zdzislavo Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Patrycjo z tego co wiem to w rezerwacie jeszcze nie można łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Patrycjo z tego co wiem to w rezerwacie jeszcze nie można łowić Ouhh Zostałam poinformowana ze od 30 czerwca zezwala sie wedkowania w rezerwacie. Jeśli jestem w błędzie, to proszę zignorowac moje pytanie powyzej Jeszcze tam nie wedkowalam, poprzedni rok przyniósł powódź w sierpniu i nie było szans. A jak wogole wyglada stan warty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislavo Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 W rezerwacie można łowić od 1 sierpnia stan wody na dzień dzisiejszy jest średni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 No właśnie. Gdzie jest napisane, że można tam łowić od 1 sierpnia? Pisałem w tej sprawie do PZW Sieradz, ale czuję, że nie prędko otrzymam odpowiedź, na poprzednią czekałem ponad tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 No właśnie. Gdzie jest napisane, że można tam łowić od 1 sierpnia? Pisałem w tej sprawie do PZW Sieradz, ale czuję, że nie prędko otrzymam odpowiedź, na poprzednią czekałem ponad tydzień. Z tego pamietam, widziałam gdzieś coś takiego w rejestrze polowu. Tydzień - powinieneś być zadowolony, jak pisałam 3 lata temu o prośbę aby udzielili mi info co należy zrobić aby założyć klub wedkarski do dziś nie otrzymaliśmy choćby przecinka. Pozdrawiam PZW ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislavo Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Najszybsze odpowiedzi bo natychmiastowe dostaję się zazwyczaj przez telefon a nikt nas przez słuchawkę nie pogryzie można też użyć google i zobaczyć co jest napisane w tym linku http://www.pzw.org.pl/47/cms/2816/ponadregulaminowe_ograniczenia_w_wedkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 zdzislavo, dziękuję za link. Nie widziałem go wcześniej, chociaż stronę PZW odwiedzam co jakiś czas. Musiałem Przeoczyć. Swoją drogą w mailu od PZW Sdz dostałem informację, że zabronione jest łowienie od 16. Nie wiem co oni tam robią w tym biurze, ale podstawowych informacji nie znają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 zdzislavo, dziękuję za link. Nie widziałem go wcześniej, chociaż stronę PZW odwiedzam co jakiś czas. Musiałem Przeoczyć. Swoją drogą w mailu od PZW Sdz dostałem informację, że zabronione jest łowienie od 16. Nie wiem co oni tam robią w tym biurze, ale podstawowych informacji nie znają. Nie bardzo zrozumiałam od 16 czy do 16 ? Jakiej daty ? W jakim okresie moZna tam wernisaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Zakaz połowu oczywiście od 16 IV ale na stronie PZW widnieje data 15 kwietnia. Zakaz obowiązuje niby do 31 VII. Sam nie wiem jak to jest, że ludzie łowią tam i w czerwcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotik Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Powitać CAŁĄ BRAĆ nie wiecie co się dzieje na warcie za zaporą bo chce się wybrać w niedziele na poniedziałek bierze coś w ogóle, jaki stan wody z góry za wiadomości dziękuje jak pojadę to też się podzielę informacjami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 byłem z 3 tydodnie temu, woda baaardzo niska ,połow to z 30 okoni do okoo 22cm. boczny trok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowand Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam, ciekawi mnie jak wyniki u Kolegów. U mnie dziś porażka 1 słownie jedna płotka na 8 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degel23 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 stan wody nadal taki mizerny ? na spining da się połowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotik Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Powitać Całą Brać tak jak obiecałem że napisze co słychać na warcie za zaporą na początku dziękuje za wiadomości od kolegi,jeżeli chodzi o stan wody to jest wysoki zakryte do połowy główki więc wiecie jaki stan wody ale niestety woda kwitnąca zalew cały zakwit więc zbiera się glon jak łapie się na fedeera jeżeli chodzi o brania to biała ryba w ogóle nie bierze jedynie co widziałem to facet przez trzy dni złapał trzy małe leszczyki ale tylko za główką byłem jeden dzień w niedziele złapałem 30 okoni do 22cm jest tego od groma drapieżnik szaleje na całej rzece ale wszystkie złapałem na spławik na czerwonego bo na spining nic nie brało nawet na paproka szczupak też grasuje i to niezłe okazy trzeba mieć szczęścia żeby takiego złapać ale życzę powodzenia mnie się nie udało pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam. Byłem dziś na Warcie za zaporą.Brań praktycznie zero. Złowiłem jednego jazia. Przy brzegu pełno drobnicy, wiekszośc to okonki jak palec. woda kwitnie w rzece. drapieżnik też od czasu do czasu grasował. Tak to wygląda w skrocie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Panowie jak wyglada sytuacja za tama , wedkarze? stan wody? co bierze ? Pogoda nie najlepsza ale wydaje mi sie ze mimo to wedkujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaza92__ Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Koleżanko, nie masz co jechac nad Warte, gdyż nie ma ryby i szkoda robic tyle kilometrów...miałem jechac