Gość Anonymous Napisano 9 Czerwca 2005 Napisano 9 Czerwca 2005 Witam! Chcę jutro podejść do takiego egzaminu w kole w Bydgoszczy. Mam 18 lat i z legitymacją szkolną będzie mnie to kosztowało 10 złRegulamin Amatorskiego połowu już sobie przejrzałem (trochę długi). PYTANIE: Czego się spodziewać na tym egzaminie/jakie pytania itd. Czy muszę mieć w głowie absolutnie te wszystkie informacje z regulaminu? Pozdrawiam
artech Napisano 9 Czerwca 2005 Napisano 9 Czerwca 2005 powinieneś ale do jutra pewnie nie zdążysz, więc skup się na wymiarach i okresach ochronnych
Bartes1992 Napisano 22 Marca 2006 Napisano 22 Marca 2006 Witam! Artech mam taka proźbę wyślij mi regulamin pzw na mojego e-mila bartek@unicolor.pl lub ty gościu
andi64 Napisano 23 Marca 2006 Napisano 23 Marca 2006 Bartes dlaczego nie udasz się do swojego koła gdzie będziesz zdawał, tam dostaniesz regulamin PZW.
poncjusz Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 bartes1992 wejdz na strone pzw tam jest wszystko albo poszukaj na googlach w necie jest wszystko...
przemo15 Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 skup sie na wymiarach, okresach ochronnych.....bo o reszte drobiazgow nie pytaja:)
poncjusz Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 i jak zapytaja co zrobisz jak zobaczysz jakies zanieczyszczenia plywajace po wodzie to niemow ze POZBIERASZ PODBIERAKIEM!!!! takie przypadki sie zdarzaly co mialy taka wiedze
Jarosław Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Dobrze by było opublikować pytania egzaminacyjne. Przydały by się i zdającym i egzaminatorom. Niektóre ZO je opracowały, ale sprzedają drogo. Może ktoś ma dojście,aby skserować
DamioBear Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Ja nie zdawałem na karte zapłaciłem i wyrobił na miejscu i dowidzenia.
jans Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Z kim mi przychodzi wędkować z kłusolami i nieukami którzy paru stron regulaminu nie potrafią się nauczyć.A póżniej tacy nie wiedzą czy złapana ryba jest w okresie i wymiarze ochronnym.Wstyd kolego DamioBear . Janusz
Gość MAXIM Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 mój egzamin to była ściema ważne żeby opłacić a czy odpowiedziałeś na zestaw pytań czy nie i tak zdałeś bo zapłaciłeś oczywiście mnie i kumpla żadne pytanie nie zagieło ale prawnymi wędkarzami stali sie ludzie którzy nie znali żadnego wymiaru ochronnego przykre ale koła PZW tez muszą z czegoś żyć..
andi64 Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 życzę dobrych połowów, ale czy te ikony są adekwatne do twojej wiedzy, nie wiem z czego się tak cieszysz, myślę i wiem że możesz stać się biernym "kłusolem" bo nikogo nie tłumaczy brak wiedzy na temat RAPR, biorąc pod uwagę to co napisałeś tu cytuje "wędkarzami stali się ludzie którzy nie znali żadnego wymiaru ochronnego,
DAMIANO Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Nie oszukujmy się, że większośc kół wędkarskim pyta na egzaminie tylko po to zeby kase zebrac. Nawet jęśli jakiś człowiek który przyjdzie i nie umie wielu rzeczy i tak dostanie karte wędkarską.Wiadomo, że dla związku wędkarskiego 60 czy 120 zł jest to duzo pieniędzy, rzecz w tym czy związek wykorzysta dobrze te pieniądze.Lecz wydaje mi się, że karty nie powinno wydawac sie osobą ktore nie znają regulaminu, nie wiedza przyniesie więcej strat.
Roland Napisano 16 Kwietnia 2006 Napisano 16 Kwietnia 2006 No ale tak jest juz w tym kraju. Sadze ze karta jest zbyt droga dla wielu wedkarzy. Ja sam łowie od dziecka a karte mam od niedawna. to mnie bardzo irytuje...np w angli bardzo duzo ludzi ma karty wedkarskie i oplaca skladki.....ludzie wiecej rozumieja a panstwo ma za co finansowac np zarybianie. Jezeli w polsce bedzie taka bieda to zawsze bedzie duzo klusownikow ale wedkarzy ktorzy maja karte mogloby byc 10 razy wiecej. I kazdy by byl bardziej zadowolony.....
Jarosław Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 Znam wędkarzy którzy nie mają karty a wędkuja zgodnie z zasadami (nie przepisami) pilnują okresów i wymiarów, i wędkarzy którzy mają karte a łowią na 6 wędek i biorą wszystkie ryby. Kto jest większym szkodnikiem, bo kłusolami sa obydwaj. Napewno i Wy takich spotkaliście i dla swietego spokoju się udaje że nic nie widzi
Roland Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 Znam wędkarzy którzy nie mają karty a wędkuja zgodnie z zasadami (nie przepisami) ja osobiscie do takich...mysle ze mozna powiedziec prawdziwych wedkarzy...nie mam zadnych zastrzezen. Ale oni napewno chcieli by wedkowac zgodnie z prawem. Zawsze mozna dostac kare za cos takiego. Mozna by narzekac i narzekac ale nie o to tu chodzi
michal452756 Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam wszystkich wędkarzy. Mam mianowicie pytanie związane z kartą wędkarską. Przed wakacjami chcę zadć na kartę ale nie wiem jakie koszty się łoczą z tym i co powinienem umieć na egzamin proszę was o porady.
bobiniarz Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Najlepiej przejdź się do swojego koła, kup za grosze regulamin, a co do egzaminu, to tak jak koledzy piszą, często jest to tylko pic na wodę. Ja kartę posiadam dopiero od tego roku, a nawet nie wiem gdzie dokładnie znajduje się moje koło, skarbnik z mojego koła prowadzi sklep wędkarski i wystarczyło się tam udać, zapłacić i po tygodniu odebrać kartę, no i oczywiście treba dać dwa zdjęcia. Najwarzniejsze żeby znać regulamin i stosować się do niego.
michal452756 Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Może głupie pytanie ale czy karzde koło ma swój inny regulamin??
bobiniarz Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Ogólne przepisy są takie same wszędzie, mogą się różnić jedynie okresy i wymiary na niektórych wodach.
michal452756 Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Aha a możesz powiedzieć z kąd mogę się dowiedzieć o moim najbliższym kole??
bobiniarz Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 wpisz w google PZW i wszystko, ewentualnie stronka PZW to pzw.org.pl Na tej stronie jest wyszukiwarka kół dla danego miasta.
kocur Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Znajdź w internecie swój okręg PZW i na ich stronie będzie wykaz kół wraz z danymi teleadresowymi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.