Skocz do zawartości
Dragon

Egzamin na kartę wędkarską...

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 122
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ja nie zdawałem testu, bo koleś mi powiedział, że "po sąsiedzku" :D

W regulaminie nie jest aż tak dużo, a ja niepotrzebnie się go szybko uczyłem :mrgreen:

Napisano
czy przy egzaminie trzeba zdobyć określoną liczbę pkt??

Wiedz o tym, że wszystko co w życiu się nauczysz to o tyle jesteś bogatszy a ci wszyscy co "za flachę " lub "po znajomości " to są tyle samo warci jak ci co takie egzaminy prowadzą, czyli "O"

Napisano

We wszystkich spostrzeżeniach najważniejszy wydawało by się problemem,to zdanie egzaminu i opłata za kartę.Oczywiście to jest podstawowy warunek.Dla mnie osobiście brakuje aby zanim dopuszczono by kandydata do egzaminu,było by zdanie egzaminu z kultury osobistej zdającego.Bo jak widać nawet instytucja t.z. członka wprowadzającego w praktyce się nie sprawdza. Pozdrawiam i życzę każdemu postępować zgodnie z etyką jaką chcieli byśmy się spotykać nad wodą i nie tylko.

Napisano

michal452756, wystarczy wejsc na stronę swojego okręgu i tam masz opłaty jakie obowiązują u ciebie

Napisano

Wedłóg mnie wyjdzie ci 90 zł razem z opłatą na wody nizinne. Najlepiej będzie jak zajdziesz lub zadzwonisz do siedziby swojego okręgu PZW i się dowiesz z pierwszej ręki.

Napisano

1 składka - 45 zł zagospodarowanie wód

2 składka - 29 zł składka członkowska

3 wpisowe - 25zł

Legitymacja 5 zł

Opłata egzaminacyjna u mnie była czyli 15 zł nie wiem jak tu

i wyrobienie karty wędkarskiej u starosty 10 zł

czyli razem 129

Napisano

On jest rocznik 1993 więc będzie płacił jeszcze jak uczestnik, tu się liczą lata rocznikowo. Więc członkowska 14 zł, wpisowe 12 zł i nic za legitymację. Przynajmniej tyle powinien zapłacić, bo wiem że skarbnicy różnie to interpretują. Opłata egzaminacyjna to różnie bywa traktowana w różnych okręgach, za wyrobienie u starosty 10 zł, no i 45 zł na zagospodarowanie wód.

Wg mnie w sumie 81 zł, ale mogę się mylić. :wink:

Napisano
Zwracam się zostatnia prośbą ile potrzeba zdjęć ??

2 :mrgreen:

Chyba 3.....

Jedno do Legitymacji

Drugie do Karty wędkarskiej

Trzecie do Kartoteki

No chyba, że u mnie jest inaczej :cool:

Napisano
moze kiedys
nie te czasy :wink:

Tzn. kiedy?

Jakoś mam wrażenie, że ktoś mnie uważa za "wapniaka" :lol:

A kartę wyrabiałam wcale nie tak dawno :wink:

Napisano
Tzn. kiedy?

Jakoś mam wrażenie, że ktoś mnie uważa za "wapniaka" :lol:

A kartę wyrabiałam wcale nie tak dawno :wink:

haha no nie bierz tego do siebie :wink::lol: ale teraz juz trzeba 2 do karty i legitka :twisted:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.