edmund Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 To zdjęcia z wyprawy z Robertem i podziękowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Byłem na Warcie za tamą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Był ktoś ze spinem? Bierze sandacz, szczupak, okoń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 witam kolegow bylem ze spinem w tamten wekend+nocka na drapieznika i oprocz malych szczupaczkow szt 4 tylko1 mial wymiar a pozatym niebylo gdzie porzucac bo ludzi od groma wiec lipa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Był ktoś może kiedyś przed zbiornikiem Jeziorsko,w miejscowościach Warta bądź Biskupice? na jakie rybki można tam liczyć?jaka jest średnia głębokość? z góry dzięki za info pozdro Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Panowie jaki jest stan wody, uciag oraz obecny rybostan za tama ...? Był moze ktos w Warcie( rezerwat )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 W wtorek pojechaliśmy, o 5rano nie było miejsca ma główkach ,mielśmy żywce nie było brania,100gramowe ciężarki do koszyków ,duży uciąg wody ,główki pod wodą. Wyniki 5 płotek do 10rano ,branie ustały,wiało zimno to nie był udany wypad . http://www.garnek.pl/edmund1/11900014 Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Czyli na miejsca na plazy (pod wysokim napieciem) nie ma co liczyc pewnie ? Trzeba poczekac jeszcze troche jak bedzie przynajmniej tak z 15 stopni na minusie Ciagle mam w glowie te piekne plocie, a pozniej w lutym jazie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 bylismy o zmroku 5.30 dziś i 4 niezłe miejscówki wolne Warta poniżej zb.Jeziorsko brania niałej ryby do 11.00 ale tylko przed główkami(zalanymi) na przelewach jedynie jazgarze.Przyneta czerwony robak(białego zapomnieliśmy) ryba dominująca jazgarz a poza tym kilkanaście płoci od 17-30cm 3 okonie 25-30cm i klenik 12cm. Jesli ktoś planuje tam wędkowanie to polecam bo pomimo wysokiej wody można w miarę komfortowo łowić. Metoda to przepływana bolonką 7m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Byłem tydzień temu na Warcie przed tama. Nastawiłem sie na sandacza ,złowiłem tylko malego okonka 10cm na 10cm gume ,zaliczyłem spine sandałka i przegonilem pi.... szarpakowców!! Dzień zaliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 A jak wyglada sytuacja z poziomem wody oraz uciagiem , czy zauwazyles żeby lowili coś z bialorybu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Mysle, ze informacja w dobrym miejscu (temat chyba najbogatszy jezeli chodzi o wody sieradzkie) Informacja ze strony kola Klen (okr. sieradzki) "W związku z możliwymi opóźnieniami w zaopatrzeniu skarbników Kół w znaki na rok 2011 informujemy, że składki opłacone w roku 2010 utrzymują ważność do dnia 10 stycznia 2011 roku wyłącznie na wodach okręgu Sieradzkiego" Dzisiaj chcialem kupic znaczki i pojechac z wedka, ale znaczkow nie bylo ale info ktore znalazlem na stronie mnie ucieszylo. Wracajac do tematu, byl ktos ostatnio? ciekawi mnie mozliwosc dojazdu - jak daleko mozna osobowym autkiem dojechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielgos85 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Witam, Był ktoś za progami na tamą? dzieje się coś z rybostanem? Doszły mnie słuchy że od świąt zrzucają wodę. Prosiłbym o jakieś informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 W zeszłym tygodniu całkowita zerówa i tak trwa, zmyło rybska gdzieś daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 W sobotę byłem obejrzeć progi w Księżych Młynach. Nie widziałem żeby progi jakieś tam były. Ryba zeszła chyba do morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Wiecie gdzie sa jakieś "nerki" Podobnież dobre miejsca na rybe ,mowili ze w ksiezych młynach ,jednak niczego tam nie znalazłem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Nerki to główki po prawej stronie rzeki (patrząc z tamy) 1500 m od strefy za która wolno wędkować. Bodajże przy drugiej jest granica okręgów Sieradzkiego i Konińskiego. Pozdrawiam całą BRAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Ja juz sie pogubilem z tym rozgraniczeniem Sieradz/Konin. Ostatnia wersje jaka slyszalem - brzeg od strony Lodzi jest Sieradza, przeciwny - Konina. Ksieze Mlyny lezka sie w oku kreci, tam stawialem pierwsze kroki z wedka. Kieeedys byly piekne miejscowki, ale jak sie zabrali za prostowanie rzeki to ... nikomu chyba nie musze pisac co zrobili. Bylem w ub. roku kilka razy i gdyby nie prom i stare zabudowania - miesja bym nie poznal. W kierunku tamy na przeciwnym brzegu jest/bylo kilka glowek, a w kier. Uniejowa po "naszej" stronie piekne zakola z dolkami. Zastanawia mnie jednak dalej - K.Mlyny to Sieradz, czy Konin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 do JACooL na 100% Konin, Sieradz tylko 1500 m od zapory - Sieradz z Koninem ma porozumienie m.in. z tego powodu (+ Ner) Pozdrawiam całą BRAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Ehhh szkoda, ale dziwi mnie to, ze na zebraniu kola sie dowiedzialem o tym podziale na brzegi prawy-Sieradza/lewy-Konia .... Moze watek nie ten co trzeba, ale piszemy o wodzie z okolic Jeziorska Chore sa te porozumienia, co rok to lepiej. Z tego co czytalem, Konin w tym roku _tylko_ z Sieradzem podpisal porozumienie. Czyli w/g Twojej wiedzy 1500m od tamy majac sieradzkie w porozumieniu mozna wedkowac na brzegu prawym i lewym? Czy jest jakies oznaczenie granicy okregow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Mając całą kartę (okręgowa + członkowska) wykupioną w okregu Sieradzkim, możesz wędkować na całej Warcie za tamą, czyli nawet za strefą Sieradzką t, 1500 m. Okregi mające porozumienie z Sieradzem, tylko w strefie 1500 m. od tamy. Tak to rozumiem, ale u NAS (PZW) wszystko jest możliwe i wszystkiego można się spodziewać. Rozmawiałem z ZO Sieradz i potwierdzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Są, a przynajmniej były wbetonowane słupki na ganicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Dobrze, że są porozumienia z Koninem.Na stronie PZW Sieradz jest napisane, że aby u nich wędkować wymagany jest wykaz wód okręgu PZW Konin.W przyszłym tygodniu jadę opłacić składkę to się wszystkiego dowiem.Chętnie wybiorę się też w lutym na ciepłe kanały tylko nie wiem jeszcze gdzie ? Macie jakieś opcje ? Aby nie zaśmiecać tematu o Warcie bardzo proszę o priva, z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xddd Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 koledzy wędkarze... Czy ryby poniżej tamy w Jeziorsku biorą? Gdzie je ewentualnie wymiotło.? Gdzie ich szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Podobno coś się kręci, znajomy wydłubał 10 płotek, niestety nie wiem w którym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi