Skocz do zawartości
tokarex pontony

warta - okolice jeziorska

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 647
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 3 weeks later...
Napisano

witam kolegow :wink: bylem ze spinem w tamten wekend+nocka na drapieznika i oprocz malych szczupaczkow szt 4 tylko1 mial wymiar :sad: a pozatym niebylo gdzie porzucac bo ludzi od groma wiec lipa :oops: pozdrawiam :cool:

Napisano

Był ktoś może kiedyś przed zbiornikiem Jeziorsko,w miejscowościach Warta bądź Biskupice? na jakie rybki można tam liczyć?jaka jest średnia głębokość? z góry dzięki za info pozdro Wojtek

• 2 weeks later...
Napisano

Czyli na miejsca na plazy (pod wysokim napieciem) nie ma co liczyc pewnie ?

Trzeba poczekac jeszcze troche jak bedzie przynajmniej tak z 15 stopni na minusie ;)

Ciagle mam w glowie te piekne plocie, a pozniej w lutym jazie ...

Napisano

bylismy o zmroku 5.30 dziś i 4 niezłe miejscówki wolne

Warta poniżej zb.Jeziorsko brania niałej ryby do 11.00 ale tylko przed główkami(zalanymi) na przelewach jedynie jazgarze.Przyneta czerwony robak(białego zapomnieliśmy) ryba dominująca jazgarz a poza tym kilkanaście płoci od 17-30cm 3 okonie 25-30cm i klenik 12cm.

Jesli ktoś planuje tam wędkowanie to polecam bo pomimo wysokiej wody można w miarę komfortowo łowić.

Metoda to przepływana bolonką 7m.

Napisano

Byłem tydzień temu na Warcie przed tama. Nastawiłem sie na sandacza ,złowiłem tylko malego okonka 10cm na 10cm gume ,zaliczyłem spine sandałka i przegonilem pi.... szarpakowców!! Dzień zaliczony

• 1 month later...
Napisano

Mysle, ze informacja w dobrym miejscu (temat chyba najbogatszy jezeli chodzi o wody sieradzkie) :)

Informacja ze strony kola Klen (okr. sieradzki)

"W związku z możliwymi opóźnieniami w zaopatrzeniu skarbników Kół w znaki na rok 2011 informujemy, że składki opłacone w roku 2010 utrzymują ważność do dnia 10 stycznia 2011 roku wyłącznie na wodach okręgu Sieradzkiego"

Dzisiaj chcialem kupic znaczki i pojechac z wedka, ale znaczkow nie bylo :( ale info ktore znalazlem na stronie mnie ucieszylo.

Wracajac do tematu, byl ktos ostatnio? ciekawi mnie mozliwosc dojazdu - jak daleko mozna osobowym autkiem dojechac?

• 3 weeks later...
Gość Wielgos85
Napisano

Witam,

Był ktoś za progami na tamą? dzieje się coś z rybostanem? Doszły mnie słuchy że od świąt zrzucają wodę. Prosiłbym o jakieś informację.

Pozdrawiam

Napisano

Wiecie gdzie sa jakieś "nerki" Podobnież dobre miejsca na rybe ,mowili ze w ksiezych młynach ,jednak niczego tam nie znalazłem:/

Napisano

Nerki to główki po prawej stronie rzeki (patrząc z tamy) 1500 m od strefy za która wolno wędkować. Bodajże przy drugiej jest granica okręgów Sieradzkiego i Konińskiego.

Pozdrawiam całą BRAĆ !!!

Napisano

Ja juz sie pogubilem z tym rozgraniczeniem Sieradz/Konin. Ostatnia wersje jaka slyszalem - brzeg od strony Lodzi jest Sieradza, przeciwny - Konina.

Ksieze Mlyny :) lezka sie w oku kreci, tam stawialem pierwsze kroki z wedka.

Kieeedys byly piekne miejscowki, ale jak sie zabrali za prostowanie rzeki to ... nikomu chyba nie musze pisac co zrobili. Bylem w ub. roku kilka razy i gdyby nie prom i stare zabudowania - miesja bym nie poznal. W kierunku tamy na przeciwnym brzegu jest/bylo kilka glowek, a w kier. Uniejowa po "naszej" stronie piekne zakola z dolkami.

Zastanawia mnie jednak dalej - K.Mlyny to Sieradz, czy Konin ?

Napisano

Ehhh szkoda, ale dziwi mnie to, ze na zebraniu kola sie dowiedzialem o tym podziale na brzegi prawy-Sieradza/lewy-Konia ....

Moze watek nie ten co trzeba, ale piszemy o wodzie z okolic Jeziorska :) Chore sa te porozumienia, co rok to lepiej. Z tego co czytalem, Konin w tym roku _tylko_ z Sieradzem podpisal porozumienie.

Czyli w/g Twojej wiedzy 1500m od tamy majac sieradzkie w porozumieniu mozna wedkowac na brzegu prawym i lewym? Czy jest jakies oznaczenie granicy okregow ?

Napisano

Mając całą kartę (okręgowa + członkowska) wykupioną w okregu Sieradzkim, możesz wędkować na całej Warcie za tamą, czyli nawet za strefą Sieradzką t, 1500 m.

Okregi mające porozumienie z Sieradzem, tylko w strefie 1500 m. od tamy.

Tak to rozumiem, ale u NAS (PZW) wszystko jest możliwe i wszystkiego można się spodziewać. Rozmawiałem z ZO Sieradz i potwierdzili.

Napisano

Dobrze, że są porozumienia z Koninem.Na stronie PZW Sieradz jest napisane, że aby u nich wędkować wymagany jest wykaz wód okręgu PZW Konin.W przyszłym tygodniu jadę opłacić składkę to się wszystkiego dowiem.Chętnie wybiorę się też w lutym na ciepłe kanały tylko nie wiem jeszcze gdzie ? Macie jakieś opcje ? Aby nie zaśmiecać tematu o Warcie bardzo proszę o priva, z góry wielkie dzięki.

Napisano

koledzy wędkarze...

Czy ryby poniżej tamy w Jeziorsku biorą?

Gdzie je ewentualnie wymiotło.?

Gdzie ich szukać ? :?::?::?: