raz drzwiami od samoch. załatwiłem
Gość grzechuce Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 przesiadłem się z shiamno catana do 25g wiele osob tak robi. pamietam jak weszly na rynek to szal. dobrze wygladajacy spining od Shimano za malo PLN. pozniej wszystko wyszlo. sporo ludzi na niego narzeka
kulas Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 witam potrzebuje kupić spinning 270 10-40g chcę łowić sandacze szczupaki bolenie i okazjonalnie większe pstrągi i okonie może jakaś troć bo często jeżdżę do rodziny nad morze wiem, że uniwersalna wędka nie istnieje lecz proszę o pomoc moje pytania to: czy takim sprzętem wyholuję dużą troć i czy jest to wędzisko na tyle delikatne żeby łowić na nie średnie pstrągi potokowe czy branie bedzie wyczuwalne? Za odpowiedz z góry dziękuję.
Gość grzechuce Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 witam potrzebuje kupić spinning 270 10-40g chcę łowić sandacze szczupaki bolenie i okazjonalnie większe pstrągi i okonie może jakaś troć bo często jeżdżę do rodziny nad morze wiem, że uniwersalna wędka nie istnieje lecz proszę o pomoc moje pytania to: czy takim sprzętem wyholuję dużą troć i czy jest to wędzisko na tyle delikatne żeby łowić na nie średnie pstrągi potokowe czy branie bedzie wyczuwalne? Za odpowiedz z góry dziękuję. nie wklejaj tego samego postu w kilku tematach bo: 1. po co? 2. zawalasz forum 3. sam sie nie odkopiesz w odpowiedziach
Gość naleśnik27 Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 suhhar, posiadam i łowię nim już trzeci sezon ... jak dla mnie mistrzostwo świata nie spodziewałem sie po tych pieniadzach wydanych że to bedzie taki wspaniały kijek łowie nim z łódki szczupaki i okonie (jak na swoje 30g jest super czuły) ale zapas mocy jaki posiada - moc !! łowie nim na jerki do 25 gram ?! swietnie trzyma rybe i potrafi fajnie zamortyzowac nagły odjazd gdy sie tego nie spodziewasz !!!!
slonikjaslo Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 Do Kulasa, witaj kolego, postaram się troszkę Tobie pomóc... spinninguję już wiele lat i wiele kijków miałem w dłoni, do połowu sandaczy, szczupaków mam kija konger tiger cross maxx 240 7-25 gram rewelacyjny kij i jestem z niego bardzo zadowolony, nadaje się do połowu dużej ryby jak i do okonków 20 cm, do połowu wielkiej ryby posiadam tiger cross maxxa 270 20-60 gr i powiem Ci że jest za twardy, nadaje się jedynie do wyciągania suma i to nie małego, ostatnio zainwestowałem w mikado sensei feeling 270 do 15 gr i powiem Ci że chodząc po Wisłoce w Jaśle łowię od małych pstrążków i okonków po bolenie, ostatnio wyciągnąłem na tym właśnie kijku bolenia 73 cm 2,30 kilo w Wisłoce ( bardzo rwącym nurcie ) osobiście polecam konger tiger cross maxx 270/25 ewentualnie 270/30 moim zdaniem będzie to kijek w miarę uniwersalny, pozdrawiam
slonikjaslo Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 przepraszam za pomyłkę boleń ważył 3,20 a napisałem 2,30 mała pomyłka, sorki,
lumik Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 Witam. Chciałbym zakupić sobie zestaw spiningowy do max. 250 zł.Wędka najlepiej 270 (uniwersalna na okonie i szczupaki ) do tego jakiś lekki i dobry kołowrotek.Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.który sklep internetowy polecacie?Z góry dzięki za pomoc
Gość sebek Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 Generalnie jak ostatnio się przekonałem to net nie jest najtańszym sklepem internetowym.Można całkiem nieźle ponegocjować ze sprzedawcami na żywo ale cóż skoro chcesz to masz bedziesz wiedział może na co sie ukierunkować. shimano catana 270cm+jakiś kręciołek kij do 180plnów kupisż n.p.: WĘDKA SHIMANO CATANA BX 270M SPINNING http://allegro.pl/wedka-shimano-catana-bx-270m-spinning-i1241515958.html a kręcioł trzeba bedzie poszukać n.p.: DAM mały QUICK HPN FD 620 http://allegro.pl/promo-okazja-dam-maly-quick-hpn-fd-620-i1245801485.html w tym momencie masz zestaw w miarę uniwersalny nadający się na zębacze jak i garbusy. ewentualnie możesz zejść z c.w. kija do 5-20g Czy tak trudno ci opisać linki z allegro ,ze to trzeba robić za ciebie ,następne będą już z ostrzeżeniami - maniek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.