dzisiaj w nocy na niedziele, ale moj kolega który siedzi tam od piatku na wysokim brzegu powiedział ze nic nie bierze...on łapie na laske 13m i nie jest jakims tam byle wedkarzem, bo i był na mistrzostwach Polski seniorów i mowi ze taka co zanete wrzucił ryby powinny brac, a tu raptem kilka płotek złapał...co do wedkarzy jest ich troche, ale ogolnie nikt nic nie łapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jak masz na myśli T.Baranowskiego to kiepsko jak na jego możliwości My Bylismy w srode, metoda polowu to tyczka, dysk sergiusza 8 i 10 g 4h/ 16.052 kg 99% Płotki 20-25 cm Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotik Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jak masz na myśli T.Baranowskiego to kiepsko jak na jego możliwości My Bylismy w srode, metoda polowu to tyczka, dysk sergiusza 8 i 10 g 4h/ 16.052 kg 99% Płotki 20-25 cm Obrazek Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam Powitać po pierwsze to po co się pytasz jak ryba bierze jak sama byłaś na warcie i nie chcesz się podzielić informacjami po drugie ja byłem dzisiaj na warcie i tydzień temu i w cale płoć tak nie bierze jedynie sporadycznie od bidy jeżeli chodzi o brania to pełno małego sandacza sporadycznie większy więc na drugi raz pierw się podziel informacjami a dopiero pytaj a to zdjęcie każdy może takie wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jak masz na myśli T.Baranowskiego to kiepsko jak na jego możliwości My Bylismy w srode, metoda polowu to tyczka, dysk sergiusza 8 i 10 g 4h/ 16.052 kg 99% Płotki 20-25 cm Obrazek Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam Powitać po pierwsze to po co się pytasz jak ryba bierze jak sama byłaś na warcie i nie chcesz się podzielić informacjami po drugie ja byłem dzisiaj na warcie i tydzień temu i w cale płoć tak nie bierze jedynie sporadycznie od bidy jeżeli chodzi o brania to pełno małego sandacza sporadycznie większy więc na drugi raz pierw się podziel informacjami a dopiero pytaj a to zdjęcie każdy może takie wstawić Po 1 patrz kiedy pytalam o sytuacje Po 2 pojechalismy z ryzykiem ze nie zlowimy nic, polowilsmy takze podzielilam sie info co sie obecnie dzieje, czekalam 1,5 miesiaca na jakakolwiek odpowiedz bez skutku. Po 3 nie wnikam w to jakim jestes wedkarzem, to sa moje ( nasz wyniki ) skoro tobie nie biora to nie znaczny ze wszyscy katuja wode w poszukiwaniu nie wiadomo czego. Ryba jest tylko nie chce zerowac! 4 fotografia zrobiona w srode 12.10 , jesli nie wierzysz to zamilcz bo to nic nie wnosi do tematu. Gdzie Patyki tam wyniki !! Pozdrawiam Po 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaza92__ Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Znam też Baranowskiego, bo mieszka w Pabianicach...on jezdzi po całej Polsce na zawody, ale nie chodziło mi o niego...moj kolega jest ze Zgierza ma na imie Krzysiek, kiedys był w kadrze przez kilka lat...a teraz mu sie nie chce w to bawic, bo lata robia swoje...a jesli chodzi o Warte zgadzam sie z Toba, bo krzysiek mowił ze jest od cholery ryby na rzece tylko nie chce brac i jesli to nie jest tajemnica gdzie kolezanka była? Gratulacje i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 To nie tajemnica, dosstalam cynk ze połowili w miejscowości Piekary( za tama ) także tam tez sie udalam. Miały być Jazie ale wyszło jak wyszło Dzisiaj z przykładu byłam w powyżej zapory w okolicach Wielunia ( Kamion, Przywóz, Krzeczów) Od 6 do 12:30 nad woda widziałam tylko swoją przynete w wodzie, i szczupaczka bądź ukleje uciekajaca od brzegu (5-10 ) cm ... Żadnego ataku, żadnego splawu, wogole nie widać ryb ... Bankowe krzaki nie przynosiły efektów. W poprzednich latach zawsze była jakaś obcinka bądź okonek a tu totalne 0 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaza92__ Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 A mogłabys dokładnie wyjaśnic jak tam dokładnie dojechac? Wiem, ze jak sie jedzie od strony Pabianic, przejezdzajac tame skreca sie w prawo...i pozniej mozna jechac dołem wzdłuz tamy lub jechac prosto na te Piekary...a pozniej jak? I czy to nie było miejsce obok płotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 A mogłabys dokładnie wyjaśnic jak tam dokładnie dojechac? Wiem, ze jak sie jedzie od strony Pabianic, przejezdzajac tame skreca sie w prawo...i pozniej mozna jechac dołem wzdłuz tamy lub jechac prosto na te Piekary...a pozniej jak? I czy to nie było miejsce obok płotu? Kurcze sama nie wiem jak dokładnie ci to wytłumaczyć, ja zawsze Jade wzdłuż brzegu, przy takich 2 białych stodolach, widać je obok drogi. Nie tam była taka fajna polana z zakretem i spowolnieniem nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielgos85 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Patrycja, Trafiłaś w nie te dni na tym odcinku okolicach Wielunia ( Kamion, Przywóz, Krzeczów) od czwartku rzeka zamarła. w poprzedni weekend i początek ubiegłego tygodnia to co nie zajechałem na te odcinki po pracy to wracało się co dzień z minimun 4 okoniami. też przeczesałem te odcinki w sobote , niedziele i nic, totalna cisza. Nawet na "oczku" jak zawsze się dzieje to była totalna cisza. Może w tym tygodniu się coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi